Bodrum Gündem

PLANLAMALI MI PLANLAMAMALI MI?

Eğitimlerde çok sık kullandığımız bir cümle vardır: “En kötü plan bile plansızlıktan iyidir” deriz.

Derin anlamı olan bir cümledir. Eğer bir planınız varsa ve işler bu plana göre kötüye gitmeye başlarsa, en azından planınızda nelerin hatalı olduğunu anlar, düzeltir, revize eder ve yolunuza devam edersiniz. Hiçbir planınız olmadan bir işe girişirseniz ve işler kötüye giderse nerede hata yaptığınızı anlamanız pek mümkün olmaz.

Şimdi ülkenin durumuna bakıyorum da içimden bir ses: “Keşke hiç plan yapmasaydınız” diyor.

İyi giden bir sektör arıyorum, bulamıyorum. Sağlık batmış, eğitim komedi, hukuk “ne Plan B online oluyor yahu” dedirtiyor, ekonomi kimine göre çok iyi, kimine göre umutsuz. “Kimlere göre iyi?” diye incelediğinizde aklınıza kötü senaryolar geliyor.

Dış dünya ile ilişkilerimiz Facebook’taki “İlişkiler” kategorisindeki “Kavgalı” kavramına tam uyum sağlıyor. İyi geçinebildiğimiz bir ülke kalmadı.

Artık rakı masasında dünyayı kurtarmaya çalışanların bile sessiz kaldığı bir dönem yaşıyoruz. Atacak palavra da kalmadı.

Tek ümidimiz Futbol Milli Takımımız. Altı bilinmeyenli bir denklemin bütün sonuçları lehimize çalışınca bir yıl önce kolayca çıkacağımızı düşündüğümüz guruptan şans eseri sıyrılıp, gene birilerini milli kahraman ilan ederek yolumuza devam ediyoruz. Eşeğini kaybedip, bulunca çok buy Cytotec sevinen fıkra kahramanı gibiyiz.

Milletime doğru yolu göstermesi gereken medyamız nerede? Cevabı biliyorsunuz…

Genç nesile bir tavsiyem var. En xenical to buy online kısa zamanda bir yabancı dil öğrenin ve yabancı medyayı takip edin. Türkiye’de yayınlananlar hakkında o zaman karar verebilirsiniz.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.