Bodrum Gündem

ŞEHİT ER BODRUM’U YASA BOĞDU

ŞEHİT ER BODRUM’U YASA BOĞDU
10.02.2016
0
A+
A-

şehit-erŞırnak’ın Cizre İlçesi’nde güvenlik güçleriyle PKK’lılar arasında çıkan çatışmada şehit olan Vanlı Er Vedat Dolançay’ın askere gitmeden önce Bodrum’da yaşadığı öğrenildi.

Dapoxetine order Strattera buy valacyclovir Bodrum Gündem Haber

Bodrum’da, kardeşi Fırat Dolançay ve dayısı Recep Elver ile birlikte inşaat işlerinde çalışan Şehit Er Vedat Dolançay’ın Konacıkspor formasıyla sahalarda fırtına gibi estiği bildirildi. Şehit Er’in yakın arkadaşları terhisine 4 ay kalan Vedat’ın acılı haberiyle adeta yılıkdılar.

Şehit Dolançay’ın Bodrum’da ki bir arkadaşına şehit olmadan kısa süre önce yazdığı mesajda “Az kaldı kardeşim ölmesek geleceğiz” diye yazdığı ortaya çıktı. 21 yaşındaki Dolançay’ın şehit haberi Bodrum’da birlikte çalıştığı ve sık sık halı sahada futbol oynadığı arkadaşlarını yasa boğdu.

Arkadaşının ölüm haberini alan Ümit Kınalı, şehit Er Dolançay ile ilgili şunları söyledi: “Vedat kardeşimiz Bodrum’da kardeşi ve amcası ile çeşitli inşaat işleriyle uğraşıyordu. Kalecilik yeteneği olan Vedat ile beraber top oynadık. 2-3 yıl boyunca, Konacıkspor’da ve çeşitli turnuvalarda beraber top koşturduk. Çok efendi bir çocuktu, kendisini çok severdik hatta askere birlikte uğurladık kendisini. 3-5 gün önce kendisiyle telefonda konuşmuştuk. Çok üzüntülüyüz” dedi.  Herkesin şapkasını önüne alarak tekrar düşünmesi gerektiğini ifade eden Kınalı sözlerine şöyle devam etti: “Muğlalı, Vanlı hepimiz kardeşiz. Herkes şapkasını önüne koysun bir daha düşünsüz. Ben Türküm o Kürt ama kardeş gibiydik” şeklinde konuştu.

Kınalı, Cuma günü oynanacak olan mahalleler arası kaymakamlık futbol turnuvası maçına Vedat Dolançay’ın fotoğraflarının basılı olduğu formalar ve teröre lanet pankartı ile sahaya çıkacaklarını ifade etti. Öte yandan, şehidin Bodrum’daki kardeşi Fırat Dolançay acı haber sonrası Kaymakamlığın girişimleriyle Van’a gönderildi.

 

 

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.