Bodrum Gündem

7 BİN AĞAÇ KESİLMESİN DİYE, İMZA KAMPANYASI AÇTILAR…

ak parti bodrum ilçe teşkilatı imza kampanyası başlattı (9)

Ak Parti Bodrum İlçe Teşkilatı Saz Köy Akdam mevkiinde bulunan 7 bin ağacın kesilmemesi için imza kampanyası başlattı. Demiralp basın açıklamasında oldukça dikkat çeken iddialarda bulundu. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün “Bunu siyasi malzeme yapmak Bodrum’a ihanettir.” Derken, Demiralp “Muğla Büyükşehir Belediyesi entegre tesis değil, vahşi depolama yapacak” iddiasında bulundu.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, Mumcular, Sazköy, Akdam mevkiinde yapılması planlanan Katı Atık Tesisi Projesi ile ilgili tartışmalar adeta zirve yaptı. AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk başta, AK Parti Bodrum İlçe Teşkilatı ve CHP Bodrum İlçe Örgütü ile Kent Konseyi tartışmaların tam ortasında yer alıyorlar.

Önceki gün Torba’da bulunan Bodrum’un ilk Hafriyat Toprağı ve İnşaat Yıkıntı Atıkları Geri Kazanım tesisinin açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün söylediği  “ Siyasi malzeme olarak bazı çevrelerin kullandığı bu proje, dönemin iktidar partisi milletvekilleri, belediye başkanları ve bakanlıkların onayladığı bir projedir. Bunu siyasi malzeme yapmak Bodrum’a ihanettir.” söyleminin ardından AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Demiralp söz konusu yere modern bir çöp tesisi yapılmayacağını, sadece vahşi depolama yapılacağı iddiasında bulundu.

ak parti bodrum ilçe teşkilatı imza kampanyası başlattı (8)BİZ AĞAÇLARIN KESİLMESİNE KARŞIYIZ,  7 BİN AĞAÇ ÇOK ÖNEMLİ…

Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, PTT karşısında başlatılan imza kampanyası öncesinde basın açıklamasında, Büyükşehir Belediyesi tarafından Sazköy-Akdam’da yapılması planlanan, sözde katı atık tesisi ama bize göre vahşi depolama ile ilgili hayır dediğimizi daha öncede milletvekilimiz ile birlikte dile getirdiklerini kaydederek şöyle konuştu; “Bunu birazda eyleme dökelim istedik. O yüzden bir imza kampanyası başlattık. Dün başlattığımız kampanya ile ilgili çarşı içinde 3 tane standımız var. Gördüğünüz üzere imzaları almaya başladık. 7 bin ağacın kesilmesi çok ciddidir ve buna herkesin hayır demesi gerekir. Bodrum’a gelen yerli yabancı turistlerin bu duyarlılığı göstereceğini ve bu imzanın 10 bini bulacağına inanıyorum. İmza sayısı anlamında hedefimiz var. Buna da ulaşacağımızı düşünüyorum. Biz ağaçların kesilmesine karşıyız. 7 bin ağaç Bodrum için önemli bir değerdir. Karaova’yı önemsiyorum. Hem o bölgenin çöplük olmasına hem de 7 bin ağacın kesilmesine göz göre göre seyirci kalmamalıyız diyoruz. Buradan herkesi imza kampanyasına davet ediyoruz.”

İmzada belli bir sayı hedeflediklerini ve o hedefe ulaştıklarında da yargı sürecini başlatacaklarını ifade eden Demiralp; “Bu arada evrakları toparlıyoruz. Avukatlarımız ellerinden geleni yapıyorlar. Vekillerimiz konuyu Meclisse taşıdılar. Bakanlarımızın haberi var.” dedi.

ak parti bodrum ilçe teşkilatı imza kampanyası başlattı (2)VAHŞİ DEPOLAMA YAPACAKLARINI İDDİA ETTİ…

Çiğdem Demiralp, “Bodrum için bu proje çok önemli, bu önemli projeye karşı alternatif bir öneriniz var mı?” şeklindeki sorumuza şu yanıtı verdi; “Katı Atık Projesi önemli bir proje. Projeye karşı değiliz. Böyle bir yanlış anlaşılma olmasın. Şovda yapmıyoruz. İhanette etmiyoruz. İhanet 7 bin ağacın kesilmesidir diyoruz. Katı Atık Projesi önemli bir projedir, ama oranın vahşi depolama yapılması doğru değildir. Biz vahşi depolamaya karşıyız. Projenin gerçekten uygulanabileceğini düşünmüş olsaydık, zaten böyle bir eyleme geçmezdik. Bizde destek verirdik ki, zamanında verdik. Ama oranın vahşi depolama alanı haline getirileceği için savaşımız ondan.”

ak parti bodrum ilçe teşkilatı imza kampanyası başlattı (6)Demiralp, bu projenin, daha önce öngörülen yere yapılacağının anımsatılması üzerine oldukça dikkat çeken bir iddiada bulunarak şöyle konuştu; “Daha önce yer belirlenmediği için, o projenin Batman’a gittiğini biliyor musunuz? İyi araştırın.” Demiralp, Dr.Osman Gürün’ün vahşi depolama olmayacağını yönündeki sözlerine ise “İhaleyi açıklasınlar o zaman. Biz vahşi depolama alanı olarak yapılacağını, paraları olursa, ileride katı atık entegre tesisine dönüştüreceklerini ifade ediyorlar. Biz bu nedenle karşıyız. Yoksa bizim burada ciddi bir tesise ihtiyacımız var.” dedi.

Demiralp, bölgede kesilecek ağaç sayısı ile ilgili Orman Genel Müdürlüğü’nden bilgi aldıklarını belirterek, “Tam 6 bin 918 ağacın kesileceğini öğrendik. Elimizdeki belgelere dayanarak konuşuyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

  1. birol oymaklı dedi ki:

    yurdun dört bir yanında rant uğruna binlerce ağaç kesilirken neredeydiniz.en basiti 3. havalimanı için kaç ağaç kesildi haberiniz varmı? tabi ki var ama amaç insanları kandırmak her zaman olduğu gibi.