Bodrum Gündem

KADIN CİNAYETLERİNE, ERKEKLER KARŞI ÇIKMALI…

KADIN CİNAYETLERİNE, ERKEKLER KARŞI ÇIKMALI…
13.02.2016
0
A+
A-

order Aciclovir online halil-eğriboyun-bodrumgundem

Özgecan adlı ünveristeli kızımızın Mersin’de katledilişinin ardından 1 yıl geçmiş.

Özgecan’ın katledilişinin 1. yıl dönümünden, FOX haber kanalıyla haberdar oldum. ÖZGECAN’a Türkiye ağlamıştı. O artık Türkiye’nin ÖZ(DE) purchase misoprostol CAN’ı olmuştu. Özgecan için Mersin’e elimin tersindeki şamarı göstermiştim. Ne var ki… Çok kısa süre o şamar, bizim yüzümüzde patlamıştı Henüz Özgecan’ın acısı yüreklerde bitmemişken, Ortaca’nın turistik mahallesi Dalyan’da Cansu Kaya adlı kızımız, önce tecavüz edilmiş, sonrada vahşice öldürülmüştü.

Mersin’de Özgecan Türkiye için “Öz(d)ecan” olmuştu.

Çevresinde dostları arasında pozitif davranışlarıyla yaşamın CANSU’yu olan CANSU’nun katledilişi, Muğla’da yaşayan bizlerin yüreğine bir KAYA parçası gibi oturmuştu. CANSU, bizim CAN suyumuzdu. Toplumuza yaşam kaynağı olan Can suyumuz yok edilmişti.2014 yılında 144 kadın, 2015 yılnda da 303 kadın öldürüldü. 2016 yılında Ocak ve Şubat ayının ilk haftasına kadar 11 kadın cinayete kurban gitti.

Aslında 8 Mart Dünya kadınlar gününde kaleme alacağım bir yazıyı yazmaktayım.

Biliyorum. O gün herkes yazıyor, ertesi günü yazdığını unutuyor. FOX Haber’in çalar saati sabah haberlerini sunan İsmail Küçükkaya, haber bülteninde katledilişinin yıl dönümü nedeniyle Özgecan’ı öne çıkarmıştı. TV gazetesinde “1 yılda neler değişti? başlığında manşet atmıştı.

1 yılda değişen oldu?

order diflucan Değişen kadın cinayetlerindeki artıştı. Kadınlara karşı, cinayeti, taciz ve tecavüzü olaylarını erkekler işliyor. Bu olayların en aza inmesini kadınlardan daha çok erkekler, bir insanlık görevi olarak kabul etmelidir. Öyleyse; Kadına yönelik işlenen tecavüz, taciz cinayetlere karşı biz erkekler şiddetle karşı çıkmalıdır. Kadın haklarını kadınlardan daha çok savunucusu olmalıdır. Kadın cinayetlerine, tecavüzlere ve tacizlerine karşı olduğumuzu dünya ya haykırmalıdır.. Kadınlara karşı suçların yargılandığı mahkeme salonlarını doldurmalıdır. Onların yalnız olmadıklarını ortaya koymalıdır. TBMM’de kadınlara yönelik şiddet, cinayet ve tecavüz gibi olaylara karşı caydırıcılık özelliği taşıyacak yasal düzenlemeleri erkek milletvekillerin etkinliğinde ve öncülüğünde gerçekleşmelidir.

İşte o zaman, Kadın karşı işlenen yüz kızartıcı ve insanlık dışı olaylarda azalma görülecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.