Bodrum Gündem

CHP’NİN ESKİ TÜFEKLERİNDEN DİKKAT ÇEKEN SÖYLEMLER…

chp bodrum 92 kurucuları bitez toplantısı (7)

Bodrum CHP emektarları Yasemin Başaran, Neşe Gökbel, Sedat Keten, Osman Öneş, Erhan Çınar, Osman Uğur Sert, Muzaffer Tanrıkulu, Zeki Köylü’nün ev sahipliğinde Bitez’de bulunan Toloman Otel’de yine bir araya geldiler. Bodrum CHP ilçe Örgütü’nün kurucu üyeleri geçtiğimiz hafta ilk defa bir araya gelerek, yerel ve ulusal gündemi değerlendirmişlerdi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

7 Eylül 1992’de bir çok zorluklara karşın, CHP Bodrum İlçe başkanlığını kuran ekip, son dönemde CHP içinde bazı sıkıntıların olduğuna dikkat çekerek, bu birlikteliğin bundan sonra da devam edeceğini kaydetti.

chp bodrum 92 kurucuları bitez toplantısı (3)KAVGALARIMIZ EKONOMİK ÇIKAR İÇİN OLMADI…

Zaman zaman parti içi arışlarda karşı karşıya gelmelerine karşın dostluklarının hiçbir şekilde bozulmadığını kaydeden CHP’nin ve Muğla İl Genel Meclisi geçmiş dönem başkanlarından Zeki Köylü duygularını şöyle ifade etti; “Bizim dönemimizdeki dostluklar galiba biraz farklıydı. Herhalde Sosyalist birikiminde etkisi ile biz insanı ilişkilere çok değer verirdik. Osman ile biz belki de son 40 yılımız paylaştık. İlçe başkanlıklarımız oldu, birbirimizin altında yönetimlerde çalıştık. Birbirimiz ile kavgalar ettik, ayrı düştük. Ama hiçbir zaman kavgalarımız ve ayrılıklarımız ekonomik çıkar için olmadı. Ve hep bir şeye gayret ettik; partiye daha fazla nasıl veririz diye. Kavgalarımız sadece tariklerdeydi. Yani başarıya giden yolu o farklı görüyordu, ben farklı görüyordum. Ama zaman her şeyi sildi süpürdü. Bu gün 92’deki CHP kurucu meclisinden 4 arkadaşımız şu an aramızda değil. Rahmetli Enver dayım, Mustafa Atare, Banu Dilek Tezer ve Kadri arkadaşımız. İstedik ki; imamın kayığına binmeden birkaç defa bir araya gelelim. Şu suyun sesini birlikte dinleyelim. Yemeğimizi birlikte yiyelim. Dostluk adına bir araya gelişlerden ben çok mutluyum. Eski dostları bir araya toplamak ve eski dostlar ile bir arada olmak, Bitez Yalısında olmak bana inanılmaz bir haz veriyor.”

İktisat eğitimi alan ve turizmci olarak yaşamını sürdüren Zeki Köylü, geçtiğimiz yıl Hukuk Fakültesini de bitirdi.

chp bodrum 92 kurucuları bitez toplantısı (6)YENİLER, ESKİLERİ UNUTMASINLAR…

CHP Bodrum Örgütünün kurucularından ve İlçe Başkanlarından birisi olan Ziraat Yüksek Mühendisi Osman Öneş ise bir araya gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek şöyle konuştu; “Zeki arkadaşım çok iyi değerlendirdi. Bizler 40-45 yılın dostluğunu arkadaşlığını yaşıyoruz. Hep memlekete hizmet, Bodrum’a hizmet, ülkeye ve dünyaya hizmet anlayışı içerisinde bir araya geldik. Geldiğimiz noktada; 92 yılında Cumhuriyet Halk Partisini kuran arkadaşlar ile 18 Mayıs’ta Bodrum’da bir araya geldik. Bu günde Zeki arkadaşımızın yerinde, Bitez sahilinde bir aradayız. Çok mutluyum. Eski arkadaşlarımız ile bir araya gelmenin önemi çok büyük. Şu anda görev yapan arkadaşların, eski arkadaşlarının neler yaptıklarını unutmamaları gerektiğini düşünüyorum. Geçmiş unutulursa, gelecek de yoktur diye düşünüyorum. Düşünün bir çınar ağacını. Yenilerin geçmişini unutmamasını diliyorum. Bir araya gelmekten çok mutluyum.”

chp bodrum 92 kurucuları bitez toplantısı (14)KENDİ ELLERİ İLE SERVİS YAPTI…

92’de Bodrum CHP İlçe örgütünü kurduğu arkadaşlarını kendi otelinde misafir eden Zeki Köylü yol arkadaşlarının yemeklerini kendi elleri ile servis etti. Özellikle 12 Eylül öncesinde ve sonraki dönemde çok zor günler yaşadıklarını anlatan CHP’nin çınarları, yaşanan zorluklara karşın hiçbir zaman partiye küsmediklerini ve her zaman CHP için karşılıksız çalıştıklarını kaydettiler.

