Bodrum Gündem

NİHAT ÖZTÜRK “AYLAN BEBEĞİN CESEDİ ÜZERİNDEN VİCDANLARI SIZLAYAN İNSANLAR, BUNDAN 4 YIL ÖNCE O HAKLARINI KAYBETTİLER”

28.11.2015
0
A+
A-
Bodrum Gündem Haber
Gazeteci Fatih Bozoğlu’na röportaj veren Milletvekili Nihat Öztürk ilk olarak, Rus uçağının düşülmesi sonrası yaşanan gerginliğin Muğla turizmine olası yansımalarını değerlendirdi. Turizmcilerin 2016 sezonundan tedirgin olduklarını hatırlattığımız Öztürk şu cevabı verdi “Öncelikle bölgenin, turizmin içinden gelen iki milletvekili var. 1990 yılından buyana her yıl bir kriz yaşadık. Özellik bu dönem bir takım sıkıntılar var, yok değil ama dün de vardı. Önemli olan doğru programlamak, doğru destinasyonlarla, doğru desteklerle turizme yön vermek. Yeni Turizm Bakanımız Mahir Beyle beraber sezon başında ve sonu turizm programlamasını yapacağız. Sadece Bodrum olarak bakmayın, Muğla Türkiye’nin en çok turist gelen üçüncü bölgesi. Muğla açısından biz Mahir Beyden çok şey bekliyoruz. 2016 sezonu için biz bu sürecin bir süre sonra ortadan kalkacağına inanıyoruz. Kendim bizzat turizmde çok kriz yaşadım. Irak savaşında olsun, terör saldırıları olsun birçok kriz yaşadık. Biz hepsini aşmasını bildik. Özellikle turizmci kardeşlerime buradan söylemek istiyorum, güçlü bir Ak Parti iktidarı var. Biz bununla ilgili elimizden geleni yapacağız. Turizmi daha ileriye götürecek projelerimiz de var. Bu konuda rahat olsunlar. Paniğe gerek olduğunu düşünmüyorum, Türkiye güçlü bir ülke. Zaten geçen yıl Rusya’nın kendi yaşadığı problemlerden dolayı yüzde 40-50 bir dağılma vardı ve bu bizi kısmen etkilemişti” dedi.
Bir takım insanların özellikle bu işi körüklediğini belirten Öztürk, yaşananların hassas bir konu olduğunu ve maniple edilmesinin doğru olmadığını ifade ederek şunları söyledi “Bize güvensinler ve inansınlar. Bizler elimizden geldiğince turizmcilerimizin yanında olacağız. Büyük ülke kolay olunmuyor. Sınırlarını koruyamayan, hava sahasını koruyamayan hiçbir ülke büyük bir ülke olamamıştır. Ben, ülkemin her karış toprağına sahip çıkan, hava sahasına, bayrağına, milletine sahip çıkan liderlere sahip olduğum için onur ve gurur duyuyorum” dedi.
Milletvekili Öztürk, sezon öncesinde Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın Bodrum’a gelerek, turizm sektörü temsilcileri ile biraraya geleceğini söyledi.
Gazeteci Fatih Bozoğlu’nun, Bodrum kıyılarına vuran minik cansız bedenlerin önüne nasıl geçileceğine dair sorduğu soruya ise Nihat Öztürk şu yanıtı verdi  “Biz bir şeyler yapıyoruz, bilmiyorum farkındamısınız. Bu işi kendi iç siyasetlerine alet eden insanlar düşünsünler. Türkiye Cumhuriyeti bu kriz çıktığı günden itibaren elinden gelen herşeyi yapıyor. Yaptıklarıyla örnek oldu ve bazılarını utandırdı. Yani Türkiye Cumhuriyeti’nin yaptıkları Avrupa Birliği ülkelerini utandırdı. Bugün, cansız bedeni kayalıklara vuran Aylan bebeğin cesedi üzerinden vicdanları sızlayan insanlar, bundan 4 yıl önce o haklarını kaybettiler aslında. Onlar o dönemde sınavlarını iyi veremediler. Ak Parti, bin yıllık geçmişimiz olan iki buçuk milyon kardeşine kapılarını açtığı zaman eleştiren, bunlara nasıl bakılacak diyen, hatta ben hiç unutuyorum, Muğla’da yerel seçimlerde, Ak Parti Suriyelilere iş-aş veriyor, onlar oy kullanacak diye iç siyaset yapanların, bugün sızlanmaya hakkı yok bence” ifadelerini kullandı.
Öztürk, Ak Partinin bugüne kadar mazlumların uzattığı hiçbir eli geri çevirmediğini ve bundan sonra da insanlık namına ne yapılması gerekiyorsa gerekenin yapılacağını sözlerine ekledi.

buy brand Levitra

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.