Bodrum Gündem

EKOLOJİK KADIN KÖYÜ PROJESİNE BODRUM’DAN DESTEK…

26.07.2016
0
A+
A-

 

gülay yedekçi (64)CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi’nin çılgın projeleri arasında yer alan “Ekolojik Kadın Köyü” Projesine Bodrumlu ressamlardan da destek geldi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP Bodrum Milletvekili Yüksek Mimar Yrd. Doç. Dr. Gülay Yedekçi’nin  “Ekolojik Kadın Köyü” Projesi kapsamında Zeynep Sanat Galeri’sinde gerçekleşen serginin geliri şiddet gören kadınlar  için kullanılacak.  Sergiye CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, yönetim kurulu üyeleri, CHP’li meclis üyesi Amdülmecit Poyraz , partilerle ve sanat seveler katıldı.

Bodrum Merkezde bulunan Zeynep Sanat Galerisinde gerçekleşen sergide konuşan CHP İstanbul milletvekili Gülay Yedekçi konu ile ilgili şunları söyledi “Özellikle biz şiddet gören kadınlar için bir Ekolojik Kadın Köyü projesi hazırlamıştık. Hazırladığımız bu projenin Türkiye’nin 7 ayrı bölgesinde hayata geçmesini istedik.  İlkini ülkemizin biraz da geri kalmış yeri olan Şanlıurfa Harran’da planladık. Kendi kendine yetebilen, karbon salınımı minimumda olan, içinde tekerlekli ulaşımın olmadığı cennet bir mahal tasarladık.  Bunun ülkemizin her yerindeki duyarlı hanımlar tarafından karşılık bulması sonucunda bu destek kampanyası çığ gibi büyüdü. Bodrum’da ressamlarımız bir sergi açıp buna destek olmak istediler. Daha önce Kadıköy’de ressamlarımızla böyle bir çalışma yapmıştık. Burada da hiçbir kadın öteki olmasın, şiddet görmesin, evlerinde ülkelerinde huzurla yaşayabilsinler, insanlarımıza hiçbir koşulda şiddet uygulanmasın, çocuklara tecavüz edilmesin diye bu ve benzer kampanyaların her zaman yanında mimari proje anlamında, teknik anlamda ve yasal düzenlemeler anlamında mecliste takipçisi olmaya devam edeceğiz. “ dedi.

CHP Bodrum Milletvekili Yüksek Mimar Yrd. Doç. Dr. Gülay Yedekçi, sergide bir ev hanımının Fatih Sultan Mehmet’in resmini yaptığı mozaik çalışmasını oldukça beğendi. Yedekçi “Burada asıl olan bir hanımefendinin evinden çıkıp eşinin de desteği ile sanata merak salması. Burada Türkiye’mizin önemli liderlerini mozaik çalışmasına yansıtıyor. Mustafa Kemal’in, Fatih Sultan Mehmet’in mozaik çalışmasını yapıyor. Fatih Sultan Mehmet Osmanlı için ne kadarsa Türkiye için de bir o kadar kıymetli bir isimdir. Biz geçmişten geleceğe dal olacak bir zihniyetin ürünüyüz. O bakımdan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bugün ki gibi zor günlerinde daha çok birbirimize el uzatmalıyız, daha çok yakın durmalıyız ve kardeşlik duygusunu pekiştirmeliyiz.“ dedi.

Zeynep Sanat Galerisi adına açıklama yapan Zeynep Çavuş, serginin Uluslararası Ekolojik Kadın Koruma Derneği tarafından düzenlendiğini dile getirdiği konuşmasını şöyle sürdürdü “Sergimiz 5 gün süre ile açık, 36 ressam var. Serginin geliri yardıma muhtaç kadın kızların her türlü ihtiyaçları için kullanılacak. Lütfen bu sergiyi Bodrum halkı kaçırmasın. Tüm sanatseverleri bekliyoruz”.

Sergi açılışı sonunda CHP milletvekili Gülay Yedekçi kendi cep telefonu ile katılımcıları arkasına alarak selfi çekti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.