Bodrum Gündem

1. KARAOVA BAĞBOZUMU BULUŞMASI…

29.09.2015
0
A+
A-

KARAOVA BAGBOZUMU BULUSMASI (4)Bodrum’un Mumcular Mahallesinde ilki düzenlenen 1.Karaova Bağbozumu Buluşmasında renkli görüntüler yaşandı.
Bodrum Gündem Haber
Bodrum Belediyesi, Bodrum Kent Konseyi, Milas Belediyesi, Milas Kent Konseyi ve Karaova- Der‘in katkılarıyla düzenlenen 1. Bodrum Karaova Bağbozumu Buluşması, Mumcular Mustafa Kalem Parkı’nda başladı. Etkinlikte yöreye özgü kıyafetler, halı, kilim gibi ürünler ile organik yiyecekler satışa sunuldu.
Bağbozumu Buluşmasının ilk günü gerçekleşen açılışa Muğla Milletvekilleri Akın Üstündağ, Prof.Nurettin Demir, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Orman ve Taner Uslu, Bodrum İlçe Gıda ve Hayvancılık Müdürü Muammer Bektaş, Milas Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, Bodrum Kent Konseyi Üyeleri, Bodrum’daki siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Mumcular’dan, civar köylerden ve Bodrum’dan vatandaşlar katıldı.
karaova bağbozumu (12)PARKIN ORTASINDA HALI ve KİLİM DOKUNDU…
Bodrumlu vatandaşların yanı sıra, yerli ve yabancı tatilcilerin de katıldığı etkinlikte bazı yöre kadınları park içerisinde halı ve kilim dokudu. Halı dokuyan kadınlara, alanı gezen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile bazı milletvekili adayları yoğun ilgi gösterdi.
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum’un gerçek değerlerini sergilemekten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Etkinlikte, yöresel halıdan kilime, keşkekten farklı lezzetlere birçok ürünü vatandaşlarla buluşturduklarını anlatan Kocadon; “Bu değerlerimizi görmek bizi mutlu ediyor. Bizim aslımız bu. Bunun için buna çıkmak durumundayız. Özellikle Bodrum’da turizm yükselirken Bodrum bölgesinde bazı tarımla ilgili bölümlerimizi kaybettik. Ama elimizde bir tek yer var. Hem sürdürülebilir turizm, için hem de gelecek nesillerimiz için Karaova bölgesi. Onun için burada tarım sektörüne ve üreticilere büyük destek vereceğiz. Bağbozumu şenliği bundan sonra da devam edecek” dedi.
karaova bağbozumu (11)BU FESTİVALİ SÜREKLİ HALE GETİRECEĞİZ…
Festivalin düzenlenmesi için çok uzun zamandan beri oldukça yoğun bir emek harcayan, Karaova Tanıtma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Öztürk’de, festivalin çok keyifli geçtiğini belirterek, “Bu bölgenin değerlerini ortaya koymak için herkes burada hazır durumda. Ürünlerini sergiliyorlar. Misafirlerimiz de yoğun bir şekilde stantlarını geziyorlar. Bu festivali önümüzdeki yıllardan itibaren geleneksel hale getirmek için çalışmalarımız var. Üreticilerimizin ürettiklerini birleştirmek adına yeni birlik kurmak adına yeni bir yol haritası kuracağız” Strattera without prescription diye konuştu.

Fluoxetine no prescription

Etkinlikte 26 Eylül Cumartesi günü düzenlenen açılış ve kokteylin ardından bilgilendirme toplantıları yapıldı. Saat 13.00’te “Bağcılık” konulu panele konuşmacı olarak Mehmet Vuran, saat 14.00’teki “Zeytin ve Zeytinyağında Kalite” konulu panele konuşmacı olarak Ali Osman Menteşe ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Zeytin Araştırma Bölüm Başkanı Yardımcı Doç.Dr.Figen Çukur ve saat 15.00’te düzenlenen “Çiçekçilik” konulu panele konuşmacı olarak Yük.Ziraat Müh.Funda Akçalı ile Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetlerden Turgut Karagöz katılarak katılımcılara bilgi verdi.

karaova bağbozumu (22)1.Bodrum Karaova Bağbozumu Buluşması Etkinlik Programının (27 Eylül 2015 Pazar) son gününde ise 10.00    Açılış ve bilgilendirme toplantıları, 13.00   “Gıda Güvenliği” konulu panel. Konuşmacılar: Deniz Kurtsan ve Yaveş Gari
14.00   “Toprak” konulu panel. Konuşmacılar: Tema Vakfı Bodrum Gönüllüleri, 15.00   “Halıcılık ve Dokuma” konulu panel. Konuşmacılar: Engin Başol, Öğr.Gör.Berna Sevinç, 16.00/18.00 “Karaova Köyleri Yarışıyor” adlı yemek yarışması, 19.00   “Süper İncir” adlı film gösterimi, 21.00  Altay konseri ile tamamlandı.

Buy cheap Topamax

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.