Bodrum Gündem

İNANMAK İSTİYORUM, UMUTLAR TÜKENMESİN İSTİYORUM…

nuran_yuksel_bodrum_gundem15 Temmuz gecesi adeta bir kabus yaşadık. Çocuklarımız ilk kez , darbelere alışık olan bizlerde darbe olmayan darbe kalkışmasını  şaşkınlık, korku içinde film izler gibi ekranlarımıza ve elimizdeki telefonlardaki anlık yayınlanan haber ve görüntüleri izlemek için kilitlendik.

15 Temmuz gecesi TSK içindeki bir gurup sözde asker, laik Cumhuriyet adına en büyük zararı ve darbeyi TSK ve ülkemize ,cumhuriyete verdiler.

15 Temmuz gecesini bir cinnet filmi izler gibi yaşadık.Meclisini  dahi bombalayacak ,sivil halkı kurşunlayacak kadar gözü dönmüş bu insan dahi diyemeyeceğim  yaratıklar…

ATATÜRK’ün ordusu TSK içinde bu güne kadar nasıl yetiştiler ?

Nasıl üst rütbelere kadar gelebildiler?

Bütün bunlar olurken devletin kurumları ve yetkilileri neredeydiler?

v.s …vs…sorular …sorular… yanıtını  veremediğimiz, bazen de bildiğimiz ama veremediğimiz yanıtlar.

36 yıl sonra Türkiye dünyada bir kez daha darbe kelimesiyle anılmaya  haber olmaya başladı. Ancak  bu kez bu darbe kalkışması diğerlerinden  bir farklılık yarattı. İnsanları ,toplumu adeta umutlandırdı.eskilerin deyişiyle bir şer den bir hayır çıkardı adeta. Neydi bu hayır dediğimizde ilk kez tüm seçilmişler ortak bir noktada buluştular ?

DEMOKRASİ.

İlk kez hangi görüşten olursa olsun halk DEMOKRASİ adına darbecilere karşı meydanlardaydı.

15 Temmuzda Devlet,Millet ,siyaset, yandaş olan olmayan bütün medya dayanışmasıyla ülkemizde olabilecek büyük bir felaketi  engellemişlerdir…

Ancak, ben  o gece meydanlarda 20 yaşında  yatağından  tatbikata gidiyoruz diyerek kaldırılan ana kuzusu erlerimizin yüzündeki dehşeti, korkuyu da gördüm. Çocuklarımız  güya demokrasi havarisi kesilen, İŞİD militanları gibi tekbirler getirerek, boğazı kesilen askerin videosunu dehşetler içinde  izlediler. Çocuklarımız o gece hayatları boyunca asla unutamayacakları vahşeti ve şiddeti yaşadılar .

Evet o gece ilk kez ,ülkücüsü ,cumhurbaşkanının sevenleri ve sevmeyenleri,CHP’lisi, HDP’lisi hep birlikte sokaktaydılar. Tıpkı GEZİ de olduğu gibi.

O gece ,mecliste ilk kez dört siyasi parti DEMOKRASİ adına darbe girişimini engellemek için el ele verip ortak hareket ettiler,ortak bir bildirinin altına imzalarını attılar.

Bizim kuşağın 80 darbesini ve yaşanılanları asla unutmadığımız gibi, çocuklarımız da  bizler de o geceyi ,yaşanılan olumlu ve olumsuz sahneleri asla unut mayacağız.

15 Temmuz gecesinden, yaşanılanlardan özellikle siyasilerin alması gereken çok önemli dersler olduğunu düşünüyorum.

Eğer gerçekten demokrasimizi korumak ve güçlendirmek adına mücadele ediliyorsa  artık ortak değerlerimizde buluşabilmeyi başarmak zorundalar. Ülkemizi ve aydınlık geleceği, demokrasimizi iç hesaplaşmalarla  birbirimize karşı olan intikam ve nefret duygularıyla koruyup geliştiremeyiz.

15 temmuzda yaşadıklarımdan sonra ilk kez bu kadar  çok endişeleniyorum. Ülkem insanları, korku içinde,halkımız nereden geleceği belli olmayan terör olaylarıyla iç içe yaşamaktan yoruldu. Gençlerimiz umutsuz, gelecekleriyle ilgili hayal kuramaz hale geldiler. Evet darbe girişimi engellenmiştir, ancak tamamen bitirmiş değildir.

Bugün, ülkeyi yönetenlerin “darbeyi önledik” diyerek “hakimiyet Milletindir” diyerek, sokaklara çıkan militanlaşmış şiddeti, vahşeti uygulamayı kendilerine demokrasi adına hak görenlere gerçekten demokrasi adına geçit vermeyeceğini göstermesini istiyorum.

Muhalefetin ortak değerlerden  ödün vermeden  birlik ve beraberlikten asla vazgeçmemesini, güçlü  olmalarını ve ilkelerinden ödün vermemesini istiyorum.

15 Temmuz gecesi  darbe girişimi tüm dünyaya örnek olacak bir şekilde devlet, millet siyaset ve medya işbirliğiyle dayanışmasıyla ve sağduyulu yaklaşımlarla önlenmiştir. Sonucunda ise bir hafta öncesinden daha güçlü bir iktidar ve cumhurbaşkanı  bırakmıştır.

İşte şimdi  iktidarıyla, muhalefetiyle ülke adına yapılacak  siyasetin sınavı yeniden başlıyor. Geçmişte yapılan yanlışlardan ders çıkararak gerçekleri görüp, kıl payı önlenilen darbe girişiminin ve sonuçlarının tekrar yaşanmaması, farklılıklarımızın zenginliğimiz ve gücümüz olduğunun  artık görüleceğine  ve  gereğinin yapılacağına inanmak istiyorum.

Gerçekten demokrasinin kazandığına inanmak ve görmek istiyorum.

İnanmak istiyorum……umudumu sürdürmek istiyorum.

 

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.