Bodrum Gündem

İKİ SENEDİR SÜREN SESSİZ EYLEM SONA ERDİ…

03.10.2015
0
A+
A-

bodrum gezi dayanışma eylemi sona erdi (3)İKİ SENEDEN BU YANA ARALIKSIZ EYLEM YAPAN BODRUM GEZİ DAYANIŞMASI EYLEMLERİNE SON VERDİ…

Fatih Bozoğlu-Selçuk Şimşek/Bodrum Gündem

İki seneden bu yana Bodrum Belediye Meydanında sessiz eylem yapan Bodrum Gezi Dayanışması eylemlerine son verdiklerini açıkladılar.

bodrum gezi dayanışma eylemi sona erdi (1)Bodrum Belediye Meydanında “Unutursak Kalbimiz Kurusun” sloganı ile iki sene boyunca, 66 defa sessiz eylem yapan Bodrum Gezi Dayanışması, “Her gün birilerinin devlet eliyle öldürüldüğü bir ortamda, adalet talebimizin sadece bu 12 arkadaşımız için olmasını içimize sindiremediğimizden, bugün bu eylemimizi sonlandırıyoruz.” diyerek artık eylem yapmayacaklarını bildirdiler.

Egemen Öztüregen tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “2 sene önce başlamıştık bu eylemimize. İlk 1 sene her cumartesi buradaydık. Büyük bir özveriyle, inatla… Bodrum halkından arzu ettiğimiz desteği göremeyince sonraki 1 yıl her ayın ilk cumartesisi şeklinde devam ettirdik. Vazgeçmeden. İlk gün, adalet talebimiz 6 arkadaşımız Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Medeni Yıldır order Clonidine ım ve Ahmet Atakan içindi. Biz adalet istedikçe Berkin Elvan’ı vurdular. Biz adalet istedikçe Hasan Ferit Gediki öldü Strattera Buy rdüler. Biz adalet istedikçe Mehmet İstifi, Elif Çermiki, Uğur Kurtu, Ayhan Yılmaz’ı katlettiler. Bu kadar insanı katlettikleri yetmezmiş gibi ülkeyi hem içeride hem dış buy esomeprazole arıda savaşa sürükleyip kardeşi kardeşe vurdurdular, onlarca insanın daha katili oldular. Ama sanmasınlar ki gözümüzün içine baka baka yalan söyleyenlerin, katilleri serbest bırakanların, koruyup kollayanların, ölümlerden sorumlu olanların peşini bırakacağız. Bu ülkede emekten, barıştan, demokrasiden ve özgürlüklerden yana olanlar olarak mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Yaşananların unutulmasına, çarpıtılmasına izin vermeyeceğiz. Bu ülkede emekten, barıştan, demokrasiden ve özgürlüklerden yana olanlar olarak mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Yaşananların unutulmasına, çarpıtılmasına izin vermeyeceğiz.”

bodrum gezi dayanışma eylemi sona erdi (2)Eyleme ilk başladıkları günkü taleplerinin bugün de geçerli olduğunun ifade edildiği basın açıklamasında talepler şu şekilde sıralanıyor; “1-Eli kanlı AKP iktidarı istifa etmelidir, 2-AKP iktidarı boyunca İçişleri Bakanı, Vali ve Emniyet Müdürü olarak görev yapanlar katliamlardan doğrudan sorumludur! Haklarında soruşturma açılmalı ve görevlerine devam edenler görevlerinden alınmalıdır, 3-Soruşturma komisyonunda İnsan Hakları Kurulu üyelerine de yer verilmeli! Soruşturma sürecinin her aşaması kamuoyuna açık olmalı ve net bilgilendirme yapılmalıdır, 4-Recep Tayyip Erdoğan yargılanmalıdır, 5-Şiddet uygulayan güvenlik güçleri derhal görevden alınmalı ve yargı önüne çıkarılmalıdır. Bizler “Gezi Ruhu”na inanan insanlarız. “Gezi Direnişi” boyunca farklılıklarımıza rağmen bir arada, kardeşçe siyasi iktidarın tüm hukuksuzluğuna ve zulmüne karşı yan yana, omuz omuza durduk, durmaya da devam edeceğiz. Türkiye halklarını da ülkenin her yerinde aynı duruşu sergilemeye davet ediyoruz.”

Olaysız bir şekilde sona eren basın açıklamasının sonunda, Egemen Öztüregen Bodrum Gezi Dayanışması adına Nazım Hikmet’in Güneşi İçenlerin Türküsü şiirini okudu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.