Bodrum Gündem

70 YILDAN BU YANA MAVİ…

70 YILDAN BU YANA MAVİ…
mavi-yolculuk-70-yaşında
Halikarnas Balıkçısı Forumu tarafından düzenlenen Mavi Yolculuğun 70. Yılı etkinlikleri, basın toplantısı ve Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun “Mavi Yolculuk Desenleri” sergisi ile başladı.
Bodrum Gündem Haber
Bodrum Belediyesi Hakan Aykan Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısı ve söyleşi ile başlayan etkinlik, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun gelini Huguette ve torunu Rahmi Eyüboğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi. Söyleşide ilk olarak mavi yolculuklar ve yolcular anıldı.
Bodrum Belediyesinin de destekleriyle Halikarnas Balıkçısı Forumu tarafından Mavi Yolculuğun 70. Yılına özel olarak hazırlanan etkinliklere çok sayıda vatandaşın yanı sıra Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Genel Koordinatörü Mehmet Kocair ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Halikarnas Balıkçısı Forumu Üyesi Sönmez Taner, konuşmasına Halikarnas Balıkçısı’nı anlatarak başladı. Halikarnas Balıkçısı’nın Bodrum’a kazandırmış olduğu değerlerden söz eden Taner, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun Mavi Yolculuğa tutkusunun ve Mavi Yolculuğa katkılarının büyük olduğunun altını çizdi.
Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun gelini Huguette Eyüboğlu, Bedri Rahmi’nin anılarından da kesitler vererek edebiyata olan tutkusu, kitap yazmaya başlaması ve Mavi Yolculuk sevdasına kadar birçok konuya değindi.
Söyleşi ve Mavi Yolculuğu anlatan kısa film gösterisinin ardından davetliler, Kale Caddesi’ne hazırlanan sergiyi ziyaret etti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.