Bodrum Gündem

Ankara’nın Merkezinde Böyle Bir Olayın Olması Kabul Edilemez

Ankara’nın Merkezinde Böyle Bir Olayın Olması Kabul Edilemez
Ankara’da 86 kişinin hayatını kaybettiği ve 186 kişininde yaralandığı terör olayları ile ilgili olarak 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den açıklama geldi. Abdullah Gül “Ankara’nın merkezinde böyle bir olayın olması kabul edilemez.” dedi.
Bodrum Gündem Haber
Bodrum’da, Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi (EDAM) tarafından düzenlenen 11. Yuvarlak Masa Toplantısına katılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Ankara’da yaşanan elim olaylarla ilgili gazetecilere açıklama yaptı.
Toplantının ardından Ankara’ya dönmek için Milas-Bodrum Havaalanına gelen Abdullah Gül havalimanında yaptığı açıklamada olayı vahşet olarak nitelendirdi. Akıl almaz dehşet verici bir terör olayının yaşadığını ifade eden Abdullah Gül şunları söyledi: “Akıl almaz dehşet verici bu terör olayında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara hep şifa diliyorum. Bütün ailelerin herkesin acısını paylaşıyorum. Bu çok derin tabi üzüntü duyduğumuz bir dehşetli olayla karşı karşıyayız. Yani Türkiye’nin başkenti Ankara’da Ankara’nın merkezinde böyle bir olayın olmuş olması tabi ki kabul edilebilecek bir şey değil. Türkiye’yi bir terör girdabına çekme gayreti bir süredir zaten açıkça ortada gözüküyor. Bu tuzağa hiç kimsenin düşmemesi gerekiyor. Bir taraftan gayet soğukkanlı ama çok kararlı bir şekilde eminim ki tedbirler hep alınacaktır. Ayrıca bütün bu kanlı olayların bir an önce durması, durdurulması gerekir çünkü hepimiz bir geminin içindeyiz. Türkiye hepimizindir, doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle hepimizindir. Etrafımızda bu kadar ateş varken çok gerginlikler varken Türkiye’nin içini daima sağlam tutmak gerektiğini her defasında tekrarlarım. Onun için farklılıklar ayrılıklar hep bir kenara bırakılıp şimdi herkesin çok daha sorumlu bir şekilde parti farkları bütün bunları bir kenara koyma günü. Herkesin, Türkiye’nin birliği bütünlüğü selameti için halkımızın güvenliği mutluluğu için herkesin çok daha el birliği içerisinde ne gerekiyorsa onu yapması ve birbirimize yardımcı olmamız gereken bir gündür. Bir kez daha hayatını kaybeden herkese başsağlığı diliyorum. Böyle bir barış mitinginde planlı bir mitingde nasıl bu olayın yaşanması gerçekten çok üzücü. İnanıyorum ki failleri en kısa süre içerisinde hep ortaya çıkartılacak ve gerekli tedbirler alınacaktır.” şeklinde konuştu.
SEÇİM MUHAKKAK YAPILACAK…
Kent Haber Koordinatörü Gazeteci Fatih Bozoğlu’nun önümüzde 1 Kasım erken genel seçimlerinin güvenliğini değerlendirmesini istediği Abdullah Gül şöyle cevap verdi: “Eminim ki bununla ilgili her türlü tedbiri Türkiye Cumhuriyet Devleti alabilecek güçtedir. Şüphesiz ki şimdi daha çok dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha görmüş olduk. Seçim muhakkaki yapılacaktır bu kadar yola çıkıldıktan sonra. Bunun aksini düşünmüyorum” dedi.
ZATEN YAS TUTUYORUZ…11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ülkede yas ilan edilmesi hakkındaki soruya ise şu cevabı verdi:  “Büyük bir üzüntü ve büyük bir zaten yas içerisindeyiz çünkü böyle bir sayı yani bu kadar büyük bir vahşet hiçbir şekilde hiç kimsenin vicdanında kabul görmez. Dolayısıyla bütün vatandaşlarımız ne olursa olsun kendisine nasıl bir aidiyet biçerse biçsin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes bütün insanlık aslında bu tip vahşetleri çok güçlü bir şekilde her zaman telin eder.” Açıklamalarının ardından eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Ankara’ya hareket etti. Abdullah Gül’ü uğurlamak için havalimanında bulunan Muğla Valisi Amir Çiçek ise yaptığı açıklamada Ankara’da yaşanan olayla ilgili olarak; “Hepimiz çok üzüntülüyüz. Olayda ölenlere Allah’tan rahmet diliyor ailelerine sabırlar diliyoruz. Bütün milletimizin başı sağolsun.”dedi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.