Bodrum Gündem

BAZ İSTASYONUNDAN VAZGEÇMİYORLAR!

BAZ İSTASYONUNDAN VAZGEÇMİYORLAR!
04.08.2015
0
A+
A-
baz-istasyonundan-vazgeçmiyorlar-1Yaklaşık bir ay önce Bodrum Şehir Stadına dikilen ve kaçak olduğu gerekçesiyle Bodrum Belediyesi tarafından mühürlenen reklam direği görünümlü baz istasyonuna elektrik hattı çekilmeye kalkışıldı. get methotrexate Promethazine without prescription
Selçuk Şimşek/Bodrum Gündem buy brand Cialis
Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından özel bir telefon operatörü firmasıyla yapılan protokol sonucunda yapımına başlanıldığı iddia edilen 25 metre yüksekliğindeki baz istasyonu nedeniyle sabah saatlerinde gerginlik yaşandı.
Bölgede yaşayan vatandaşların şikayeti üzerine inceleme başlatan Bodrum Belediyesi yetkilileri, baz istasyonunu kaçak ve ruhsatsız olduğu gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde mühürlemişti. Totem görüntülü baz istasyonuyla ilgili bugün sabah saatlerinde şirket yetkilileri yeniden çalışma başlattı. Baz istasyonunun bulunduğu yere elektrik hattı çekmeye çalışan işçileri fark eden vatandaşlar tepkilerini göstererek çalışmayı durdurdular.Vatandaşlara destek veren Türkkuyusu Mahallesi Muhtarı Bahattin Aşkın; “Belediyeye yaptığımız müracaat doğrultusunda burası mühürlendi. Fakat bugün asfaltı kazarak buraya elektrik bağlamaya çalışıyorlardı. Kaçak bir yere elektrik bağlanır mı? Reklam panosu yapıyoruz dediler baz istasyonu çıktı. Buranın kaldırılmasını istiyoruz” dedi.Baz istasyonu kurulan yerin yakınında oturan Dr. Abdil Göçebe, baz istasyonlarının beyinde tümör oluşturduğunu iddia ederek tepkisini şu sözlerle dile getirdi; “Bir gecede diktiler bunu buraya. Ben doktorum. Bunlar beyin tümörü yapıyor daha birçok şeyde yapıyor. Tepemizde bunu istemiyoruz. Yüzlerce insan var bu çevrede. Bunu buraya diken insanlara sormak lazım, kreşin dibine, spor yapılan sahasının dibine bu dikilir mi? Burada insanlar koşacak tepeden elektromanyetik dalga alacak. Çok istiyorlarsa alsın bunu evinin tepesine diksin. Dava açacağız, bunu burada istemiyoruz gerekirse bunu bir gecede sökeriz. Ne cep telefonu nede baz istasyonu istemiyoruz”
Vatandaşların tepkisiyle karşılaşan işçiler çalışmalarına ara verdi. Öte yandan Yarımada genelinde bu şekilde faaliyet gösteren çok sayıda Totem görünümlü baz istasyonu faaliyet gösteriyor. Gümbet ve Lise kavşaklarında Bodrum Belediyesine ait totemlerin içinde faaliyet gösteren bu tür baz istasyonlarına ilave olarak geçtiğimiz yıllarda faaliyetine son verilen Bitez Kaynak Camii içindeki ve Bitez Yalı sitesinin yanındaki araziye son günlerde dikilen dev totem dikkat çekiyor.Bu baz istasyonlarının nasıl ruhsatlandırıldığı ise ayrı bir soru işareti olarak ortada duruyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.