Bodrum Gündem

DENİZDE CAN PAZARI!

13.10.2015
0
A+
A-
suriyeli-kaçaklar-bodrum-gündem-13-Ekim-2015-(14)Bodrum’dan yasadışı yollarla İstanköy (Kos) Adasına geçmeye çalışan göçmenler, Sahil Güvenlik ve Bodrum Deniz Kurtarma ekiplerince kurtarıldı. Hareketli saatlerin yaşandığı gece boyunca, Bitez açıklarında botları batan 11 Pakistanlı, yardım çığlıkları sayesinde hayatta kaldı.
order vardenfil online Selçuk şimşek/Bodrum Gündem misoprostol online buy Disulfiram
Gece saatlerinde Bodrum açıklarında yaşanan olayların ilki, 6 bin Dolar ödedikleri organizatörün yardımlarıyla Bitez Koyundan denize açılan 11 Pakistanlının denizdeki can pazarıydı. Pakistanlıların bindikleri bot Bitez rıhtımından yaklaşık 5 yüz metre açıldıktan sonra Aktur Sitesi önlerinde alabora oldu. Yaşları 20-25 arasında olan ve 3 gün önce İstanbul’dan geldikleri öğrenilen kaçaklar bot batınca denize düştüler. Can yelekleri sayesinde su üstünde kalan kaçaklar, yardım çığlıklarını duyan bir
vatandaşın ihbarı sayesinde hayatta kaldı.
Yaklaşık yarım saat denizde ölüm kalım savaşı veren Pakistanlı gençlerin imdadına ihbarı ilk alan Bodrum Deniz Kurtarma ekipleri yetişti. Denizden tek tek kurtarma botuna alınan kaçakların o anları saniye saniye kayıt edildi. Deniz Kurtarma ekibinin insanüstü gayretiyle ölümden dönen Pakistanlı gençler, dua edip birbirlerine sarılarak ağladılar.
Bölgeye ulaşan Sahil Güvenlik Botuna alınan kaçaklar Bodrum Limanına götürüldü.
Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden ölüm yolculuklarına TCSG 11 Nolu Sahil Güvenlik Botu müdahale etti. Küçük yaşta çocuklarıyla balık istifi şeklinde şişme botlara doluşan Suriyeli kaçak göçmenlerin ölüm yolculukları Gümbet, Bitez, Ortakent ve Akyarlar açıklarında engellendi.
Gece boyunca süren çalışmalar neticesinde Pakistan ve Suriye uyruklu toplam 170 kaçak Bodrum merkezinde bulunan Sahil Güvenlik komutanlığına getirildi. Aralarında çok sayıda çocuk ve kadının bulunduğu kaçaklar buradaki işlemlerinin ardından yabancılar şubeye sevk edildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.