Bodrum Gündem

YA BU SAVAŞI BİTİRİN, YADA AÇIN YOLU ÖLMEDEN GİDELİM…

03.09.2015
0
A+
A-
ya-bu-savaşı-bitirin-yada-yolu-açın17 YAŞINDAKİ DENİZDE KAYBOLAN KARDEŞİNİN BULUNMASINI İSTEYEN ÖMER MOKSİN YETKİLİLERE SESLENDİ; “YA BU SAVAŞI BİTİRİN, YADA AÇIN YOLU ÖLMEDEN GİDELİM”
cheap Baclofen 10 mg Bodrum Gündem Haber buy Propranolol
Yasa dışı yollardan yurtdışına çıkmaya çalışırken bindikleri tekne ve botun batması sonucu 12 kişinin hayatını kaybettiği olayda boğulmak üzereyken kurtarılan 24 yaşındaki Suriye uyruklu Ömer Moksin, yaşadıklarını anlatarak, denizde kaybolan kardeşinin bulunmasını istedi.
Önceki gün Sahil Güvenlik ekiplerince, denizde boğulmak üzereyken son anda kurtarılan mültecilerden Suriye uyruklu Ömer Moksin (24), denize yaşanan faciayı anlattı.
1.5 saat suyun içinde kaldıklarını ve yardım beklediklerini anlatan Moksin, “Bir kilometre uzağımızda bir Sahil Güvenlik gemisi vardı. Bağırdık ama sesimizi duyuramadık. 1.5 saat denize kaldık ama hiç kimse gelmedi” dedi.
Yetkililerden denizde kaybolan 17 yaşındaki erkek kardeşi Bekir Moksin’in bulunmasını isteyen Moksin, şunları söyledi: “Benim için artık hayat boş. 17 yaşında kardeşim vardı onu hala bulamadılar. Herkes bulundu ama kardeşim hala bulunamadı. Ölü mü, hayatta mı belli değil. Buradan yetkililere sesleniyorum, ya bu işi bitirin, yada bir yol yapın millet gitsin. Canlar yanmasın. Biz Suriye’den iç savaştan kaçıp yurt dışına geçmeye çalışıyoruz. 10 kişilik bir bota 17 kişi bindik. Kişi başı da 2 bin 50 avro ödedik”
bodrumda-büyük-acı-(1)İnsan kaçakçlığını Organize edenlerin hepsinin Arap olduğunu öne süren Moksin, Buy Prozac “Onu yakalamak zor bir şey değil. Onu yakalasalar ne olur iki gün yatar çıkarlar. Bu işin sonu yok. Benim 17 yaşımdaki kardeşimin yanına götürsünler. Ben sadece bunu istiyorum. Bana birisi dese ki ‘seni öldürüp onu çıkaralım’ gözümü kırpmadan tamam derim” diye konuştu.
Ömer Moksin ve denizden kurtarılan diğer kaçaklar ifade işlemleri için polis otosuna bindirilerek Bodrum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliğine sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.