Bodrum Gündem

TÜRKLER BODRUM’A PASAPORTLA GİRECEK!

TÜRKLER BODRUM’A PASAPORTLA GİRECEK!
21.08.2015
0
A+
A-
ekonomi bakanı nihat zeybekçi muğla (6)BU ÇILGIN PROJE HAYATA GEÇERSE, TÜRKLER BODRUM’A PASAPORTLA GİRECEK!
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Habertürk Gazetesinden Deniz Çiçek’e verdiği röportajda Ege ve Akdeniz’de sıfır vergili serbest turizm bölgeleri oluşturulacağını açıkladı.
Bodrum Gündem Haber
Ekonomi Bakanı Zeybekci Çeşme, Bodrum, Didim, Marmaris ile Antalya’nın batısında, zengin turistleri çekmek için içinde oteller, eğlence mekânları ve AVM’lerin olacağı, sıfır vergili turizm serbest bölgeleri kurulacağını söyledi. Yabancılara serbest olacak bölgeye Türkler de pasaportla girecek.
Gazete Hebertürk’ten Deniz Çiçek’e konuşan Zeybekçi, Çeşme, Bodrum, Didim, Marmaris ile Antalya’nın batısında, zengin turistleri çekmek için “turizm serbest bölgeleri” kurulacağını açıkladı. Verginin sıfır olacağı serbest bölgelerde oteller, eğlence mekânları ve AVM’lerin olacağını ifade eden Zeybekçi, diflucan without prescription “Tekneler ve gemiler yanaşacak. Yabancılar tamamen serbest şekilde girecek. Bu serbest bölgeye giren Türkiye’ye girmiş sayılmayacak” dedi.
Ekonomi Bakanı Zeybekci, HABERTÜRK’e, Ege ve Akdeniz kıyılarında uygulanacak yeni turizm projesine ilişkin bilgi verdi. Türkiye’nin turizm alanında önemli potansiyeli olduğuna işaret eden Zeybekci, turizm ve ticaret serbest bölgeleri kuracaklarını söyledi. Zeybekci, bu konuda Maliye, Turizm ve Orman bakanlıkları ile ortak çalışma yapacaklarını belirterek, “Kurulacak bu serbest bölgeler, ülke için önemli cazibe noktası olacak” dedi.
DIŞARIYA AÇIK, İÇERİYE KAPALI!..
Zeybekci, turizm serbest bölgelerinin, Ege ve Akdeniz’de “hareketli turizm” adı verilen yat ve gemi turizmine dönük imkânlar sunacağını kaydederek “Bunların gelip konakladıkları, her türlü ihtiyaçlarını gördükleri, otel ve alışveriş ihtiyaçlarını karşıladıkları bir bölge olacak. İçeriye kapalı ama dışarıya açık turizm bölgeleri olacak. Oteller, AVM’ler her türlü imkân olacak. Yabancılar tamamen serbest şekilde girecek” dedi.
Uygulamanın Ege Bölgesi’nde başlayacağını kaydeden Zeybekci, “İzmir’de Çeşme, Bodrum, Didim, Marmaris’te olacak. Bir bölge yerine birçok yerde kurulacak. Akdeniz’de de Antalya’nın batısında düşünüyoruz” Order Clonidine Online dedi. Zeybekci, Yunanistan’da benzer uygulama bulunduğunu ancak tamamen aynı konseptin söz konusu olmadığını söyledi.
pasaport_kontrolTÜRKLER SERBEST BÖLGEYE PASAPORT İLE GİREBİLECEK!
Turizm serbest bölgesine giren turistlerin Türkiye’ye girmiş sayılmayacağını ifade eden Zeybekci, “Türkiye toprağına ayak basmış olmayacaklar. Bizim yaptığımız konsept hiçbir yerde yok. Kamu bölgeyi kuracak, işletmeyi özel sektör üstlenecek. Yatırımı da özel sektör yapacak. Belli bir konsept çerçevesinde çok düşük yapılaşma olacak” diye konuştu. Zeybekci, bölgelerde vergilerin sıfır olacağına dikkat çekerken, “Alışverişte, konaklamada tüm vergiler sıfır olacak. Çalışanlar da o avantaja sahip olacak. Bu bölgeler ile yeni yatırım ve istihdam fırsatları yaratılacak. Türkler, tur şirketleri gidip her türlü ticareti yapacak” dedi. Zeybekci, Türk turistlerin uygulamadan nasıl yararlanacağı sorusu üzerine, “Türkler, yabancı bir ülkeye girer gibi girecek. Pasaport ya da benzer bir uygulama ile girerler” diye konuştu.
treatment of bipolar disorder GÜMRÜKSÜZ ALIŞVERİŞ!..
Yat limanlarının da olacağı turizm serbest bölgeleri zengin yabancı turisti çekmeyi hedefliyor. Zengin turiste gümrüksüz alışveriş olanakları sağlanacak. Turizm sektörünün de görüşü alınarak turiste golf ve av turizmi imkânı da sunulacak.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.