Bodrum Gündem

TERÖR SALDIRISI BODRUM’DA BİNLERCE KİŞİNİN KATILIMI İLE PROTESTO EDİLDİ…

12.10.2015
0
A+
A-

bodrum ankara katliamını protesto etti (29)ANKARA’DA MEYDANA GELEN TERÖR SALDIRISI BODRUM’DA BİNLERCE KİŞİNİN KATILIMI İLE PROTESTO EDİLDİ…

Ankara’da “Barış Mitingi” öncesi yaşanan, onlarca kişinin ölümü ve yaralanması ile sonuçlanan ve tüm ülkeyi yasa boğan terör saldırısı nedeniyle bütün yurtta olduğu gibi Bodrum’da da çeşitli protesto eylemleri gerçekleştirildi.

10 Ekim günü saat 10:04’de Ankara’da meydana gelen iki patlama sonucu resmi rakamlara göre 97 vatandaşın ölümü ve 68’i ağır 500’den fazla vatandaşın da yaralanması ile sonuçlanan terör saldırıları bütün yurtta ve Bodrum’da çeşitli protesto eylemleri ile kınandı. DİSK, KESK, TTB ve TMMOB ile birlikte bir çok STK, Haziran Hareketi, ÖDP, HDP ve CHP’lilerinde destek verdiği protesto eylemi Bodrum’da Gezi Direnişinden sonra, yapılan en yüksek katılımlı eylem olarak değerlendirildi.

sağlık çalışanları ankaradaki katliamı protesto etti (5)İLK PROTESTO 10:04’DE DEVLET HASTANESİNDE…

İlk protesto eylemi patlamaların gerçekleştiği saat olan sabah 10:04’de Bodrum Devlet Hastanesi bahçesinde gerçekleştirildi. Sağlık çalışanları tarafından acil hastalar dışında hizmet verilmeyeceği ifade edilirken, terör saldırısında ölenler anıldı. Dr.Fikret Mert Acar tarafından okunan basın açıklamasında “İki gün önce, tam bu dakikalarda binlerce kişi Ankara’da Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için toplanmıştık. Mitingimiz barışçıldı. Orada türkülülerimiz, halaylarımız, simidimiz, çayımız, balonlarımız, rengarenk flamalarımız, coşkumuz, çocuklarımız, dedelerimiz vardı. Bir saniye içinde bu tabloyu kana buladılar. Yüzü aşkın canımız gitti. Çok sayıda canımız yaralandı. Bizi korkutarak, yıldırarak, sindirerek yani terörle durdurmayı umuyorlar. Yılmayız, sinmeyiz. Bu yolda canını veren arkadaşlarımızı da sizin yaptıklarınızı da unutmayacağız. Hep birlikte yasımızı tutuyoruz. Bugün ve yarın bütün Türkiye’de iş bırakıyoruz” Retin-A without prescription Order Retin-A online dedi. Patlamadan kısa bir süre önce tuvalete gittiği için ölümden şans eseri kurtulan Dr.Yasemin Demirci, “Yaşamak benim için sevinç değil, acı oldu. Canlarımı, kardeşlerimi yitirdim” dedi.

bodrum ankara katliamını protesto etti (19)MEYDANDA BİNLERCE KİŞİ TOPLANDI…

Öğle saatlerinde ise bine aşkın Bodrumlunun bir araya geldiği Bodrum Belediye Meydanında Ankara’da meydana gelen terör saldırısı sert bir şekilde protesto edildi. AK Parti ve seçim hükümeti aleyhine atılan sloganlar ile birlikte “Katilimizi Tanıyoruz”, “Barış Mitingi Katliamını Lanetliyoruz”, “Katliamlar Barış Talebimizi Engelleyemez”, “Üzgünüz, Öfkeliyiz, Yastayız, İsyandayız, Hayatı durduruyoruz”, Yetmedi mi?”, “Biz Barış Dedikçe Ölüyoruz”, “İyi Değiliz, İyi Olmayacağız, iyi Olmayın” yazılı dövizler taşıdılar.

Basın açıklaması öncesinde protesto eylemine katılanlar Ankara’da katledilenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. DİSK, KESK, TTB ve TMMOB adına Eğitim-Sen temsilcisi Serap Ekinci Yaşar tarafından okunan basın açıklamasında Ankara’da ki katliamın ve ölümlerin siyasi sorumluları bellidir! Lanetliyoruz! başlığı altında şu ifadelere yer verildi; “DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’nin çağrısıyla Ankara’da düzenlene barış mitingi öncesinde kalabalık içinde peş peşe patlatılan bombalar sonucunda onlarca kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce arkadaşımız yaralanmıştır. Barış talebinden rahatsız olan malum güçler, yine harekete geçmiş, tek hedefi barış taleplerini haykırmak olan on binlerce insanın içinde bomba patlatarak savaş ve kandan beslendiklerini bir kez daha göstermişlerdir.”

bodrum ankara katliamını protesto etti (18) treatment of depression YARALILARA GEÇ MÜDAHALE EDİLDİ…

Basın açıklamasının okunmasında sık sık hükümet ve Ak Parti aleyhine sloganlar atılırken, basın açıklamasında yaralılara zamanında müdahale edilmediği iddia edilirken şu ifadeler dikkat çekti; “Patlamanın hemen ardından polisin gaz bombalı saldırısı nedeniyle yaralılara zamanında müdahale edilememiştir. Polisin bu tutumu, katliamı gerçekleştirenlerin amacına ulaşmasına güvenlik güçlerince nasıl göz yumulduğunu açıkça göstermektedir.”

bodrum ankara katliamını protesto etti (23)İNADINA BARIŞ…

Yapılan basın açıklamasının sonunda protesto eylemine katılan bini aşan kişi tarafından her fırsatta savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı “İnadına barış” diyerek beş dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdiler.

eğitim iş açıklaması (2)EĞİTİM-İŞ AYRI BİLDİRİ OKUDU…

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB adına okunan basın açıklamasının ardından EĞİTİM-İŞ Bodrum Temsilcisi Ali Gümüş ve Turgay Kutlu tarafından da bir basın açıklaması yapıldı. EĞİTİM-İŞ Bodrum Temsilciliği de yaptığı basın açıklamasında, terör olaylarının faillerinin bulunamadığına dikkat çekerek, Ankara’da yaşanan katliamda kaybedilen yurttaşları anmak ve acıyı paylaşmak adına 12 Ekim Pazartesi günü iş bırakma eylemi yaptıklarını kaydettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.