Bodrum Gündem

DEMOKRASİ İÇİN GRUP KARARI ALINMAZ…

DEMOKRASİ İÇİN GRUP KARARI ALINMAZ…

ohal-mecliste-344-oyla-kabul-edildi

Hükumet adına konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ  “Ekonomimize ve hayatımızın bir takım noktalarına herhangi bir yansıma olabilir.” derken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendisine yöneltilen “OHAL için grup kararı aldınız mı? şeklindeki soruya net bir yanıt verdi; Kılıçdaroğlu “Demokrasi için grup kararı mı alınır? Demokrasiyi savunuyoruz” dedi.  

Bodrum Gündem Haber

Meclis’te tezkere oylamasından öncec söz alan ilk isim hükumet adına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ oldu. Bozdağ’ın en dikkat çeken cümlesi Ekonomimize ve hayatımızın bir takım noktalarına herhangi bir yansıma olabilir.” oldu.

Bakan Bozdağ “Hükumetimizin OHAL ilan etmeksizin adımlar atabiliyor olmuş olsaydı, bu adım atılmazdı. Cumhurbaşkanımızın en yakınında duran insanlar, yaverler ve başkaları o kadar titiz incelemelere kadar bilinmiyor. Genelkurmay Başkanının emir subayı koruması, şoförü bütün dikkate rağmen fark edilememiş olması görünmez ama büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Devlet burada kendisine bir OHAL kararı vermiştir. Hükumetimiz kendisine Olağanüstü bir çalışma kararı almıştır. Burada devletimizin yapısı içerisinde yuvalanmış bu yapının devlet aygıtından temizlenmesi için bu gerekli zaruri bir adımdır.” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ “Sıkı Yönetim” ilan edilmediğini kaydederek “Burada sıkıyönetim söz konusu değildir, yönetimin askere devri kesinlikle söz konusu değildir. Valilerin gücü arttırılmaktadır. Bu son derece önemli bir adımdır. Ekonomimize ve hayatımızın bir takım noktalarına herhangi bir yansıma olabilir.” dedi.

PARLAMENTO İŞİN MERKEZİNDE OLMALI…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan OHAL’e karşı çıkan konuşmasında “Parlementonun kendi hukukuna haklarına tecavüz eden bu darbeye karşı parlemento nasıl el ele aktif bir şekilde gece bombaların altında direndiyse bundan sonra da o parlementoyu devre dışına çıkaran bir yöntem değil, tam da parlamentoyu işin merkezine alan bir çözüm yöntemini uygulamak zorundayız. Bunun yolu da OHAL değildir, parlemento iradesini hakim kılmaktır.” dedi.

DARBECİLER İLE İLGİSİ OLMAYANLAR DA GÖZ ALTINA ALINDI…

HDP Adana milletvkekili Meral Daniş “Kesinlikle hayır diyeceğiz” diyeceklerini ifade ederek, “15 Temmuz’dan bu yana 10 binlerce insan görevden uzaklaştırıldı. Gerçekten de darbecilerle bağı olmayanların da gözaltına alındığını biliyoruz.” dedi. Daniş “Bu kanunda her türlü hakkı askıya alma hakkı var. Kimlik taşıma zorunluluğu var. Basit gibi görünüyor ama normal hayatta önemli meselelerdir. Gazetelerin toplatılması gibi çok güçlü yetkiler var. Gözaltı süresi, en önemli meselelerden birisidir.” dedi.

BİZE İNANSAYDINIZ MECLİS BOMBALANMAZDI…

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise “Gülen cemaati için biz çete dedikçe bize saldırdılar. Biz Türkiye’ye dönsün dedikçe birileri ona sahip çıktı. Biz o gün kehanette bulunmadık. Genel Başkanımızın uyarılarına dikkat edilseydi Meclis bombalanmayacaktı.” dedi.

AK Parti ve MHP OHAL kararına “Kabul”, CHP ve HDP ise “Ret” oyu vereceklerini açıklamıştı. Meclis Genel Kurulu’nda OHAL için yapılan oylama 344 kabul, 115 ret oyla kabul edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.