Bodrum Gündem

BODRUM’DAKİ CANLAR ŞENLENDİ

24.04.2016
0
A+
A-

IMG_7265Bodrum Belediyesinin destekleri ile Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği ve  Kumköy Muhtarlığının birlikte düzenlediği “Bodrum Canlar Şenliği” ne binlerce vatandaş katıldı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Öğlen saatlerinde Kumköy İrmene Mahallesinde başlayan şenliğe Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP Muğla milletvekili Akın Üstündağ,  CHP İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Eski dönem milletvekillerinden Fevzi Topuz, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, MHP İlçe Başkanı Mehmet Tosun, CHP ilçe Kadın Kolları Başkanı Ender Taşören ve kadın kolları üyeleri, Bodrum Belediyesi Meclis üyelerinin yanı sıra Milas ve Bodrum’dan yaklaşık üç bin kişi katıldı

Cem Yalçın yönetimindeki Bodrum Alevi Bektaşi Derneği Türk Halk Müziği korosunun konseriyle başlayan şenlikte sahneye daha sonra yerel kıyafetleriyle yılların eskitemediği ünlü sesi Zaliha çıktı. “Ali’yi Gördüm” türküsünü seslendiren Zaliha dakikalarca  ayakta alkışlandı.  Borum Canlar Şenliğinde sırasıyla Cem Yalçın,  TRT sanatçıları Rıfat Kurt ve  İbrahim Can’ın seslendirdiği türkülerin ardından derneğin Semah ekibi yerel sanatçı İlhan Özçelik’in sazı eşliğinde semah döndüler. Fatoş&İlhan Özçelik,  Aşık Cemal Hakiroğlu, Eğitimsen Bodrum Şubesi Müzik Gurubu ve Gurup Abdal’ın gece geç saatlere kadar süren müzikleri eşliğinde şenliğe katılan vatandaşlar güzel bir Pazar günü geçirdiler.

Kocadon “Sizi Gerçekten Çok Seviyorum”…

Şenliğin yapılmasına destek veren Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a dernek Başkanı Cem Yalçın ve Kumköy muhtarı Ergun Taş birlikte plaketini  verdiler. Plaketini alan Başkan Kocadon “Yolu Atatürk’ün gözündeki ışık yolu olan siz medeni insanlarla beraber olmaktan son derece gururluyum ve son derece de mutluyum.” Diyerek başladığı sözlerine şöyle devam etti “ Gönlünüzdeki sevgi, insana vermiş olduğunuz saygı hepimizin örnek alması gereken bir davranış. Sizleri o kadar çok seviyorum ki, sizlerle olmaktan o kadar mutluyum ki ve özellikle benim zor günlerimde asla yalnız bırakmayan bu can kardeşlere canı gönülden teşekkür ediyorum. Umarım ki çok kısa bir süreçte Bodrum’da da çok güzel bir açılış yapacağız. Az kaldı, tekrar sizlerle orada olmaktan son derece de mutlu olacağım. “ dedi.

Gürün “İyiler İyi, Kötüler Kötüdür”…

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün,  şenlikte vatandaşlara yönelik yaptığı konuşmasında birlik olma çağrısında bulundu. Gürün “ Buraya gelirken ayrı bir gönül rahatlığı ile ve yeniden bir can alarak, enerji alarak buradan gidiyoruz. Gerçekten çok zor bir dönemden geçiyoruz. Ama üstatlarımızın, pirlerimizin hep şiirlerinde, sazlarında, sözlerinde yaşanan sıkıntılar ve bunun karşısında daima direncini muhafaza etme ve geleceğe umutla bakma sözleri var.  Hiç de hak etmediğimiz bir şeyleri yaşıyoruz ama gelecekle ilgili kesinlikle umutsuz olmamalıyız. En önemli şey birlikte olmamız. Diyor ya üstadımız, pirimiz ‘dili, dini, rengi ne olursa olsun iyiler iyidir. Ama kötüler de kötüdür. Biz o kötülerin karşısında iyi mi olmak durumundayız? Çok kolay bir olay değil. O kadar kötülüğün karşısında iyi olmak kolay değil. Bizim felsefemiz bu. Biz iyi olmalıyız. Biz birbirimizi yaradandan ötürü sevmeliyiz. Biz birbirimize yapışacağız, kol kola gireceğiz.” Dedi.

Bodrum yarımadasının ve Milas’ın mahallerinden gelen yaklaşık üç bin kişiye keşkek ve ayran dağıtımı yapılırken şenlikte halaylar çekildi, çeşitli yörelere ait oyunlar oynandı.  Ayrıca 23 Nisan nedeniyle çocuklara uçurtma verildi.

Bodrum Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Bodrum Canlar Şenliği’ne Muğla Büyükşehir Belediyesi ulaşım desteği verdi.

 

Yorumlar

  1. fikret karataş dedi ki:

    duygulu, can’dan samimi ve emek verilince eylem de elbette güzel olur. Kutlarım. Can’lar kaynaşmasına bu yıl katılamadık. Herhalde “Rical”‘i koruma güdüsü ile yol çatısına dikilen iki jandarma çavuşu bırakmadı bizi arabalı olarak. Araba konulacak yer ile buluşma yeri en az 1,5 km. saat 14 sıcağında kardiyak sorunlu kişi için risk içerdiği için göze alamadık yaya katılmayı. Bazı yaşlı ve çocuklular da geri döndüler.
    Sağlık olsun yaşam el verirse seneye…Ancak bilinmelidir ki, halk ve onun korunması her şeyden önemlidr!…