Bodrum Gündem

SIRADA MANDALİNA BAHÇELERİ VAR…

SIRADA MANDALİNA BAHÇELERİ VAR…
bitez mandalina bahçesine inşaat (1)
Günden güne betona yenik düşen Bodrum’da, koruma altındaki tarım alanları ve mandalina bahçeleri de yasal sınırların üzerindeki inşaatlar ile yapılaşırken, vatandaşlara uygulanan çifte standart da tepki çekiyor.
Bodrum Gündem Haber
Bitez Mahallesindeki bir mandalina bahçesinde beton temelleri atılan bina inşaatını görüntülendi. Bitez’de ikamet eden ve bölgenin doğal güzelliklerinin korunması için duyarlılık gösteren vatandaşlardan gelen ihbar ve şikayetlere göre, kaçak olduğu ileri sürülen inşaat Bitez Mahallesi’nde Pınarlı Caddesine yakın bir alan içerisinde yer alıyor. İstanbullu bir iş adamına ait olduğu ifade edilen ve yaklaşık 2 dönüm büyüklüğündeki mandalina bahçesinin imar planlarında “narenciye dikili tarım arazisi” olarak gözüktüğü ve bu gibi alanlarda yapı yapılabilmesi için en küçük parsel büyüklüğünün 5 bin metrekare olmak üzere maksimum 100 metrekarelik bir inşaat hakkı tanındığı öğrenildi.
bitez mandalina bahçesine inşaat (2)Arazide devam eden faaliyete göre ise bu oranının neredeyse 3-4 katı büyüklüğünde bir temel atıldığı dikkat çekiyor. Söz konusu yerde önce bahçe içerisindeki mandalinaların kesildi. Daha sonra ise imar planlarına göre yasal hakkının çok çok üzerinde bir inşaata başlandığı yönünde şikayetler gelmeye başladı. Bölge halkının tepki ve şikayetlerine karşın, bugüne kadar herhangi bir yaptırım uygulanmadığı iddia ediliyor.
Bahse konu alanın yüksek taş duvarla çevrildiği ve içerideki büyük bir alanı kapsayan inşaat faaliyetlerinin sürdüğü görüntülendi…
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.