Bodrum Gündem

TEOG’DAN TAM PUAN ALANLARIN HEDEFLERİ BÜYÜK…

TEOG’DAN TAM PUAN ALANLARIN HEDEFLERİ BÜYÜK…
03.02.2016
0
A+
A-

  Kamagra online karya-aslanparçası-merter-ortaokulu-teog-birincisi

25-26 Kasım’da Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı TEOG (Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş) sınavlarında Bodrum’dan Ela Kazaoğlu, Karya Aslanparçası ve Kerem Cangır 120 sorunun tamamına doğru yanıt vererek önemli bir başarı kazandılar.

Bodrum Gündem Haber

TEOG sınavlarının ilkinde120 sorunun 120‘sinin de tamamını doğru yapan Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu öğrencisi Ela Kazaoğlu, Özel Bodrum Bahçeşehir Ortaokulu’ndan Kerem Cangır ve Özel Merter Ortaokulu öğrencisi Karya Aslanparçası Türkiye’nin en başarılı öğrencileri arasında adlarını yazdırmayı başardılar. Özel Merter Ortaokulu öğrencisi Karya Aslanparçası başarısının sırlarını şu şekilde açıklıyor; Plan ve program önemli bir faktör fakat bunun yanı sıra çalışma düzeni tamamen kişisel ve bu anlamda ben kendimi tanıdığımı düşünüyorum. Çok sayıda tekrarında başarıya ulaşmada önemli bir katkısı var. Okuldaki çalışma programına uymak dershanede bunları tekrar tekrar dinlemek ve eve gelindiğinde test çözmek beni başarıya yaklaştıran önemli bir faktör.”

Bodrum’un ve okulunun gurur kaynağı olan Karya sosyal yaşamdan da kopmadan bir çalışma disiplini oluşturduğuna dikkat çekerek Bunun yanı sıra ağır çalışma tempomun yanında güzel filmler izlemeyi hiç aksatmadım. Bu güzel filmleri izlemenin de zihnimi geliştirdiğine inanıyorum. Müzik dinlemeyi seviyorum. 70, 80 ve 90’ların müzik grupları ve starlarının şarkılarını dinlemek bunaldığım zamanlarda ruhumu dinlendiriyor ve sakinleştiriyor. Kısacası çalışmanın yanında sosyal alandan da kopmamaya çalışıyorum. Motivasyonumun düştüğü oluyor fakat ailem ve okuldaki öğretmenlerim büyük destekçim oluyorlar.” dedi.

cheap Clonidine karya aslanparçası merter ortaokuluOKULUN ETKİSİ ve ALTYAPI ÇOK ÖNEMLİ…

İlköğretim 3. sınıftan bu yana Merter Ortaokulunda eğitim görmekte olduğunu ifade eden Karya 2010 yılından beri, yani 6 yıldır Merter ailesinin bir bireyi olduğunu söylüyor. Karya “Sınav başarısında okulunun ne gibi etkileri oldu? Şeklindeki sorumuza ise şu yanıtı veriyor;

“Yoğun çalışma temposu son seneye kalsa bile, altyapı çok önemli. 8. sınıfta yakalanmış başarının 8 yıllık birikimi vardır. Ben bu 8 yıllık birikimin 6 yılını bu okulda edindim. Öğretmenlerimin başarımda çok ciddi etkisi oldu. Her anımda yanımda olarak desteklerini hiç esirgemediler. En mutlu anımda sevincimi paylaşıp artırdılar, en mutsuz zamanımda hüznümü paylaşıp azalttılar. Ayrıca okulumuzda yapılan deneme sınavları, öğrenci takip sistemi, öğretmenlerimizin bizlere sıcakkanlı yaklaşımı ve ailemle her an irtibatta oluşları kaçacak yer bırakmadı bizlere ve sınav konusunda bizleri olumlu etkiledi. Kulüp faaliyetleri, düzenlenen geziler, okul içi öğrenciyi rahatlatacak birçok faaliyetle akademik gelişim yanında sosyal anlamda da rahatlamamızı sağladılar”

purchase Strattera karya aslanparçası merter ortaokuluSON SENEYE KALMADAN HAZIRLANMAYA BAŞLAMAK LAZIM…

120 sorunun tamamına doğru yanıt veren başarılı öğrenci Karya, sınava hazırlanacak olan arkadaşlarına tavsiyelerini ise şöyle sıraladı; “Planlı ve programlı olmak bu işte kesinlikle önemlidir. Anlaşılmayan konular ve sorular öğretmenlere sorularak tekrar tekrar irdelenmeli. Sınav son seneye bırakılmadan birkaç yıllık birikimle başarılacak bir olay. Hazırlıklara kesinlikle erken başlanmalı. En önemli faktörlerden bir tanesi de eğitim aldığınız yer. Çünkü çevrenizde her daim bulunan öğretmenlerin sizi yönlendirmeleri sınav zamanlarında çok önemli bir yere sahip.”

İkinci sınav için çalışmalarını dikkatle ve titizlikle sürdürdüğünü söyleyen Karya “Bodrum’a ve okuluma Türkiye birinciliği kazandırmak şu andaki öncelikli hedefim. İnşallah okuluma, aileme ve Bodrum’a bu gururu yaşatırım.” diyerek iddiasını sürdürdüğünü ifade ediyor.

karya aslanparçası merter ortaokuluHEDEFİ BİLİM İNSANI YADA TARİHE YÖN VEREN BİR SİYASETÇİ…

Öncelikle hedefinin Türkiye’nin en iyi liselerinden birini kazanmak olduğunu kaydeden Özel Merter Ortaokulu öğrencisi Karya Aslanparçası, iyi bir üniversiteye girmek için iyi bir liseye girmek ilk adım olacak değerlendirmesini yapıyor. Karya hangi mesleği hedesfliyorsun şeklindeki sorumuza çok dikkat çeken şu yanıtı veriyor; “Henüz ileride ne mesleği seçeceğim tam olarak netleşmiş değil ama tarihe adını yazan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak buluşlara imza atan bir bilim insanı olmak ya da tarihe yön veren bir siyasetçi olmayı çok isterim. Fakat şu hususta hedefim belli: Dünyanın en iyi üniversitelerinden birine kabul edilmek, çok iyi eğitim almak ve bu anlamda kendimi zenginleştirmek.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.