Bodrum Gündem

“BİZ ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ, BAZILARI BASİT SİYASET YAPIYOR”…

15.06.2016
0
A+
A-

chp-çöplük-açıklamaCHP’li milletvekilleri ilçe merkezinde yaptıkları basın toplantısının ardından partililerle birlikte üç gün önce yanan Gündoğan çöplüğüne giderek yerinde incelemelerde bulundular.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Yangının tamamen sönmediği çöplük alanında metan gazından çıkan  dumanlar arasında inceleme yapan vekiller yetkililerden yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldılar.

Milletvekillerinin bölgeye geleceği bilgisini alan Gündoğanlılar bölgeye gelerek vekillere yaşadıkları mağduriyeti anlatıp konunun bir an önce çözüme kavuşması için destek istediler.  Çöplük alanına gelen bazı vatandaşların oldukça gergin olduğu ve CHP’li milletvekilleri ile ara ara yüksek sesle konuştukları gözlendi.

“Bu İşi Basit Siyasi Çıkara Ve Söylemlere Alet Etmeden Bu İşi Çözmemiz Lazım”…

Milletvekillerini çöplük alanında bekleyen  Gündoğan Peynir Çiçeği Gönüllüleri Derneği ve Bodrum Kent Konseyi Gündoğan Mahalle Meclisi üyelerinin tepkilerini haklı bulan milletvekili Ömer Süha Aldan, Bodrum’un katı atık sorunun çözümünde son noktaya gelindiğini fakat bazı siyasilerin bunu engellemeye çalıştıklarını kaydetti. Aldan sözlerine söyle devam etti “Bu işi basit siyasi çıkara ve söylemlere alet etmeden bu işi çözmemiz lazım. Pina yarımadasında o lüks tatil yerleri yapılırken çevre konusunda gıkını çıkartmayanların bazı alanlarda da sağ duyulu davranması lazım. Empati, samimiyet bekliyoruz. Buradaki yangın zarar verdi ama ayrıca bazılarına kapak oldu. Tam 10 yıldır katı atık merkezi yapabilmek için belediyelerimiz tüm gayreti gösteriyor. Ancak yer temininde sadece sorumlu belediyeler değil. Birçok kurum ve kuruluştan gerekli izinler alınması gerekli. Bürokrasiyi özellikle yavaş işletiyorlar. Şu anda modern atık tesisi için tüm ihaleler ve anlaşmalar yapıldı. Bunu bile engellemeye çalışan siyasiler var. Bodrum’un katı atık sorunu siyasi malzeme yapılması asıl en büyük tehlike. Sizler bu konuda tepki göstermekte tamamen haklısınız. Hem halk hem doğa ve çevre sağlığı tehlikede. Milletvekilleri olarak yaptığımız incelemede ilk iş olarak buradaki yangının söndürülmesini sağlamak ve  ardından bir daha kullanılmamak üzere ıslah edilmesini sağlayacak adımların atılmasını sağlayacağız. Bu gün ki durumla ilgili burada teknik araç gereç konusunda biz aracı olalım ve buranın acil olarak söndürülmesini sağlayalım.” dedi.

Bodrum Kent Konseyi Gündoğan Mahalle Meclisi üyesi Zeynep Akıncı ve Gündoğan Peynir Çiçeği Gönüllüleri Derneği sözcüsü Sema Höcek, yarımadanın dört noktasında yer alan vahşi çöp depolama alanlarının Bodrum için ciddi bir tehlike oluşturduğunu ve bunun bir an önce çözüme kavuşmasını beklediklerini kaydettiler. Zeynep Akıncı, mahalle meclisi üyeleri olarak 12 Mayıs’ta çöplüğe gelerek bazı fotoğraflar çektiklerini ve bir ay önceden yangın çıkacağını fark ederek yetkilileri uyardıklarını kaydetti. Akıncı “Yetkililer siz geliyorsunuz diye şimdi buradalar. Biz bu şovlardan çok sıkıldık. 12 Mayıs’ta biz buraya gelerek inceleme yaptık ve yangın çıkabileceğini yetkililere söyledik” dedi.

“AKP Milletvekili Nihat Öztürk’ün Yaptığı Tamamen Siyasi Bir Engellemedir”…

Bodrum halkının katı atık projesine sahip çıkması gerektiğinin altını çizen CHP Muğla milletvekili Prof. Dr. Ömer Süha Aldan sözlerine şöyle devam etti “Büyükşehrin yapmış olduğu bu projeye gece gündüz sahip çıkması gerekiyor Bodrum halkının. Çağdaş marka bir kentin halkından beklediğimiz budur. AKP milletvekili Nihat Öztürk’ün yaptığı tamamen siyasi bir engellemedir. Bu tür olayların ileride tekrar tekrar yaşanmaması için o tür engellemelerden bir an evvel vazgeçmesi lazım. Neden? Nihat bey milletvekili olmadan önce il başkanıyken o zamanki çevre ve şehircilik bakanlığı onların da teşviki ile orayı bize tahsis etmiş durumda. Oranın bilimsel olarak her anlamda Bodrum’un kurtuluşu olarak kabul ettiler.  Şimdi ne diye karşı çıkıyor? Bir tür siyasi çıkar var burada.  Yani engellemekten ziyade alternatif sunsun. Var mı böyle bir alternatif, yok. Pina’ya o kadar gökdelenler çıktığında hiç sesi çıktı mı Nihat beyin? Nereden çevreci kesildi başımıza onu anlamakta zorlanıyorum.” Dedi.

Atık Yönetim Şube Müdür Vekili Serdar Bozkurt, rehabilitasyon ile ilgili proje ihalesinin yaklaşık bir ay önce yapıldığını, ilgili bakanlıklarla tahsis ve proje onaylarının yapılmasını beklediklerini kaydetti. Bunun  da iki ay içinde onaylanmasını beklediklerini söyleyen Serdar   Bozkurt Onayların ardından projenin hayata geçeceğini ve mevcut çöplüğün ağaçlandırılarak Gündoğanlıların hizmetine sunulacağını dile getirdi.

Vatandaşlar Belediyesinin  büyük şehir ile yaşandığı söylenen yetki çatışmasının bitmesi gerektiğini ve insan hayatını tehdit eden bu tür durumlarda tüm kurumların bir araya gelmesi gerektiğinin önemli olduğunu  dile getirdiler.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.