Bodrum Gündem

CHP’Lİ VEKİLLERDEN BODRUM ÇIKARTMASI

CHP’Lİ VEKİLLERDEN BODRUM ÇIKARTMASI
15.06.2016
0
A+
A-

IMG_2366CHP Muğla Milletvekilleri Prof.Dr. Nurettin Demir, Akın Üstündağ ve Ömer Süha Aldan CHP Bodrum İlçe Merkezinde partililerle bir araya gelerek gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundular.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP Muğla milletvekilleri ulusal ve yerel gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundular. Bodrum ilçe merkezinde yapılan toplantıya il başkanı Mürsel Alban, Gençlik Kolları il Başkanı Tufan Erkan Yakar,  ilçe başkanı Recai Seymen, ilçe kadın kolları başkanı Emel Çakaloğlu, CHP’li belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

“Türkiye Çete Devleti Olmuştur”…

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı yapılan saldırıyı programlı bir saldırı olarak nitelerken Cumhurbaşkanının iktidar partisi ile birlikte çeteleştiğini iddia etti. Demir ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “çocuğu olmayan kadın yarımdır” ve benzeri söylemler ile sürekli gündemi değiştirerek toplumu gerçek sorunlardan uzaklaştırdığını dile getirdi. Nurettin Demir iktidarın ana muhalefet partisinin şehit cenazelerine katılmasını istemediklerini ve bundan rahatsızlık duyduklarını iddia etti. Demir “Buralara katılmasın diye düşünüyorlar ve böyle bir provokasyon hazırlıyorlar. Aslında bu kurşun genel başkanımıza atılmış bir kurşun değil, Cumhuriyetimize, Atatürk ilkelerine, özellikle parlamenter sisteme atılmış bir kurşundur. Başbakanın, iç işleri bakanının ve diğer bakanların ses çıkartmamaları hukuk devletinin çürümüşlüğünün göstergesidir. Yani başta sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere hükümet ve başbakan çeteleşmiştir. Çete devletini oluşturmaktadırlar.  Ak trollerle birlikte örgütlü, programlı bir saldırıdır.  Cumhuriyeti kuran bir parti olarak bundan sonra halkımızla, örgütümüzle birlikte bu tür olaylara fırsat vermeyeceğiz.  Gerekirse sokağa çıkacak ve halkımızla direneceğiz. “ dedi.

CHP Muğla Milletvekili Prof.Dr. Nurettin Demir, Cezaevleri Denetleme Komisyonu üyesi olarak 6 yıldır Türkiye’deki iki yüzün üzerinde cezaevini denetlediklerini ve tutuklulardan kendilerine gelen  bin altı yüzden fazla şikayeti  yerinde incelediklerini kaydetti. Demir,  Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk ve Azizi Yıldırım gibi davalarda yaşanan mağduriyetlerin bu komisyonun hazırladığı raporlar sayesinde ortaya çıktığının altını çizdi. Demir, cezaevlerinde mahkumların hangi suçtan içeride olduklarına bakılmadan ziyaret edildiğini ve hiç biri arasında ayrımcılık yapmaya hakları olmadığını söyledi. Nurettin Demir “Onun suçu ne ise ona mahkeme karar verecektir.  Pozantı’daki olayları da bizim komisyonumuz ortaya çıkardı.” Dedi. İktidarın algı yönetimi yaptığını,  CHP’nin cezaevlerinde teröristleri ziyaret ederek iş birliği yaptığı iddiaları ile  Türkiye’nin huzurunu bozmaya çalıştığını söyledi.

“Bodrum’a TOKİ Yaptırmayacağım”…

Basın toplantısında bir diğer önemli açıklama da milletvekili Akın Üstündağ’dan geldi.  Üstündağ, AK Parti Muğla milletvekili Nihat Öztürk’ün Bodrum’a TOKİ yapılması ile ilgili çalışmalarına hem partili olarak, hem de Bodrumlu olarak herkesin karşı çıkmasını beklediklerini söyledi. Üstündağ “TOKİ ile ilgili olarak milletvekilinin yüzüne de söyledim, o TOKİ yaptıracağım diyor, ben  yaptırmayacağım diyorum.  Hep beraber yaptırmayacağız. “ Üstündağ, iktidarın Bodrum’a niçin TOKİ yapmak istediklerini, asıl niyetlerini bildiklerini kaydettiği konuşmasında şunları söyledi “ Niye TOKİ yaptırmak istediklerini biliyorum. Kendi çoğunluğunu sağlayıp Bodrum’u ele geçirmeyi planlıyorlar.  Bodrum’da yaşayan insanlara ev kirasının yarısını devlet versin. Bodrum’da eve ihtiyaç yok ki. Bodrumlu da gereken indirimi yapar gerektiği zaman. TOKİ Bodrum’a ve ülke turizmine vurulmuş bir darbedir. Muğlalılar olarak, Bodrumlular olarak herkesi  buraya yığarız” dedi.

“Külliyeyi Kullanıp Bodrum’u, Muğla’yı Dönüştürmeyi Planlıyorlar”…

Milletekili Akın Üstündağ Ortakent sırtlarına yapılması gündemde  olan Külliye ilgili olarak da “ Kendi yandaşlarını buraya yönelterek kendi dünyalarına yönelik Bodrum ve Muğla’yı dönüştürmeyi planlıyorlar. Camel Beach’in en müstesna noktasına konuşlanacak yapının turizme verdiği zarar bir yana, toplumsal yapıya verilecek zararını da anlayabiliyoruz.  Bu tür yapıların bir pilot bölge olduğunu gördük.  Bodrum’la başlayıp tüm kıyı kesimlerini bu tür yapıtlarla donatma girişimine girecekler.  Biz ibadete karşı değiliz. Herkesin ibadetini özgürce yaşaması tarafındayız.  Burası belli kesimlerin kendi amaçları noktasında kullanıp yapılanabilecekleri bir merkez olarak toplumu dönüştüren bir merkez olacak” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.