Bodrum Gündem

“BODRUM- EGE’DE BİR KASABA”ADLI KİTABIN TÜRKÇE BASKISI YAYINLANDI…

“BODRUM- EGE’DE BİR KASABA”ADLI KİTABIN TÜRKÇE BASKISI YAYINLANDI…
03.09.2015
0
A+
A-

bodrum egede bir kasaba kitabı 3İMEAK DENİZ TİCARET ODASI BODRUM ŞUBESİNİN İLK YAYINI “BODRUM- EGE’DE BİR KASABA” ADLI KİTABIN TANITIMI YAPILDI…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Dr.Fatma Mansur Coşar’ın 1972 yılında İngilizce olarak yayınlanan, “Bodrum- Ege’de Bir Kasaba” İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesinin ilk yayını olarak hazırlandı. Türkçe çevirisi Sönmez Taner tarafından yapılan, baskısının da yine yerel bir işletme olan Halikarnas Matbaasında yaptırılan ve Bodrum kültürüne önemli katkılarda bulunacağına inanılan “Bodrum- Ege’de Bir Kasaba” Naltrexone no prescription  adlı kitap Bodrum’un sosyal siyasal ve ekonomik yaşamına ışık tutacak bir eser olarak değerlendiriliyor.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Gündüz Nalbantoğlu ve Meclis Başkanı Rüştü Tezcan ile Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı basın toplantısında “Bodrum- Ege’de Bir Kasaba” Cheap Vermox  adlı kitapla ilgili bilgiler verildi.

“Bodrum- Ege’de Bir Kasaba” adlı kitapla ilgili olarak şu bilgileri paylaştı; “Bodrum’a gelerek bir sosyoloji araştırması yapılmı. Hatta Türkiye’de ikinci kasaba araştırması olarak geçiyor. Birincisi Nermin Abadan Unat’ın Karadeniz Ereğlisi çalışması vardı, buda ondan sonra yapılmış ikinci kasaba araştırması. Fakat bu kitap Türkçe olarak hiç basılmamış. Bir İngiliz Akademisi istemiş bunu ve İngilizce olarak basılmış. Bu kitabı bulunca Sönmez Taner’e çevirttik. Kitabı öneren de kendisiydi. Ondan sonra da bastık. Dolayısı ile ilk defa Türkçe olarak basılmış oluyor. Kitap 60’lı yılları anlatıyor.”

purchase Strattera bodrum-egede-bir-kasaba-kitabı-bodrum-deniz-ticaret-odası-1İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Meclis Başkanı Rüştü Tezcan DTO olarak her yıl birkaç kitap basacaklarını kaydederek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Denizcilik üzerine kitaplar basmaya devam edeceğiz. Her sene iki tane, üç tane kitap Bodrum ve denizcilik üzerine olacak. Konu kitapları olacaklar. Ama süslü kitaplar basmayacağız, içeriği dolu, Bodrum tarihinde ve Denizciğinde önemli ve bir yer edecek, mavi yolculuğu ve yatçılığı geliştirmeyi sağlayacak kitaplar olacak.”

İlk etapta kaptanlar ile yapılan röportajların olduğu bir kitabın da hazırlık aşamasında olduğunun bilgisini veren Tezcan, “Bodrum- Ege’de Bir Kasaba” adlı kitabın bin 300 adet basıldığını, 300 tanesinin protokol dağıtımı yapılacağını yüz tanesinin ise destek amaçlı olarak ÇYDD’ye verildiğini söyledi. “Bodrum- Ege’de Bir Kasaba” adlı kitabın İstanbul’da da dağıtımı yapılacağı ifade edilirken, Bodrum’da İmge Kitabevi başta Marina içinde bulunan gazete büfesinde, Deniz Müzesinde, eski kaymakam sokakta bulunan Gambilya Kafede, Atatürk Caddesi Adliye sokakta bulunan Dükkan’da ve Denizciler Derneği kafesinde 20 lira bedel ile satışı yapıl

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.