Bodrum Gündem

TARİHİN BAŞLADIĞI YER GÖBEKLİTEPE…

13.02.2016
0
A+
A-

order Topamax on line göbeklitepe ve ötesi konferansı (11)GÖBEKLİTEPE KONFRANSI YOĞUN TALEP ÜZERİNE TEKRARLANDI… buy valacyclovir online

Buy Sildenafil Bodrum Heredot 3.Yaş Akademisi tarafından düzenlenen, Arkeolog Nezih Başgelen sunduğu “Göbeklitepe ve Ötesi” adlı konferans yoğun talep üzerine tekrar edildi. Konferansı dinlemeye gelenler salona sığmadı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Kasım ayının sonlarında Türkçe ve İngilizce olarak gerçekleştirilen, Sanat ve Arkeoloji Yayınları’nın sahibi, arkeolog Nezih Başgelen “Göbeklitepe ve Ötesi” adlı konferansının tekrarı Karia Princess Oteli Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Nezih Başgelen “Tarihin Başladığı Yer” olarak nitelendirilen Göbeklitepe’den bile geriye giden, heyecan verici yeni arkeolojik keşifleri konferansı izlemeye gelen yaklaşık 200 kişi ile paylaştı. CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ile birlikte bir çok arkeolog ve akademisyen de Göbeklitepe ve Ötesi adlı konferansı izleyenler arasında yer aldı.

Heredot 3.Yaş Akademisi kurucu başkanı Selçuk Şahin Kasım ayında yapılan konferans çok ilgi çekti ve tekrarının yapılması için çok yoğun bir talep geldiğini ifade ederek “Kadim dostumuz Arkeolog Nezih Başgelen konferansın tekrarını istediğimizi söyleyince, hiç tereddüt etmeden kabul etti. Kendisine çok teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Şahin Heredot 3.Yaş Akademisi olarak özel etkinlikler düzenlemeye devam ettiklerini 21 Şubat’ta da BODFAD tarafından Aydın Arkeoloji Müzesi- Alinda ve Alabanda müze ve ören yerlerine gezi düzenlendiğini ve gezi organizasyonu TURSAB belgeli firma aracıyla ve kokartlı rehber eşliğinde yapılacağının bilgisini de verdi.

Nezih Başgelen tarihin başlangıcı olarak nitelendirdiği ve insanlık tarihi açısından ezber bozan Göbeklitepe’nin neden bu kadar önemli olduğu konusunda ise “Çünkü ezber bozan, bizim insanlık tarihini bugüne kadar belli kalıplar içinde bildiğimiz bütün bilgileri değiştiren bir yer. O açıdan tarihin yeniden yazılmasına neden olan pek çok yeni bulgu ile karşı karşıyayız. Bunlar da tabiki Göbeklitepe’nin her boyutu ile yeni baştan irdelenip, bizim insanlık tarihimizin yeni baştan yazılmasını gerektiriyor.” değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.