Bodrum Gündem

EN SONUNDA BODRUM DEVLET HASTANESİ’NİN İHALESİ YAPILDI…

04.02.2016
0
A+
A-

bodrum hastane ön cephe 1

AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk’ün Sağlık Bakanlığı nezdinde girişim ve çalışmaları neticesinde 2 yıldır bekleyen Bodrum Devlet Hastanesi projesi Aralık ayı içerisinde onaylanarak ihalesi gerçekleşti.

Bodrum Gündem Haber

Muğlalıların ve Bodrumluların yanı sıra, özellikle turizm döneminde yoğun nüfusun ihtiyacına cevap verebilecek nitelik ve kalitede olan Bodrum Devlet Hastanesi’nin ihalesi 1 Şubat 2016 tarihinde yapıldı.

Muğla Milletvekilleri Özyer ve Öztürk 1 Kasım seçimleri sürecinde ve geçtiğimiz aylarda Bodrum’a geldikleri sırada yaptıkları açıklamalarında 77 yataklı olan eski Bodrum Devlet Hastanesi’ne ek olarak 150 yataklı modern ve çağın standartlarına uygun yeni hastanenin bir an önce ihaleye çıkartılması için de gerekli temaslarda bulunduklarını ifade etmişlerdi. İhale değerlendirme sürecinin de ivedilikle sonuçlandırılması ve Bodrum’un bir an önce yeni hastanesine kavuşması için Özyer ve Öztürk işin takipçisi olmaya devam edeceklerini kaydettiler.

İçinde banyo ve lavabosu bulunan tekli ve iki kişilik odalar halinde inşa edilecek hastane, modern ameliyathanesi, yeni poliklinikleri, yoğun bakım üniteleri ile Muğla’ya, Bodrum’a ve turistlerin hizmetine sunulacak.

Mevcut Bodrum Devlet Hastanesinin, inşaat alanı sınırlarına ulaştığı için genişleyememekte ve yeni blok inşaatı yapılamamakta olmasından dolayı hastane yapılacak yeni bir yer belirlendi. Konacık Beldesinde bulunan 680, 681, 684 sayılı parsellerin kadastro çalışmaları yapılarak hazine adına tescil ettirilmek sureti ile tek parsel haline getirildi. Oluşturulan 167 ada 2 parselde kayıtlı 49.945,01 m² büyüklüğündeki taşınmaz Sağlık Bakanlığı’na tahsisi sağlandı. Bu süreçlerin ardından da Sağlık Bakanlığı’nca yeni hastane binası projelendirilerek ihale için düğmeye basıldı. Bodrum’a yapılacak olan hastane yaklaşık 6.200 m²’lik oturum alanına sahip. Hastanenin kapalı alanı ise 27.025, 72 m².

Muğla Milletvekilleri Özyer ve Öztürk; yeni hastanenin şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını dilerken, Muğla genelinde çalışmalarına devam edeceklerini ifade ettiler. Özyer ve Öztürk’ün özellikle, seçim döneminde söz verdikleri gibi, zaman ve mekan kavramı gözetmeksizin birlik beraberlik içerisinde çalışmalarına devam ettiklerini vurgulamaları ise dikkat çekti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.