Bodrum Gündem

HAYALLERİNDEKİ KUMBARAYI TASARLADILAR

14.12.2015
0
A+
A-

buy azithromycin online Order Retin-A online IMG_0147Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu 2 C, 4 F ve 4 G öğrencileri tarafından hazırlanan maket kumbaralar, çocukların maket yapımı konusundaki yeteneklerinin ortaya çıkması sağladı. Etkinlikte ayrıca Bitez mandalinası da unutulmayarak sergi açılışında ziyaretçilere, öğrenciler tarafından taze sıkılmış ‘Bitez Mandalinası’ suyu ikram edildi. Atıl durumdaki mandalina kabukları da, kuru karanfillerle süslenerek, mumluk ve oda kokusu olarak değerlendirildi.

Buy Viagra online Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu 2 C, 4 F ve 4 G öğrencileri tarafından hazırlanan 110 maket kumbaralar “Benim Kumbaram” adlı sergide veli ve arkadaşlarının beğenisini kazandı.

Yaparak yaşayarak öğrenme metodunun uygulandığı Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulunda hazırlanan maket kumbaralar, öğrencilerin maket yapımı konusundaki yeteneklerinin ortaya çıkmasını sağladı. Öğrencilerin kolektif çalışmaları sonucu, katılımcı sınıfların tasarladığı maketlerin bir araya getirilerek sergilenmesi ise sergiyi ziyaret eden konukların ilgisini çekti. Öğrenciler tarafından gerçekleştirilen çalışma kapsamında her öğrenci hayalindeki kumbarayı tasarladı.

Koordinatör öğretmen Tuba Tanrıverdi, matematik dersinde işlenen ‘Geometrik Cisimler’ konusunda yer alan kavramları, yaparak yaşayarak öğrenmeyi, bilgileri içselleştirerek kalıcı olmalarını sağlamayı ve edinilen becerilerin günlük hayatta kullanılmasını hedeflediklerini belirttiği konuşmasına şöyle devam etti “12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasını farlı bir boyutla ele almak istedik. Bunun için benim kumbaram adlı bir çalışma yaptık. Sınıflarımızda öğrencilerimize maket kumbaralar yaptırdık. Tutumlu olmakla, bu yaptığımız birikimlerle yatırım yapmakla ilgili çocuklara bilgilendirme konuşmaları yaptık. Maketlerini sergiliyorlar şu an içeride. Ayrıca Bitez’in yerli ürünü olan mandalinayı yine ön plana almak için suyunu sıkıp sergimizi gezen öğrencilerimize ve velilerimize ikram ettik. Kabuklarından da çeşitli oda kokuları yaptık ya da mumluk olarak değerlendirdik. Bu şekilde farklı bir boyuta taşımak istedik. “ Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu 4. Sınıf öğretmeni Tuba Tanrıverdi, yapılan bu çalışma ile öğrencilerin geometrik cisimlerin açılımı, ayrıtları, yüzleri, çizimleriyle, yerlerini göstermeyi daha iyi kavradıklarını, ayrıca Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasının anlam ve önemini farklı bir bakış açıyla ele alıp işlediklerini söyledi.

Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu müdürü Haydar Akbaba, okullarının eğitim öğretimin yanında faaliyetleri ile de ön plana çıkan bir okul olduğunu kaydetti. Okul müdürü Haydar Akbaba “ Bu hafta da Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olması sebebiyle öğretmenlerimiz hem bir proje hazırladılar, çocuklara tutumlu olmanın faydalarını anlattılar hem de yerli malını ön plana çıkartmaya çalıştılar. Bizim de temennimiz inşallah çocuklarımız yerli malını ömürleri boyunca hep ön planda tutup ülkemizin gelişmesi için yerli mallarına destek verip geliştirmelerine katkıda bulunurlar” dedi. , Müdür Akbaba, öğrencilerin ekip çalışma ruhu ile hareket ederek tasarımları ortak akılla gerçekleştirdiklerini ve ortaya çıkan sonuçların öğrencilerin hayal dünyasını bire bir yansıttığını belirterek, ortaya çıkan sonuçların görülmeye değer olduğunu ifade etti.

14 Aralık 2015 Pazartesi günü açılan sergi, 18 Aralık 2015 Cuma gününe kadar açık kalacak. “Benim Kumbaram” sergisine sınıf öğretmenleri Semra Başkaya ve Nazife Kuru’nun desteği ile hazırlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.