Bodrum Gündem

YEDİDEN YETMİŞE HERKES GENÇ

19-MAYISYaşasın Cumhuriyet Platformu tarafından hazırlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde yediden yetmişe her yaştan Bodrumlu Belediye meydanında coşkulu saatler yaşadı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Geçen yıl yirmiye yakın sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bir araya gelmesi ile kurulan Yaşasın Cumhuriyet Platformu tarafından, bu yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın Bodrum’da daha da coşkulu kutlanması amacıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Öğleden sonra Aksona Mehmet’in kullandığı tekne Bandırma Vapurunu temsilen Tepecik’ten Atatürk tişörtü giyen 19 gençle demir alarak İskele Meydanına yanaştı. Bu sırada çevrede bulanan her yaştan vatandaş el ele tutuşarak gençlik zinciri oluşturdu. Aynı zamanda limanda bulunan tüm tekneler temsili olarak limana giren Bandırma Vapurunu sirenlerini çalarak ve bayrak açarak selamladılar. 19 genç alkışlar ve gençlik zinciri arasında belediye meydanında bulunan platformun önüne kadar marşlar söyleyerek ilerlediler.

Bodrum belediye meydanında kurulan platform önünde Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin atalarına cevabı hep birlikte okunduktan sonra çeşitli müzik ve marşlar eşliğinde danslar edildi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı programı akşam fener alayı, gençlik meşalesinin yakılması, belediye başkanı Mehmet Kocadon’un konuşması ve ardından Cumhuriyet Halk Evleri Korosunun gösterisi ile sona erecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.