Bodrum Gündem

TÜRK DİLİ ve EDEBİYATININ ACI KAYBI…

TÜRK DİLİ ve EDEBİYATININ ACI KAYBI…
30.11.2015
0
A+
A-
özlem tekin babasını kaybetti (1)Bodrum’da yaşamını sürdüren Türk Dili ve Edebiyatının önemli isimlerinden birisi olan ve ünlü rock müzik şarkıcısı Özlem Tekin’in de babası Prof. Dr. Talat Tekin, uzun süreden bu yana devam eden rahatsızlığı sonucu hayatını kaybetti.
Brand Viagra without prescription buy Premarin online Bodrum Gündem Haber buy Xenical online
Yaklaşık 10 yıldır Bodrum Gündoğan Mahallesi’nde yaşamını sürdüren Türk Dil Profesörü Prof. Dr. Talat Tekin (88), uzun bir süredir Parkinson rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu. Doktorların iki yıl ömrü kaldığı dediği Tekin, 8 yıl sonra Gündoğan’daki evinde hayatını kaybetti.
Prof.Talat Tekin için yaşamını sürdürdüğü Gündoğan Mahallesi’nde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Törene kızı Özlem Tekin başta olmak üzere, ailesi yakın arkadaşları ve sevenleri katıldı.
özlem tekin babasını kaybetti (2)Tören öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özlem Tekin, Türk Dil Bilimi’nin, çok büyük bir ustasını kaybettiğini söyledi. Babasından çok Türk Dili Edebiyatı için üzüldüğünü anlatan Tekin, “Gerçekten başsız kaldılar. Onları çok güzel denetliyordu, çok güzel yön veriyordu. Türk Dili ve Edebiyatı öğrencileri ile Türkoloji öğrencileri çok iyi bilirler. Çok büyük bir ustaydı. En büyük ışıklarını kaybettiler. Bizde ailecek başsız kaldık” diye konuştu.
özlem tekin babasını kaybetti (3)Bodrum’da babasının ömrüne ömür kattıklarını anlatan Tekin, şunları söyledi: “Babamın ömrüne ömür kattık. Çok rahatsızlıkları vardı. İki yıl ömrü kaldığı söylendi. Bodrum’da 8 yıl daha yaşadı. Ömrüne ömür kattı. Özellikle hasta olan insanlara büyükşehirlerden öteye gitmeyi öneriyorum. Çok üzgünüz. Aileden yönümüzü kaybettik. Bize her şeyi o öğretti. Çok kıymetli bir insandı. Çok iyi öğrenciler yetiştirdiğini düşünüyorum. Üniversitedeki birçok Türk Dili Edebiyatı ve Türkoloji bölüm başkanları babamın öğrencisidir.”
Kızı Özlem Tekin, babasının parkinson rahatsızlığından dolayı hayatını kaybettiklerinin bilgisini de verdi.
özlem tekin babasını kaybetti (4)Prof. Dr. Talat Tekin’in cenazesi kılınan cenaze namazı sonrasında Gündoğan mezarlığında toprağa verildi. Oldukça üzgün olduğu gözlenen Özlem Tekin, babasının mezarına toprak attı. Tekin daha sonra mezarlıkta başsağlığı dileklerini kabul etti.
özlem tekin babasını kaybetti (5)
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.