Bodrum Gündem

BYSK YARIŞLARDAN 105 MADALYA VE İKİ KUPA İLE DÖNDÜ…

Bodrum Yüzme Spor Kulübü başarısı boğaç sülün (1)

Geçtiğimiz hafta 19 Mayıs Muğla Yüzme Yarışlarından 74 madalya ile Muğla 1.lik ve 2.cilik Kupası kazanan BYSK-Bodrum Yüzme ve Su Sporları Kulübü, bir hafta arayla katıldığı Marmaris Kapalı Havuz ve Deniz Maratonu yarışlarından da 31 madalya alarak 105 madalya ve iki kupayla Bodrum’a döndü. Baş Antrenörü Boğaç Sülün “7’den 70’e yüzen bir kulübüz.” dedi…

Bodrum Gündem Haber

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün (GSIM) 14-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında Muğla’da düzenlediği “19 Mayıs Gençlik Haftası Yüzme Yarışları”na  katılan Bodrum Yüzme ve Su Sporları Kulübü,20 lisanslı sporcusundan oluşan Gençler,Yıldızlar,Küçükler ve Minikler Takımlarıyla  49 Altın,18 Gümüş, 7 Bronz olmak üzere toplam 74 madalya alarak aynı zamanda  Erkeklerde Muğla İl Birincisi olarak 1.lik Kupası ve Bayanlarda Muğla İl ikincisi olarak 2.lik Kupası kazandığı yarışlardan Bodrum’a başarıyla döndü. 90a yakın lisanslı sporcunun katıldığı yarışlarda ilk kez yarışa katılan Bodrum Yüzme ve Su Sporları Kulübü altyapısından yeni yetişen 8-9 yaş grubu minik yüzücülerin de kıyasıya mücadelesi ve madalya alması yarışlara ayrı bir heyecan ve renk kattı.

Bodrum Yüzme Spor Kulübü başarısı boğaç sülün (24)Bodrum Yüzme ve Su Sporları Kulüp Başkanı ve Baş Antrenörü Boğaç Sülün ise şunları söyledi: “İlk kez Açıksu Maratonu’na katılan çocuklarımız Masterlarımızla birlikte heyecan ve başarı dolu bir yarış deneyimi yaşadılar.7’den 70’e yüzen bir kulübüz. Bünyemizde 8 yaştan 65 yaşa kadar 45 lisanslı sporcumuz var. Çocuklarımızı yüzmeye 4 yaştan itibaren alıyoruz, Becerisi ve isteği olan çocuklarımızı da altyapı gruplarında yetiştirerek ileride yarışlara katılacak sporcular olmalarını sağlıyoruz. Masterlar Takımımıza ise, 25 yaştan itibaren yüzmeyi seven herkes katılabilmekte. Amacımız Bodrum’a başarılı sporcular kazandırmak, yüzmeyi ve sporu sevdirmek.”

Muğla’da elde ettikleri başarının ardından 4 gün süren Marmaris Kapalı Havuz Yarışları ve Açık Deniz Maratonuna da katılan Bodrum Yüzme ve Su Sporları Kulübü; Masterlar, Gençler ve Küçükler Takımıyla yine iyi dereceler yaparak Marmaris’ten de 31 madalyayla döndü.

18-21 Mayıs tarihlerinde  Marmaris Kapalı Yüzme Havuzunda gerçekleştirilen “Uluslararası Masterlar Auqamasters Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası”na Masterlar Takımıyla katılan BYSK,yurtiçi ve yurtdışından toplam 390 kişinin yarıştığı yüzme şampiyonasından 5 Altın, 7 Gümüş, 8 Bronz olmak üzere toplam 20 madalya kazandı.

adam walker22 Mayıs 2016 tarihinde Marmaris’te düzenlenen, 510 yüzücünün yarıştığı “Uluslararası Açıksu Yüzme Maratonu”‘na da Masterlar Takımı ve altyapıdan yetişen çocuklar takımıyla katılan BYSK, 6000 metre,3000 metre ve 1500 metre maraton yüzerek 3 Altın, 4 Gümüş ve 4 Bronz olmak üzere toplam 11 madalya alarak Bodrum’u yine başarıyla temsil etti. En zor parkur olan okyanus ve 7 kanalı yüzerek geçen dünyaca ünlü yüzücü “ADAM WALKER”ın da katıldığı organizasyonda Bodrumlu yüzücüler kendisinden madalya alma heyecanını yaşadılar aynı zamanda Açıksu Maratonu’nun ilk çıkışını yaparak yarışa start veren başarılı yüzücüyle de çocuk sporcular tanışma fırsatı buldular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.