Bodrum Gündem

YARIMADAYI DİNAMİTLEDİLER… VİDEO HABER

01.03.2016
0
A+
A-
Göltürkbükü Mahallesi ile Gündoğan Mahallesi sınırında yer alan Küçükbük koyundaki, Çetirge Burnu olarak bilinen bölgede, Şubat ayı başından itibaren çok sayıda iş makinesi ile başlatılan hafriyat çalışmaları dinamit patlatılarak devam ediliyor. Yüklenici firmanın doğal dokuyu koruyacağız demesine karşın, denize dolgu yapılarak çevrenin tahrip edildiği dikkat çekiyor.
Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
27 Mart Cumartesi günü saat 11:00 sularında Belediye hoparlöründen yapılan anonslarla, Küçükbük koyu Çetirge Burnunda, 14:00 ile 17:00 saatleri arasında dinamit patlatılacağı duyuruldu. Bu duyuruyu şaşkınlık içinde dinleyen Gündoğanlılar tepkilerini “Bodrum’u dinamitliyorlar” şeklinde dile getirdiler. Bir grup çevreci ise bu duyuru üzerine bölgeye giderek, yapılan çalışmaları yerinde görüntülemeye çalıştı. 16:20 civarında gerçekleşen dinamit patlatması sırasında, Balıkçı motorları ile Çetirge Burnu’na giden Gündoğanlılar patlama sonrası anları fotoğrafladılar.
bodrum gündoğan Küçükbük Çetirge Burnu dinamitle yerle bir edildi (2)YARIM ADAYI NAMİTLE PATLATIP, MOLOZLARI DA DENİZE DÖKÜYORLAR…
Bölgede yoğun bir hafriyat çalışması yapılmasına karşın, hala bir bilgilendirme tabelası olmadığını ifade eden yurttaşlar, denize dolgu yapıldığını ve iş makinalarının dinamitlenen burundaki hafriyatı denize döktüklerini iddia ediyorlar.
Dinamitlemenin yapılmasından sonra bir balıkçı teknesi ile bölgeye giden muhabirlerimiz hafriyatın denize doğru itelendiğini görüntülediler. Çetirge Burnunun bir bölümünde ise denizin doldurularak kıyı kenar çizgisinin değiştirildiği de yine kameralarımız tarafından görüntülendi.
bodrum gündoğan Küçükbük Çetirge Burnu dinamitle yerle bir edildi (10)HANİ DOĞAL DOKUYU BOZMAYACAKLARINI SÖYLEMİŞTİ…
29 Ağustos tarihli Sözcü gazetesinde “BESA’dan Zeytin Ağacı Garantisi” başlıklı haberde Besa Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, Bodrum’da yapacakları turizm yatırımları sırasında zeytin ağaçlarını koruma altına alacaklarını, doğal dokuyu da bozmayacaklarını söylemişti. Bezci toplam 154 dönümlük araziyi 2014 yılında yabancı bir yatırım şirketi olan Ottoman Found Ltd şirketinden satın aldıklarının bilgisini verirken, arazi üzerinde yapılan çalışmalar için “Bizden önce bizim arsamız üzerine başka firmalar tarafından inşaat molozları dökülmüş. Onları temizlettiriyoruz” ifadelerini kullanmıştı.
bodrum gündoğan Küçükbük Çetirge Burnu dinamitle yerle bir edildi (14)1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM…
2005 yılında imara açılan Çetirge Burnu satış ilanında “1/1000 imar planları onaylı, yaklaşık 38 bin 350 metrekare konut ve 11 bin 170 metrekare otel alanı inşa edilebilir, toplam 9 parsel üzerinde yer alan arsa” ifadeleri yer almış ve 2014 yılında da BESA İnşaat tarafından satın alınmıştı. BESA Grup tarafından yaklaşık 1 milyar dolarlık bir yatırım yapılacağı kaydedilirken, 154 dönümlük Çetirge Burnu’na 400 lüks villa ve bir de marina yapılacağı iddia ediliyor.
Gündoğanlı yurttaşlar Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne, Bodrum Kaymakamlığına, Büyükşehir ve Bodrum Belediyelerine şikayet dilekçelerini yolladıklarını ancak henüz bir bilgi gelmediğini ifade ediyorlar.
Öte yandan hafriyat çalışmalarının yapıldığı arazide ruhsat bilgilerinin olduğu tabelanın olmaması da dikkat çekerken, konu ile ilgili Muğla Büyükşehir ve Bodrum Belediyelerinin denetlemelerinin sonucu merakla bekleniyor.

 

 

Yorumlar

  1. Ilay ilkay dedi ki:

    Sayin Fatih bey Cetili burnu felaketi birsenedir devam ediyor…gecen seneden beri burun dinamitleniyor…bu haberdeki tum bilgiler aylarca once gerceklesti ve halen devam ediyor.
    .sizin haberiniz yeni oldu galiba ..ilginc bundan 4.5 ay once Besa firmasi yetklisi ile hoşnut bir roportajiniz olmustu bahis olmadi herhalde…..ayrica bu yayinlamis oldugunuz resimler gecen sene bizlerin gayrerteri ile cekilen fotolardir….sanirim size haberler biraz gec geliyor
    . Acikcasi haberin tarihini aradim bugunun mu diye

  2. Sayın İlay İLKAY
    “Bilgi sahibi olmadan, Fikir sahibi olmak…” tamda sizin bu yorumunuza uygun bir deyim.
    1-O fotoğraflar 1 Mart 2016 günü sadece BODRUM GÜNDEM’de yayımlanmıştır.
    2- İş Makinaları çalışırken çekilen fotoğraflar ve videolar da tarafımdan denizden tekne üzerinden çekilmiştir. O fotoğrafların orjinalleri de benim arşivimde saklıdır ve diğer gazeteci arkadaşlarıma da tarafımdan servis edilmiştir.
    3-Bu haberin ilk ortaya çıkışı da yine BODRUM GÜNDEM sayesinde olmuştur ve haberimiz ile kamuoyu bilgilendirilmiştir.
    4-BESA Firması sahiplerinden Efe Bezci ile yaptığımız Röportaj ile ilgili niye rahatsızlık duyduğunuzu da anlamış değilim. Haber yaparken yada kim ile röportaj yapacağımıza siz mi karar vereceksiniz?
    5-Haberin yayın tarihi YARIMADAYI DİNAMİTLEDİLER… VİDEO HABER başlığının hemen altındadır. Keşke iyi inceleseymişsiniz…

  3. ebru dedi ki:

    Bodrum Gündem , 01 Mart 2016 yazıyo zaten o dediğiniz yerde !!! ayrıca çemkirerek cevap vermek de pek hoş olmamış..

  4. Çemkirmek derken?

  5. a dedi ki:

    bu yorum bana ayit deyil dir bunu ben yazmadım. biri benim mail adresimi ele geçirimiş sanıyorum bu yazılanları yeni görüyorum.. benim hiç ilgi alanıma girmeyen bir durumdur…