Bodrum Gündem

BU SORUNU BİR AN ÖNCE ÇÖZÜN !!!

BU SORUNU BİR AN ÖNCE ÇÖZÜN !!!
islamhaneler alt yapı sorunu (2)
İslamhaneleri sakinlerinin kanalizasyon sorunu yetkililerin verdiği sözlere rağmen hala çözülemedi. İslamhaneleri halkı yerel ve ulusal basında da defalarca gündeme gelen bu soruna yetkililerin artık bir an önce el atmasını bekliyor.
Bodrum Gündem Haber
Kanalizasyon altyapısı olmadığı için fosseptik çukurlarından taşan pis sular bölge halkının günlük yaşamını olumsuz etkiliyor. İslamhaneleri sakinleri sıcak yaz günlerinde yollara taşan pis suların mahallede ağır kokuya neden olduğunu ve çocuklarının sık sık mikrop kaparak hastalandıklarını ifade ediyorlar. Yine yollara taşan fosseptik nedeniyle mahallede sivrisinekten uyuyamadıklarını ifade eden vatandaşlar, lağım kokusunun evlerinin bile içine sindiğini anlatıyorlar.
islamhaneler alt yapı sorunu (5)MUSKİ YETKİLİSİ ÇÖZÜM İÇİN SÖZ VERMİŞTİ…
Kış aylarında konuyla ilgili bir açıklama yapan MUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Cem Yaşar “2016 yılı ile beraber Bodrum ve il genelinde 207 Milyon liralık yatırımın startını vereceğiz. İller Bankası A.Ş aracılığıyla Dünya Bankasından alınacak olan kredi için yapılan müracaatlar neticesinde Gaziantep, Malatya, Balıkesir ve Muğla illeri krediden faydalanacak. Bu yıl içerisinde kredi anlaşmalarının imzalanmasını düşünüyoruz. Bodrum’un Turgutreis ve Akyarlar Mahallelerinde yapacak olduğumuz 2 adet arıtma tesisi ile İslamhaneleri Mahallemizin de alt yapı sorununu çözmüş olacağız. Bu proje aynı zamanda Turgutreis, Akyarlar, Peksimet, İslamhaneleri, Dereköy ve Gümüşlük Mahallelerini kapsıyor. 40 Milyon Lira tutarında yapılacak olan kanalizasyon hattı çalışmamızı 2018 yılında tamamlamayı hedefliyoruz. Bu çalışmamız yaklaşık 200 kilometrelik kanalizasyon şebeke hattı yapımını kapsıyor” ifadelerini kullanmıştı.
islamhaneler alt yapı sorunu (7)ARTIK CANIMIZA TAK DEDİ…
17 yıldır İslamhaneleri’nde oturduğunu anlatan bölge sakinlerinden Sevinç Yaraşır 17 yıldır buranın altyapısından şikayetçi olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Pisliği ayda bir kere çektiriyoruz. Bu bayram üstü 170 lira yapmışlar. Herkesinki sokağa akıyor. Milletle fosseptiği çektirin kavgası ediyoruz. Para çok geliyor, millet çektiremiyor. Belediye yardımcı olmuyor. Ben Büyükşehir Belediye’ye telefon açtım, şikayetlerimi söyledim. Bu çoluk çocuk ne olacak. Kış günü zaten burada yağmur yağıyor diye millet salıyor gidiyor. Altyapı yapacağız diyorlar, kimsenin ilgilendiği yok. Bizim artık canımıza yetti” 
İsrafil Demirtaş isimli vatandaş ise Türkiye’nin en pis mahallesinde oturduklarını iddia ederek “Burası kendi başına bırakılmış bir yer. Yunanistan’a kayıt olsak bunlardan daha iyi. İllallah ettik” ifadesini kullandı.
islamhaneler alt yapı sorunu (4)KOKUDAN PENCERELERİMİZİ BİLE AÇAMIYORUZ…
Bir başka bölge sakini Sevgi Köroğlu da fosseptik kokusundan dolayı evlerinin pencerelerini açamadıklarını anlatarak “Para verip çukuru çektirsek bile yine şikayetçiyiz. Niye derseniz. Kahvaltı yaparken komşunun çukuru çekiliyor. Ben apar topar kahvaltılığımı içeri taşımak zorunda kalıyorum. Çünkü mahalle öyle bir kokuyor ki. Dışarı çıkıp bir sohbet edemiyoruz. Mahallede birinin çukuru çekilecek herkes çukurcu gelecek kaçın diyorlar. Yaz günü kapılarımızı pencerelerimizi kapatıyoruz. Çünkü kokudan duramıyoruz, evlerin içi kokuyor artık” diye konuştu.
islamhaneler alt yapı sorunu (1)ÇOCUKLARIMIZ  MİKROPLARDAN DOLAYI SÜREKLİ HASTA…
Gülsüm Tayar isimli vatandaş mahallenin foseptik sorunu nedeniyle çocuklarının hastalıktan kurtulamadığını ifade ederek; “Ben buraya geleli altı sene oldu. Oturduğum ev kendi evim. Bir sürü şikayet verdik. Bir sürü dilekçeler verdik. Bizim şikayetimiz çözülmedi. Biz burada neden oturuyoruz. Altyapı yok. Her taraf pislik içinde. Yaz geldi, sivrisinekten durulmuyor. Sinek ilaçlama aracı hızlıca ilacı sıkıp gidiyor. İlaç mı sıkıyor, ne sıktığı belli değil. Şu mübarek günlerde insan yerine konulmak istiyorum. Ben 15 günde bir foseptik çektiriyorum. 150 liradan bir ayda 300 lira yapıyor. Benim çocuğum mikrop kaptığından vücudunda yaralar çıktı. Doktor doktor gezdiriyorum. Ben memleketime çocukları götürüyorum, üç ay orada kalıyorlar. Hiçbir şey yok. Buraya getirdiğimde çocuklar hastalıktan kurtulamıyorlar” dedi.
Mahalle içinden sokaklara taşan foseptiğin Bodrum-Turgutreis Karayolu’na da aktığı görülüyor. Anayoldan mahalle sınırları içine girildiğinde ise misafirleri ağır bir foseptik kokusu karşılıyor.
Yorumlar

  1. Oğuz yılmaz albayrak dedi ki:

    Aynı sıkıntıları Akyarlar mahallesinde de çekiyoruz.Bu soruyu MUSKİ’ye de mail ile sordum “yapacağız,edeceğiz.”nev’inden cevap verdiler.İcraat göremediğimizden ve ayrıntılı bir cevap alamadığımızdan,inancımı da kaybettim.Değerli yerel basınımız,bu soruları ilgililere sorup bizi bilgilendirirse seviniriz.Çinki artık denizimizin ciddi bir şekil de kirlendiğini gözlemliyoruz.Saygılarımla.