Bodrum Gündem

HOP DEDİK…

Futurist ve faşist manifestoların yazarı Marinetti sonradan anti-semitizme karşı çıkıp “İsa da futuristti” dedi diye tarihe çok makbul bir insan diye geçmedi. Leni Riefenstahl, ölmeden evvel Sudan’daki Nuba kabilesini fotoğrafladı diye, o korkunç, o canavarca narsizmine kapılarak büyük yeteneğini hizmetlerine sunduğu canilerin, katillerin, sapıkların, faşistlerin, ırkçıların, nazilerin suçlarına ortaklıktan affettiremedi kendini. Çok var böyle, hepsi ne iseler o olarak geçtiler tarihe.

treatment of bipolar disorder hop dedik
Hop dedik! Bundan sonra ikiye ayrılıyoruz pro-faşistler ve anti-faşistler. Pro-faşistlerin propaganda dilinde ırkçı veya dinci söylem kullanmaları farketmez. Bir pro-faşist, kemalist propaganda dilini kullanarak laik ve seküler rejim propagandası yapsa da sonuçta loyalist olmakla, diktatörlük yanlısıdır.
Bunlar azınlıkta, sömürünün hizmetinde işbirlikçilerdir. Tarih zaten bunları kaydetmiştir. 20.yy sonunda www’in devreye girmesiyle artık çok kısa zamanda deşifre edilmektedirler anonim direniş tarafından.
Her faşist ırkçıdır ancak her ırkçı faşist değildir. Aralarında konservatistler de vardır. Irkçılık bir ruh hastalığıdır, özünde mahalle baskısı ile dayatılan grup narsizmi, ataerkillik ve elbette bireysel narsizm vardır. Nefret ederler. Akıl hastalığı ihtimali de kuvvetliyken, mizantropik görüş ve tavırları ırkçılığın belirtisidir. Bunlar içgörüsü gelişmemiş, çoğunlukla empati yeteneği olmayan sosyopatlara dönüşürler ve çok tehlikelidirler. Çocuklarına hastalık bulaştırırlar. Faşist olmadıkları için anti-faşistlerin arasına sızarlar. Deşifre edilmelidirler. Zaten, çoğunlukla dayanamaz kendi kendilerini deşifre ederler. Hastalar çünkü.
Bugün Türkiye’de savaş karşıtı anti-faşist blok inşa edilmiştir. Onmilyonlarca insan barış, eşitlik, özgürlük ve kardeşlik ilkelerinde demokratik bir yönetim ile huzur içinde yaşamak için birleşmiştir.
Pro-faşist yayın yapan medyadaki esir yazarlar, gazeteciler, hukukçular, sanatçılar ve tüm meslek ustaları eylemlerinin sonuçlarından yalnızca kendilerinin değil soyadlarını taşıyan evlatlarının da etkileneceğinin bilinciyle, tüm çocukları kendi çocukları görmekle, vicdanlarıyla yani iyiyi kötüden ayırt etme bilinciyle hareket ederek, derhal oralardan ayrılmalı, anti-faşist bloka katılmalı, demokrasi mücadelesinde saf tutmalıdırlar.
Direnişin inisiyatifi halkdadır!
Mücadeleye devam!
Not : Bodrum’da üç yaşında, beş yaşında bebelerin cesetleri plajlara vururken hala Bodrum Gündem’de yazı yazıyorsam, sırf sen oku diyedir! treatment of mania purchase Prozac

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.