Bodrum Gündem

CUMHURİYET KADINLARINDAN AÇIKLAMA…

CUMHURİYET KADINLARINDAN AÇIKLAMA…
11.10.2015
0
A+
A-

order Nolvadex Lasix no prescription order Topamax bedriye gurkanCKD Halikarnas Şube Başkanı Dr. Bedriye Gürkan Ankara’da meydana gelen terör olayı ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak olayı kınadı.

Dr. Bedriye Gürkan imzalı açıklama şu şekilde;

Ankarada yaşanan büyük katliam hepimizin yüreğine ateş düşürdü. Ulusumuzun  Başı sağolsun. Bu katliam,zamanı, yeri, olay sonrası belirsizliğinin çarpıcılığı, önlenemeyişindeki aksaklıklar, hedef kitlesi vb… açısından inceden inceye planlanmış, ustaca kotarılmış kapsamlı ve çok önemli bir olaydır.

Sevgili ve değerli insanlarımıza, bütün yurttaşlarımıza, kardeşlerimize,  herkese  sesleniyoruz. CHP’li, Ak Partili, MHP li, HDP li ve hangi partiden olursa olsun. hangi siyasal eğilimde bulunursa bulunsun….Koşullar ne denli ağır ve zor, düşman nedenli güçlü, çıkış yolu ne denli olanaksız görünürse görünsün;  Her sorun çözümünü de bağrında taşır.

Şimdi, şu an; başat ve  en temel yol göstericimiz ortak akıl, yolumuz demokrasi, dayanağımız TBMM, dolayısıyla Milli İrade, daha açık bir anlatımla, Türk Ulusu’nun birliği ve onun temsilcileridir.

Atatürk ve arkadaşlarının mücadeleye  BMM yi kurarak, en zorlu savaş koşullarında bile TBMM yi açık tutarak, her atacakları adımın  kararını BMM de alarak yürüdüklerini hiç unutmayacağız.

ABD Emperyalizmi BOP projesi kapsamında, “Arap Baharı” aldatmacasıyla, yönetim biçimleri –çoğunda yalnızca adında da olsa- “Cumhuriyet” olan, ancak hepsinin ortak karakteri “Laiklik” ilkesini barındıran bir dizi ülkenin rejimlerini yıktı. Parçaladı, istikrarsız duruma getirdi, iç savaşlar çıkardı. Bu ülkelerin başına kendisinin yaratıp, besleyip büyüttüğü vahşi, Radikal İslamcıları bela etti.

Şimdi sıra, o ülkelerin önder kabul ettiği,  öykündüğü Atatürk Devrim ve İlkeleriyle bir güneş gibi parlayan Türkiyemize geldi. Burda çok zorlanıyorlar. O yüzden alçakça, vahşice,akıl almaz katliam ve yöntemlere başvuruyorlar. Çünkü unuttukları bir şey var…..Türkiye deneyi esastır ve kaynaktır. Bizim insanımız, dünyanın ilk muzaffer anti emperyalist Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı vermiş, Bilgiyle, emekle ve erdemle  ile Devletini ve Cumhuriyet’ini kurmuştur. Bizim insanlarımız  Mustafa Kemal’in Yurttaşlarıdırlar.

Yapılmak istenen Cumhuriyeti yıkmak, biçimsel durumdaki Demokrasimize bile tahammül edemeyip onu ortadan kaldırmaktır.

ABD emperyalizmi Darbe yapmak  istiyor, bunun koşullarını hazırlıyor.

Darbe istiyor çünkü;   Darbe yönetiminde, Şeffaflığın tüm biçim ve yönleri yok edilir, kitle denetimi ve örgütlenmesi ortadan kalkar,  kapalı kapılar ardında  istediğini daha kolay yapabilir

Darbeye hazırlık yapıyor. Bir tedhiş ve korku ortamı yaratarak,  insanları akıl tutulmasına sürükleyerek çaresizliğe mahkum ederek  herkesin her şeye razı olacağı-darbeye bile- bir durum yaratıyor.   Bu arada, Ulusal iradeyi devreden çıkarmak ya da  ortaya çıkışına engel olmak için,  seçimleri ertelemek, ötelemek, başarabilirse hiç yapmamak istiyor.

Ortadoğu Projesindeki  “küçük” ortağı PKK da,  Darbe olursa  silahlı terör eylemleri haklılık kazanır diye bekliyor.

Ve en acısı,  Kürt Yurttaşlarımızın ve HDP nin içindeki “çatışmaya son-barış hemen şimdi” diyen ve her gün dahada güçlenen eğilimleri boğmak, güçlenmesini engellemek, bir gözdağı vermek istiyorlar.

Başarılı olamayacaklarını, Ulusumuzun ve onun bir parçası olan Cumhuriyet Kadınları’nın bu başarısızlığın güvencesi olduğunu bir kez daha haykırıyoruz.

Dr. Bedriye Gürkan

CKD Halikarnas Şube Başkanı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.