Bodrum Gündem

KOCADON ve MECLİS ÜYELERİ O BEBEĞİN ÖLDÜĞÜ SAHİLE KARANFİL BIRAKTI…

04.09.2015
0
A+
A-

Mehmet Kocadon multeci dramina dikkat cekti (6)Bodrum’un Akyarlar Mahallesi’nde 3 yaşında boğularak hayatını kaybeden Aydan Kurdi’nin anısına denize karanfillerden oluşan bir çelenk bırakıldı. Bir çok kişinin göz yaşlarını tutamadığı törene katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Meclis üyeleri oldukça duygulu anlara yaşayarak bu acıların bir daha yaşanmamasını dilediler.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi sosyal medya hesabından bir mesaj yayınlanarak yapılan duyuru sonrası, Aylan Kurdi’nin boğularak hayatını kaybettiği Akyarlar Fener Burnu plajına gelen Belediye başkanı Mehmet Kocadon’u, Ulusal ve Uluslararası çok sayıda basın mensubu ile vatandaşlar karşıladı.

Bodrum Belediye Başkanı, Meclis üyeler ve çok sayıda vatandaşın hazır bulunduğu anma töreninde konuşan Başkan Kocadon bu ve benzeri olayların tekrar yaşanmaması dileği ile karanfillerden yapılmış bir çelengi denize bıraktı. Başkan Kocadon’a küçük kızı İpek Kocadon da eşlik ederek babasının yanında yer aldı. Kocadon, bu plajın Aylan umut plajı olarak anılacağını ve onun öldüğü gün burada denize girilmeyip yas tutulacağını ifade etti.

O SAHİLDEN DÜNYA LİDERLERİNE BARIŞ ÇAĞRISI…

Diğer taraftan Bodrum Belediyesi bu yaşanan dramlara dikkat çekmek için plajda bazı özel düzenlemeler yapmak için çalışmalar başlattığı kaydedildi.

Bod Aylan (36)Başkan Kocadon Bodrum a gelen göçmelere ellerinden gelen her türlü yardımı yapmaya gıda, oyuncak gibi yardımlar, vermeye devam edeceklerini ifade ettiği yolculuğu kaçış, değil umut yolculuğu olarak tanımladı. Başkan Kocadon ülkelerinde savaş olan kişilerin, daha önceki yıllarda başka ülkelere göç etmiş olan akrabalarının yanına ulaşabilmek amacıyla, umut yolculuğu yaptıklarını ifade ettiği konuşmasında, dünya liderlerine de barış çağrısında bulunarak, bu dramların yaşanmaması için dünya liderlerin bir araya gelip çözüm üretmelerini istedi.

cheap Colchicine Mehmet Kocadon multeci dramina dikkat cekti (3)BODRUM ULUSLARARASI BASININ AKININA UĞRADI…

Tören sırasında, Ulusal basın temsilcilerinin yanı sıra, Kanada, Fransa, Almanya, Bulgaristan ve İngiltere den gelen basın temsilcilerin de yer aldığı gözlendi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon gazetecilere son dönemde özellikle 3 yaşındaki Aylan’ın ölümü ile dünyanın dikkatini çeken Suriye savaşı ve mülteci sorunu ile ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı;  “Özellikle sınırımıza kadar gelin biz sizi kabul ederiz gibi ifadeler, sözler insanları umut yolculuğuna, sonunda da facialara yol açıyor. Bunların böyle beyanatlar değil Uluslararası bir ortam da platformda konuşularak bir çare üretilmesinin artık ne kadar gereksinme olduğunu hep beraber bu acı tablo ile gördük. Ben Bodrum Belediye Başkanı olarak özellikle Türkiye’nin en medeni bölgesini yöneten bir belediye başkanı olarak bu acıların Bodrum gibi yerlerde yaşanması gerçekten çok üzücü. Umarım ki bu acılar tekrarlanmaz, dünya liderleri, ülkelerini yönetmeye çalışmış olan liderler birlik, beraberlik, barış içinde Ulu önder Atatürkümüzün sözünü hiçbir zaman unutmadan Yurtta sulh, cihanda sulh söylemini hep beraber, bir ağızdan söylesinler”

Bodrum Belediye Başkanı Kocadon konuşmasını şöyle sürdürdü; “Artık her ülke kendi işi ile uğraşsın. Başka ülkelerin içişlerine karışmasın. Bırakın insanlar kendi dertlerini kendileri çözsünler. Ülkelerine baktığınızda hiçbirinin iç huzuru yok. Bunun için bu savaşların bitmesi lazım. Yoksa bu göçler hep devam edecek.”

order Prozac online Mehmet Kocadon multeci dramina dikkat cekti (2)BANA SİYASİ SORU SORMAYIN…

Başkan Kocadon, Bodrum’da Ege den kıyısından Dünya liderlerine barış çağrısı verdiği anma etkinliğinde, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Kocadon siyasi içerikli soruları yanıtsız bırakarak, “Bu tür sorularınızı bana sormayın.” dedi.

Kocadon, bir gazetecinin sorduğu, “Bu felaketleri önlemek için başka neler yapılabilir? order Prozac sorusuna ise “Tek yapılacak şey ülke bu insanlık dramına bu insanlık ayıbına son . Yani telafisi olmayan tek şey candır. Bakın bunu unutmayın can. Her şeyin telafisi var. Ama canın telafisi yok. Ölen bir çocuğu hiçbir şey geri getirmeyecek. Bunu için canlar ölmeden tedbirleri almak lazım. Seçilmek yönetmeyi hep insani duygularla yapmamız lazım. Savaşların Dünyayı bir yere götürmediğini artık hep beraber görüyoruz. İkinci dünya savaşından sonra böyle görüntüler hiçbir yerde yaşanmadı. Şimdi yaşanıyor” şeklinde yanıt verdi.

Mehmet Kocadon multeci dramina dikkat cekti (5)3 YAŞINDA Kİ CANSIZ BİR BEDEN BARIŞ İÇİN BİR UMUT OLUR…

Kocadon, “Bodrum Belediyesi olarak pratik anlamda alacağınız tedbirler var mı mesela bir mülteci kampı kurmayı düşünüyor musunuz? sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Biz yerel yönetim olarak elimizden gelen her türlü çabayı sarf ettik. Bakın size bir şey söyleyeceğim. Bu insanlarla biz birebir ilişkiler içerisinde olduk. Bu insanlara yemek götürdük. Çocuklara oyuncak götürdük. Size şunu ifade etmek istiyorum. Bir hamile kadının bir çocuklu annenin gözlerine bakarken sadece şu vardı; Gözlerinden sadece bir medet umma vardı. Medet umuyorlar medet. Ve bir babanın çaresizliği, bir babanın yüzüne bakarken utangaçlığı, o suyu alırken o ekmeği alırken, o utangaçlığını hepsini yaşadık. İnsanlık dramı bu insanlık ayıbı. Bodrum Belediyesi olarak biz elimizden gelen her türlü desteği verdik. Vermeye de devam ediyoruz. Ama dediğim gibi bu umuda yolculuk. Başka çareleri yok. Bu kaçmak değil. Umuda yolculuk. Yaşam için yapılan bir yolculuk. Bunun için ülke liderlerinin bir araya gelip hiç değilse 3 yaşında ki cansız bir beden inşallah bizim içinde tüm Dünya barışı için bir umut olur. Bu çocuğun ruhunda bu birlik beraberlik barış yaşar”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.