Bodrum Gündem

BODRUM DENİZCİLER DERNEĞİ GELENEKSEL YEMEKTE BULUŞTULAR…

21.11.2015
0
A+
A-
denizciler-derneği-intBodrum Denizciler Derneği tarafından her yıl düzenlenen geleneksel yemek Delfi Otel’de gerçekleştirildi.
buy Indocin buy methotrexate Bodrum Gündem Haber
Yaklaşık 700 kişinin katıldığı Bodrum Denizciler Derneği geleneksel yemeğinde Kupez balığı eşliğinde, süzme yoğurt, gambilya favası, Bodrum Mandalinası ve helva ikram edilirken, denizcilerin olmazsa olmazı peksimette unutulmamıştı.

Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz ve Yönetim Kurulu üyeleri, geceye katılan denizcileri tek tek kapıda karşıladı. Gece ile ilgili olarak davetlilere hitap etmek üzere sahneye davet edilen Başkan Demiröz, “Sizler olamasanız bu güzellikler olmazdı sizler varsınız, hepinizin ayağına sağlık. Derneğimize katkı koydunuz, birlikte olduk, inşallah hep birlikte olacağız ve bu güzellikleri devam ettireceğiz” ifadeleriyle başladığı konuşmasında, deniz ve koylarımızın tehdit altında olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi;  “Bize bu güzellikleri devam ettirmemek için bir takım gayretler oluyor. Bir takım çabalar oluyor. Denizcinin en önemli argümanı nedir arkadaşlar? Denizimizdir değil mi arkadaşalar?  Denizimiz yoksa denizcimizde yok demektir. Temiz denizlerimiz yoksa bizlerde yokuz. O yüzden temiz denizlerimiz, bakir koylarımız, temiz sahillerimiz olmazsa olmazımızdır. Geçen sene sizden bir söz almıştık. Hani özellikle simgesel olarak, adını sıkça duyduğumuz, her yerde telaffuz ettiğimiz Kilise Büküne olan saldırılara karşı. Maalesef bu saldırılar Kilise Bükü boyutunu da aştı arkadaşlar. Artık sadece Kilise bükü değil, Çökertme, Mazı, Türkevleri, Gökova’nın o güzel koyları tehdit altında. Hepsi için imar planları yapılıyor. Turizm imar planları yapıldı. Dernek olarak, denizciler olarak hiç durmaksızın mücadele etmek zorundayız. Biran durduğumuz taktirde, kaybettiğimiz değerleri bir daha geri getirmek mümkün değil. Bugün o güzelim Kilise Bükü bir tesise kurban edilirse, bir daha bir Kilise Bükü yapmak yada bir yerlerde bulmak mümkün değildir. O yüzden bu mücadeleye yorulmadan, bıkmadan, usanmadan devam etmek zorundayız. Burada bu mücadeleye devam edeceğimizin kanıtı olarak beraberiz. Bizler böyle hep beraber, tek yumruk, birlik olduğumuz sürece de eminim ki buralar için değişik emelleri olan, değişik planları olan herkes bu işlerden cayacaktır. Yıllardır yaptığımız mücadeleyle caydırdığımız gibi. Bir tane Gökovamız var, bir tane Kilise Bükümüz var, bir tane Çökertmemiz var, bir tane Mazı koylarımız var, bir tane İngiliz Limanı var. Onlarda bu milletin malı, birilerine peşkeş çektirmeyeceğiz.”

Başkan Demiröz’ün yoğun ve coşkulu alkışlar arasında yaptığı konuşmasının ardından 70 yaşına gelen denizcilere, Başkan Demiröz ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından anı plaketleri takdim edildi. 70 yaşına gelen Ahmet poyraz, Hazım Barut, Günay Şençiçek, İbrahim Dinçer, İhsan Uçak, İrfan Güler, Mehmet Cengiz, Muammer Ataer, Necmettin Altay, Teoman Onursal, Ünal Tosunoğlu plaketlerini alırken oldukça duygulu ve heyecanlı anlar yaşadıkları gözlendi.

Her yıl gerçekleşen Bodrum Denizciler Derneği Geleneksel Yemeğinin en heyecanlı bölümü ise 80 hediyenin verildiği çekiliş oldu. Çekilişte akü, halat ve kabak gibi ilginç hediyelerin yanında battaniye, Denizciler Derneğinde kahvaltı, Komodor ve Papara Köy Sofrasından iki kişilik akşam yemekleri, tost makinaları, gıda sepetleri, çeyiz eşyaları gibi bir çok hediye sahiplerine verildi. Çekilişin en büyük hediyesi ise LCD Televizyon oldu. Televizyon geceye de katkı sağlayan Komodor Restaurant sahibi Ahmet Kunduz’a çıktı.

Çekilişin ardından denizciler ve geceye katılan davetliler canlı müzik eşliğinde geç saatlere kadar eğlendiler.

Order Furosemide

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.