Bodrum Gündem

BODRUM’UN KADASTRO ALTYAPISI YENİLENİYOR

28.01.2016
0
A+
A-

İçerikTapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce 2012 yılı Mart ayından bu yana yürütülmekte olan, kadastro haritalarının yeniden düzenlenmesi ve tapu sicillerinde gerekli düzenlemelerin yapılmasında uyulacak usul ve esaslara ilişkin yönetmelik uygulaması (3402/22-A Uygulaması) projesinde sona gelindi.

Bodrum Gündem Haber

Edinilen bilgilere göre, Bodrum ilçe sınırlarında tüm mülkiyet haritaları yeniden değerlendirilerek var olan hatalarından arındırılarak sayısal ve mekansal bilgiye dönüştürüldü.

Çalışmanın amacı, tapulanma, kadastro veya değişiklik işlemlerine ilişkin sınırlandırma, ölçü, çizim ve hesaplamalardan kaynaklanan hataları gidermek üzere uygulama niteliğini kaybeden teknik nedenlerle yetersiz kalan eksikliği görülen veya zemindeki sınırları gerçeğe uygun göstermediği tespit edilen kadastro haritalarının tekrar düzenlenmesi ve tapu sicilinde gerekli düzeltmelerin yapılmasını kapsıyor.

Türkiye’de İlçe Bazında Yapılmakta Olan ilk Ve Tek Uygulama… buy Plan B Order Retin-A online Viagra online no prescription

Yarımada genelinde, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce yapılan bu çalışma, Türkiye’de ilçe bazında yapılmakta olan ilk ve tek uygulama. Uygulamasında sona yaklaşılan bu proje sayesinde, vatandaşların gayrimenkullerindeki teknik hatalar giderildiği, yargıda devam etmekte olan gayrimenkul davalarının teknik altyapıları iyileştirildiği ve dava süreçlerinin kısalmasına büyük fayda sağladığı öğrenildi. Ayrıca, belediye başkanlığının planlama çalışmalarında sağlıklı mülkiyet altyapısının kullanması sağlanarak diğer kamu kurum ve kuruluşlarının sayısal olarak modellenmiş kadastral altyapıyı kullanmaları sağlanıyor.

Yapılan çalışmanın başarısı çalışmanın Bodrum özelinde değerlendirildiğinde, Bodrum markasının değerini artırıcı özellik taşıdığı görülüyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün başarısı ise marka bir şehirde bu uygulamayı binde üç gibi bir dava oranıyla yürütmüş olması olarak değerlendiriliyor.

Muğla Kadastro Müdürlüğü Bodrum Kadastro Birimi yönetici ve çalışanları tarafından yürütülen bu projede, işinin ehli ve çalışmanın hassasiyetini bilen bir ekip ruhu içerisinde projeyi yürüttükleri, proje çalışmalarının Mart ayı içerisinde sonlanması hedefleniyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.