Bodrum Gündem

BODRUMLU AVUKATLAR MEYDANA ÇIKTI…

BODRUMLU AVUKATLAR MEYDANA ÇIKTI…
02.09.2015
0
A+
A-

vergi rekortmeni avukatlar intBODRUM BARO TEMSİLCİLİĞİ ÜYESİ 90 AVUKAT BODRUM BELEDİYE MEYDANINDA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI. treat impotence

Muğla Barosu Bodrum Baro Temsilciliği üyesi yaklaşık 90 avukat adli yıl açılış etkinlikleri kapsamında Bodrum Belediye Meydanında bir basın açıklaması yaptı. Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Av.Cavidan Karaöz Özyiğit “Devlet içinde ayrı devletler olamaz, yargı mensuplarının devletin içinden veya dışından kimi yapılarca “benim hakimim”, senin hakimin” diye sınıflandırması kabul edilemez.dedi.

Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Av.Cavidan Karaöz Özyiğit tarafından okunan basın açıklamasının başında şu ifadelere yer verildi; “2015-2016 Adli yıl açılışı nedeniyle düzenlediğimiz  törene katılımlarınızdan dolayı, Muğla Barosu İlçe  Temsilciliği ve şahsım adıma teşekkürlerimi sunuyorum. Öncelikle, Ülkemize bir süredir yaşatılan  terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimizi anmak istiyorum. Aziz şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve ülkemize başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Dünya barış günü de olan bu günde, en kısa zamanda ülkemize barışcıl günlerin gelmesini, ailelere yaşatılan acıların en kısa zamanda  bitmesini, temenni ediyorum.”

cavidan karaoz ozyigit Gastrointestinal AVUKATLARIN TALEPLERİ İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER BİR AN ÖNCE YAPILMALI…

Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Av.Cavidan Karaöz Özyiğit’in okuduğu basın açıklamasının devamında oldukça önemli noktalara vurgu yaparken, yeni adli yılda da, temennilerinin geçmiş dönemlerde olduğu gibi, çağdaş hukukun avukatlar için kabul ettiği; hiç bir baskı engelleme taciz veya hukuka aykırı müdahale ile karşılaşmadan her türlü mesleki faaliyeti yerine getirmeleri, görevlerini icra ederken güvenlikleri tehdit edildiğinde korunmaları, yargı yerleri ve özellikle idari makamlar önünde yazılı ve sözlü taleplerinde hukuki ve cezai muafiyetlerden yararlanmaları, müvekkilleriyle iletişimlerinin gizliliği gibi ilkelerin ihlal edilmemesi ve bu talepleri ile ilgili  yasal düzenlemelerin de biran önce yapılmasını takip etmekte olduklarını söyledi.

DEVLET İÇİNDE AYRI DEVLETLER OLAMAZ…

Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Av. Özyiğit tarafsızlık ilkesinin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekerek basın açıklamasına şöyle devam etti; Hakimlerin tarafsız ve bağımsız olmaları ne kadar önemliyse kanun koyucu ve idari makamların yerine geçerek yasama organı ya da hükümet gibi davranmaları da kabul edilemez. Devlet içinde ayrı devletler olamaz, yargı mensuplarının devletin içinden veya dışından kimi yapılarca “benim hakimim”, senin hakimin” diye sınıflandırması kabul edilemez. purchase Sildenafil  Bu tartışmaların yapıldığı bir ülkede hiç kimsenin hukuki güvenliği kalmaz.

Av. Özyiğit avukatlar olarak ; eksiksiz demokrasiye, insan haklarına, bağımsız yargıya ve hukuk devletine olan inancımız doğrultusunda çalışma ve çabalarımızı sürdürüyor ve sürdürmeye de  devam edeceklerini ifade ederek basın açıklamasını şu şekilde tamamladı; “2015-2016 adli yılın hukukun üstünlüğünün ve yargının bağımsızlığının korunduğu bir adli yıl olmasını ve Türk yargı erki mensupları için huzurlu ve verimli geçmesi, Ülkemiz  için  adaletli, adaletin hüküm kılındığı bir yıl olmasını diliyorum.”

Terör olaylarının arttığı şu günlerde güvenlik hassasiyetine çok dikkat eden Bodrum emniyet kuvvetleri avukatların basın açıklaması sırasında yoğun önlemler aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.