Bodrum Gündem

BODRUM’DA DENİZCİLİK EĞİTİMİ ve SORUNLARI…

01.12.2015
0
A+
A-

BODRUM DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEK OKULU MÜDÜRÜ DOÇ.DR.TUNCAY KULELİ KENTİN GÜNDEMİNE KONUK OLDU… Strattera online Topamax 100 mg

Bodrum Gündem Haber

Pazartesi akşamları Kent Tv ekranlarında yayınlanan “Fatih Bozoğlu ve Kentin Gündemi”ne konuk olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine bağlı Bodrum Denizcilik Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr.Tuncay Kuleli denizcilik eğitimi ve sorunları ile ilgili olarak önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nun Türkiye’de ve dünyada denizcilik sektörünün ihtiyaç duyduğu, uluslararası düzeyde rekabet edebilecek, bilgi ve becerilerle donatılmış denizcilik alanında çalışacak meslek elemanı yetiştirmek amacıyla, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne bağlı olarak Bodrum Ortakent Yerleşkesinde, 2011 yılında YÖK onayı ile kurulduğunun bilgisini veren Doç.Dr.Tuncay Kuleli “Yüksekokulumuz, Ulaştırma Hizmetleri Bölümü ve Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Ulaştırma Hizmetleri Bölümü’ne bağlı olarak Yat Kaptanlığı açılmış olup, Yat Kaptanlığı Programı’na 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci alımı yapılmaktadır.” prices of Combivent dedi.

Doç.Dr.Kuleli Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nun 30 Nisan 2015 tarihinden itibaren Yat Kaptanı Eğitimi, Birleştirilmiş Tıbbi İlk Yardım ve Tıbbi Bakım, Deniz Güvenlik Eğitimleri, İlk Yardım Eğitimi, Tıbbi Bakım Eğitimi, G.A.Y. 19.maddesinde belirtilen Deniz Güvenlik Eğitimleri, GMDSS Genel Telsiz Operatörü Eğitimi, İleri Yangınla Mücadele Eğitimi, Köprüüstü Kaynak Yönetimi, Otomatik Radar PlotlamaAygıtlarını Kullanma Eğitimi, Radar Gözlem ve Plotlama Eğitimi, Seyir Tutma Eğitimi ve belgelerini verme yetkisine sahip olduğunu kaydetti.

Doç.Dr.Tuncay Kuleli deniz turizminin Bodrum ve Türkiye ekonomisi açısından önemini vurgularken, yat kaptanlığının iyi bir meslek olduğunu ifade etti. Yat Kaptanlarının kendilerini geliştirdikleri taktirde oldukça yüksek ücretler ile istihdam edildiğini söyleyen Doç.Kuleli iş sorunu olmayan ender mesleklerden birisi olduğunu da sözlerine ekledi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine bağlı Bodrum Denizcilik Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr.Tuncay Kuleli’nin konuk olduğu “Fatih Bozoğlu ve Kentin Gündemi” tekrarları, 2 Aralık Perşembe günü 12:30’da, 4 Aralık Cumartesi günü 12:30’da ve 5 Aralık Pazar günü de 14:30’da Kent Tv ekranlarından ve internet üzerinden de http://kenttv.web.tv/ adresinden izlenebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.