Bodrum Gündem

LOYALİSTLER…

Lasix online Serdar Anlağan/13 Ağustos 2015-Bodrum

Loyalist sözcüğü İngilizce’de krala ya da mevcut iktidara sadık kalan asker ve sivil anlamına geliyor.

Tarihte pek çok loyalist olarak nitelendirilen grup var. En bilinenleri Amerikan Devrimi’nde İngiliz Krallığı’ndan yana olanlar ve İspanya İç Savaşı’nda faşistlere karşı cumhuriyeti savunanlar. Burada kavramda bir ayrım görülüyor. Demek ki loyalistler mevcut iktidarı meşru görüp, o iktidarın değiştirilmesine karşı çıkanlar, mevcut iktidarın sürmesinden yana olanlar manasında kullanılıyor.
Buna göre İstiklal Savaşı’nda emperyalist işgalci sömürücülerin tutsağı olan Osmanlı Padişahı’na bağlı olanlar loyalistlerdir. Loyalistler, karşılarındakini hainler olarak nitelendirdiğine göre, İstiklal savaşı’ndaki Kuvva-i Milliye güçleri de hain oluyor.
Garip bir biçimde, insan haklarına, eşitlik ve özgürlük ilkelerine aykırı olan anayasaları değiştirme iddiası ile oy alan iktidarlar, devlet işleyişini ele geçirince, halklara verdikleri sözden cayıp, faşizmi ve ırkçılığı kullanarak ülkenin kaynaklarının sömürülmesine ve adaletin çiğnenmesine sebep oluyorlar. Yalan ve iftira üzerine kurdukları propaganda ile iktidarlarını olabildiğince sürdürmeye çalışıyorlar. Halklar ise, aydınlar kadar hızlı olmasa da, diyalektiğin temel ilkeleri gereği, değişim, dönüşüm, evrim geçirerek, ırkçılık, milliyetçilik, mezhepçilik, bir sınıfın bir başka sınıf üzerine tahakkümü gibi eski çağlarda kalmış sömürü aygıtlarına inanmıyor, eşitlik, özgürlük, kardeşlik, adalet, barış, evrensel insan hakları üzerine kurulu bir düzen talep ediyorlar.
Faşistler, halklar üzerindeki propagandalarının artık işe yaramayacağını anladıklarında şiddete ve savaşa yöneliyorlar. Böylece toplum üzerinde yeniden kin, nefret ve düşmanlık propagandası yayarak sömürünün sürdürülebileceğini zannediyorlar.
Burada karşımıza bizdeki loyalistler çıkıyor. Bunlar, güya vatanın bölünmez bütünlüğünü ne pahasına olursa olsun koruma ve kollama görevini yüklenmiş olanlar. Bunlara göre vatan, ırkçı ve faşist görüşe uygun, tek merkezden yönetilen, tek dilin kabul edildiği, tek bir ideolojinin iktidar olduğu sınırların içinde kalan yerdir. Bilimsel gerçeklere aykırı olan bu görüşe karşı, barış, özgürlük, eşitlik ve adalet kavramları üzerine inşa edilen demokratik bir düzen önerisini reddediyorlar. Gerekirse diktatörlüğü kabul ediyorlar.

Ve tabi bunlar, hakka, insanlığa, doğaya karşı ihanet içindedirler.

Karanlığa hizmet etmektedirler.

Başaramayacaklar!

Karşılarında, eşitlik, özgürlük ve kardeşlik ilkelerini geçerli kılmaya and içmiş olanlar var. Ve bunlar, eylemlerinde diyalektiğin ilkelerine uygun, bilimsel gerçeklikle hareket eden akılcılardır.

Dünyayı bunlar yönetir…

Televizyonlarda, gazetelerde, internet sitelerinde kin, nefret ve düşmanlık propagandası yayarak, ırkçılık, milliyetçilik taslayan, ağzı boklu cazgırlar Ahi* olamazlar. Ahiler, aralarına kasapları almazlar cana kıydıkları için bir de tellaları, kendi emeğini biçmedikleri için.

Savaş tellalları ülkenin bölünmesini isteyenlerin uşaklarıdır.

Barış kazanacak!

Cialis Soft online Retin-A online *Ahi “kardeşim” demektir.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Ben dedi ki:

    düşüncene, emeğine, kalemine sağlık canım kardeşim… bu kadar güzel anlatılabilirdi.