Bodrum Gündem

ENERJİ VERMLİLİĞİ DÜŞÜK BİNALARA İSKAN VERİLMEYECEK…

ENERJİ VERMLİLİĞİ DÜŞÜK BİNALARA İSKAN VERİLMEYECEK…
04.09.2015
0
A+
A-

inşaat-mühendisleri-odası-enerji-kimlik-belgesi-semineri-düzenledi-(113)ENERJİ VERMLİLİĞİ C SEVİYESİNDEN DÜŞÜK ÇIKAN BİNALARA İSKAN VERİLEMEYECEK…

buy Viagra Gold online Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

İnşaat Mühendisleri Odası Bodrum Temsilciliği tarafından Enerji Kimlik Belge Uzmanlığı Eğitimi gerçekleştiriliyor. Çoğunluğu İnşaat Mühendisi, makine mühendisleri ve mimarların da katıldığı eğitimde, binalarda enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, enerji israfının önlenmesi, çevrenin korunması, binanın enerji ihtiyacı, enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma-soğutma sistemlerinin verimi gibi konularda da eğitim veriliyor. 18 saatlik eğitimin sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olanlar, EKB Uzmanlığı Yetki Belgesi almaya hak kazanacak.

inşaat-mühendisleri-odası-başkanı-ilhan-özyiğitİnşaat Mühendisleri Odası Bodrum Temsilcisi İlhan Özyiğit EKB Uzmanlığı eğitim seminerine talebin çok yüksek olduğunu ifade ederek şu bilgileri verdi; “Yoğun bir talep olması nedeni ile şimdilik 25 mühendis eğitim seminerine katılabildi. Daha sonra gelen talepler doğrultusunda bu seminerleri tekrar edeceğiz. Valtrex prescription lowest prices for Plavix 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve Bina Enerji Performansı Yönetmeliği ile zorunlu hale gelmiştir. 01.01.2011 tarihinden sonra yapılan binalarda yapı kullanım izni (iskan) için belediyeler tarafından istenir ve zorunludur. 01.01.2011 tarihinden önce yapılan binalar için ise 2017 yılına kadar alınması gerekmektedir. Binaların enerji tüketim sınıfını ve CO2 salınım sınıfını gösterir. Sınıflar A’dan başlar G’ye kadar (A,B,C,D,E,F,G) 7 tanedir. A sınıfı bina en iyi tasarruflu binadır. G sınıfı ise enerji tüketimi en yüksek olan binadır. Yeni yapılacak binalarda en düşük enerji sınıfı C olmalıdır. Mevcut binalarda ise G sınıfına kadar çıkabilir.”

inşaat-mühendisleri-odası-enerji-kimlik-belgesi-semineri-düzenledi-(112)İnşaat Mühendisleri Odası Bodrum Temsilcisi Özyiğit Enerji Kimlik Belgesi ya da kısaca EKB ile ilgili olarak buzdolapları, çamaşır makineleri gibi beyaz eşyalardaki ya da klimalardaki enerji performans sınıflandırmaları artık binalar için de geçerli olduğunu kaydederek “Bu sınıflandırmalar A’dan G’ye kadar yapılmıştır. A sınıfı en verimli seviyeyi belirtirken, G sınıfı en düşük verimli seviyeyi belirtmektedir. Binalarda bu sınıflandırmayı gösteren belgeye Enerji Kimlik Belgesi ya da kısaca EKB denilmektedir.” dedi.

Özyiğit yeni yapılacak veya yapılmakta olan binaların enerji kimlik belgesi sınıfı en düşük C sınıfında olacak şekilde tasarlanmalı ve inşaa edilmesi gerektiğine dikkat çekrken, C sınıfından daha düşük seviyede çıkan yeni yapılacak veya yapılmakta olan binalar kanunen iskan ruhsatı alamayacaklarının uyarısında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.