CHP’nin 92 yılında Bodrum örgütünün kurucuları arasında yer alan Yasemin Başaran mutluluğunu ifade ederek şöyle konuştu; “İnanılmaz mutluyum. 24 yıl sonra, eski arkadaşlarım ile bir arada olmak, bir şeyler üretebilmek. Anlayana diyorum. Bu kadarı yeter diyorum.”

24 yıl önce CHP Bodrum örgütünün kurucuları arasında yer alan Neşe Gökbel’in de bu buluşmadan kaynaklı olarak mutluluğu gözlerinden okunurken duygularını şöyle dile getirdi; “Zamanın ne kadar önemli olduğunu bu birliktelik bana gösteriyor. Çok mutluyum. Söylenecek çok şey var. Her zaman söyleyeceğiz, ama dinleyen ve anlayan varsa.”

chp bodrum 92 kurucuları bitez toplantısı (11)DİKKAT ÇEKEN SÖYLEMLER…

Bu günkü yöneticilere oldukça dikkat çeken kelimeler sarf eden Erdoğan Çınar ise bu toplantının bir dostluk toplantısı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu; “Bu bir dostluk toplantısı. Bir zamanlar göreve gelmiştik. Görevlerimizi de layıkı ile yerine getirmiştik. Bu günkü arkadaşlar da inşallah daha dikkatli olurlar.”

Geçmiş dönem başkanlarından Osman Uğur Sert, eski dostlarla beraber olmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederken, Sedat Keten ise 18 Mayıs günü yapılan toplantıda ki konuşmalarından ve CHP kurucularının bir araya gelmesinden dolayı, birilerinin rahatsız olduğunu duyduğunu ifade ederek, şöyle konuştu; “Bizde bir laf vardır. ‘Çiğ yiyenin karnı ağrır.’ Karnı ağrıyan doktora gider ve tedavisini olur. Bu ekip artık bütünlüğünü ortaya koydu. Bundan sonra belki haftada iki kere toplanacağız. Ama bu ülke için ne gerekiyorsa, özellikle kasabamız için onlar yapılacağını herkes bilsin. Bundan sonra çalışmak var. Laf üretmeyeceğiz, iş üreteceğiz.”

chp bodrum 92 kurucuları bitez toplantısı (13)PARTİYİ GERÇEK PARTİLİLERE TESLİM EDENE KADAR SİYASETE DEVAM…

Toplantının olduğu gün torun sahibi olan ve mutluluğu gözlerinden okunan Cavit Acar ise bu toplantıların devam edeceğini söylerken, CHP’nin önemli isimlerinden birisi olan Muzaffer Tanrıkulu ise sağlığının artık iyi olduğunu söyleyerek, çok tartışılacak şu değerlendirmeyi yaptı; “Artık sağlığım iyi. Partiyi, partili olmayanlara bırakmamak için elimden gelen her türlü çalışmayı yapacağımı arkadaşlarıma bildiririm. Partiyi, gerçek partililere teslim edene kadar siyasete devam.”

Zeki Köylü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen yemekli toplantıya Süreyya Çamcı, Sertaç Tözün, Halil Uyanık’ın mazeretleri nedeni ile katılamazken, 92 yılında bir çok zorluğa karşın bir araya gelerek CHP Bodrum İlçe örgütünü kuran çınarlar, gece boyunca Bodrum ve Türkiye gündemine dair görüş alışverişinde bulunurken, geçmişi de yad ettiler.

Yorumlar

  1. Durmuş ÖZTÜRK dedi ki:

    MUHTEŞEMSİNİZ::::!!!!
    Hepinize tek tek teşekkür ediyorum, inancımı ve enerjimi yükselttiğiniz için. “sizler varolanı paylaşanlar değil, olmayanı bölüşenlersiniz” partim bu gün Bodrum da % 60 ları başarı saymıyorsa… bu sizlerin emeğinin eseridir… sizler “ilk onbiri” kurup sahaya inmeseydiniz, bu gün bu onuru yaşayamazdık… eli öpülesi insanlarsınız… ülkemin bu puslu günlerinde hepimize umut olmayı, ışık olmayı yine başardınız. hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum.
    saygılarımla…