Bodrum Gündem

17 KİŞİ BOĞULARAK ÖLDÜ… BİRİ DUR DESİN ARTIK…

17 KİŞİ BOĞULARAK ÖLDÜ… BİRİ DUR DESİN ARTIK…
29.09.2015
0
A+
A-
17-kaçak-suriyeli-göçmen-boğularak-öldü-2Yasadışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan kaçakların bindiği bot battı, ilk tespitlere göre 17 kişi hayatını kaybetti.
generic Colchicine Bodrum Gündem Haber
Gece saatlerinde Gümüşlük’ten bir tekneye binen yaklaşık 40 sığınmacı, mahallenin karşısında bulunan Yunan adalarından birine geçmek için yola çıktı. Sığınmacıların içerisinde bulunduğu teknenin sabaha karşı 4-5 civarında alabora olarak battığı öğrenildi. İlk belirlemelere göre batan teknede bulunan mültecilerden 17’si boğularak hayatını kaybederken, Muğla Valisi Amir Çiçek’in yaptığı açıklamaya göre 20 kişi ise Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Hayatını kaybeden mültecilerin cesetleri Sahil Güvenlik tarafından önce Turgutreis limanına, buradan da Devlet Hastanesi başta olmak üzere, ilçedeki özel hastanelerin morglarına gönderildi.
Cesetlerin limana getirilişi ve cenaze araçlarına konulması sırasında çevrede geniş güvenlik önlemleri alan Jandarma ekiplerinin, gazetecilerin görüntü almaması için oldukça yoğun bir çaba sarf ettiği dikkat çekti.
generic Retin-A order Premarin online
17-kaçak-suriyeli-göçmen-boğularak-öldü-417 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ FACİADA KAHREDEN GERÇEK!
Bodrum’dan yasa dışı yollardan Yunanistan’ın İstanköy Adası’na geçmeye çalışan sığınmacıları taşıyan teknenin batması sonucu 17 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili yeni bilgiler gelmeye başladı. Bodrum’da, hayatını kaybeden 17 sığınmacının ters dönen teknenin kamarasında olduğu ve sıkıştıkları yerden çıkamayarak hayatlarını kaybettikleri öğrenildi.
Yaklaşık 8 metre uzunluğundaki tekne Çavuşadası açıklarında sabaha karşı henüz belirlenemeyen bir nedenle battı. Batan teknede bulunan 37 kişiden 17’si teknenin kamara bölümünde yolculuk ettiği öne sürüldü. Ters dönen tekneden çıkmaya çalışan, aralarında çocukların da olduğu 17 kişi bulundukları yerde sıkıştı.
Haber verilmesi üzerine bölgeye gelen Bodrum Deniz Kurtarma Derneğine bağlı dalış ekibi, sıkışan sığınmacıları kurtarabilmek için yoğun mücadele verdi. Kamaradan güçlükle çıkartılan 17 kişinin hayatını kaybettiği tespit edildi.
17-kaçak-suriyeli-göçmen-boğularak-öldüOlaydan canlı olarak kurtarılan Suriye uyruklu Hayat Sabır Burhan adlı sığınmacı, hayatını kaybeden eşi Ahlan Burhan (32) ve oğlu Yusuf Burhan’ı (3) teşhis için Bodrum Devlet Hastanesi morgu önüne getirildi. Ölen kişilerin içinde 3 yaşındaki oğlu Yusuf’u gören sığınmacı, büyük üzüntü yaşadı. Acılı babayı Sahil Güvenlik ekipleri güçlükle sakinleştirdi.
Öte yandan olayda hayatını kaybeden kişilerin kimlik tespiti için çalışmaların sürdüğü belirtildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.