Bodrum Gündem

MHP BODRUM İLÇE TEŞKİLATI GÖREVDEN ALINDI…

MHP BODRUM İLÇE TEŞKİLATI GÖREVDEN ALINDI…

mehmet-tosun-görevden-alındı-1

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bodrum İlçe Başkanı ve İlçe Teşkilatı, genel merkez tarafından görevden alındı. MHP İlçe Başkanı Tosun; “15 gündür bu sonucu bekliyorduk. İçimizde ülkücülük ve milliyetçilik duygularını atamayacağımıza göre partimden de istifa etmeyeceğim.” dedi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Mehmet Tosun ve ilçe yönetim kurulu görevden alındı. Tosun bu sonucu beklediklerini ifade ederek, “Böylesine kritik bir dönemde böyle bir şeyin yapılmasını doğru bulmuyorum” dedi.

Konu ile ilgili sorularımız yanıtlayan Mehmet Tosun oldukça dikkat çeken ifadelerde bulundu. “MHP Bodrum ilçe teşkilatının fesih edildiğine dair bir haber aldık. Bu konuyla ilgili bilgi verebilir misiniz?” şeklindeki sorumuza şu yanıtı verdi;

“Tabi doğrudur, bugün gelen bir faksla genel merkezden ilçe yönetimimizin fesih edildiğini öğrenmiş bulunmaktayız.  Yapacak bir şey yok. Hayırlı uğurlu olsun. Biz 19 Haziran’daki hukuk sürecine dahil olarak tepki gösterirken, bunu zaten göze almıştık. Bir beklenti içerisindeydik. Bu anlamda ülkemizin şu içinden geçtiği kritik süreçte de partimizin görevden almalarla uğraşmasını da doğru bulmuyoruz. Etik bulmadığımızı da söylüyoruz.  Yapacak bir şey yok, takdir genel merkezin. Biz sonuçta Türk milliyetçisiyiz, ülkücüyüz ve bodrum ekibimizle birlikte mücadelemize devam edeceğiz.

mehmet-tosun-görevden-alındı-2Başkan Tosun “Peki bu aşamada sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz?”  şeklindeki sorumuza da son yönetim kurulu toplantısını  yapıp, bir bilgilendirme  yapacaklarını kaydederek şöyle konuştu; “Çünkü turizm sezonu  vasıtasıyla denizde olan  arkadaşlarımız var.  İşte efendim işimizde olan arkadaşlarımız var. Genelde bir değerlendirme yapıp,  önümüzdeki süreci takip edeceğiz. Ama şu  an için pek bir şey yok.  Hayırlı uğurlu olsun diyoruz.”

Seydikemer ilçe teşkilatının da görevden alınmış olduğunu öğrendiklerini söyleyen Tosun Muğla MHP teşkilatına yönelik görevden almaların önümüzdeki süreçte de  devam edeceğini kaydetti.

Başkan Tosun şunları söyledi; “Biz Bodrum ilçesi olarak biliyorsunuz genel merkezin “Yargıtay’dan çıkacak karara saygılıyız” açıklamasından sonra sokağın sesi ve arkadaşlarımızla da istişare ederek 19 Haziran’daki tüzük kurultayına katılma kararı aldık. Çünkü hukukun üstünlüğüne inanıyoruz.  Yargıtay’ın kararı önemlidir. Kurultaya katıldık.  Şu anda yürütmeyi durdurma kararı var zaten. Gelinen süreçte kongre durumu da ülkenin gündeminden kalkmış durumda. Birde şu anda zaten şehitlerimiz var, Fettullah terör örgütü mensuplarının yaptığı bir darbe girişimi  var. Türkiye çok zor şartlardan geçiyor, esasında ben bunu konuşmayı bile doğru bulmuyorum.  Başka  konuşacak  çok şeyimiz var ve kritik bir  süreçten geçiyoruz.”

Parti içerisinde bir demokrasi mücadelesi verdiklerini, ancak şu anda o mücadelenin askıya alınmış durumda olduğunu ve devletin kritik bir süreçten geçtiğini vurgulayarak, “Devletimizin,  milletimizin, hükümetimizin yanında olmak durumundayız.” dedi.

mehmet-tosun-görevden-alındı-3MHP’den istifa edip etmeyeceği yönündeki soruya ise şu yanıtı verdi; “Şu an için partimden istifa etmeyi düşünmüyorum. Çünkü biz Türk milliyetçisiyiz, bu davaya gönül vermişiz. Biraz önce de söylediğim gibi 10 yıl belediye başkanlığını yapmışız. Daha önceki ilçe başkanımızın bırakmasından sonra başka bir arkadaşımız aday olsaydı, bizim teklif götürdüğümüz veya başka arkadaşlarımızın teklif götürdüğü biri aday olsaydı biz aday olmayacaktık. Zoraki bir süreç yaşadık. O süreçte de partimizi derleyip toplamaya çalıştık ve Bodrum yarımadasında temsil etmeye çalıştık. Sonuçta genel merkezin takdiri yapacak bir şey yok. Sonuçta bizim gönlümüzdeki Türk milliyetçiliğini,  vatanseverliği, ülkücülüğü alacak halleri yok.”

Mehmet Tosun yönetim kurulu ile toplantı yaptıktan sonra gelişmeleri Bodrum kamuoyu ile paylaşacaklarını da sözlerine ekledi.

1 Şubat 2015 gerçekleşen 8. MHP Bodrum Olağan Kongresinde iki liste yarışmış ve Mehmet Tosun başkanlığında, MHP İlçe yönetim kurulu üyeliklerine Ahmet Özkeskin, Cemil Haldız, Osman Bilgin, Saliha Oktay, Engin Galipoğlu, Haşim Işık, Melek Topçu Yılmaz, Orhan Vedat Gürsoy, Nevzat Kamber, Öncel Erkal, Arzu Güzel, Haydar Maden, Ali Çalıkoğlu, Adem Karadaş, Av.Nurseren Güler, Kamil Sezgün, Hülya Yayla, Aydoğan Karakaş seçilmişti.

 

Yorumlar

  1. mehmet teoman erkin dedi ki:

    sn başkan “daha önceki ilçe başkanımız bıraktığında bir arkadaşımız aday olsaydı yada bizim teklif götürdüğümüz başka biri aday olsaydı” diye bir cümle kurmuş.Sormak gerekir Mhp babanın malımı teklifi senin götürdüğün arkadaşın aday olacak veya “bir arkadaşımız aday olsaydı” derken birlikte aynı ilçe teşkilatı yönetim kurulu üyesi olarak çalıştığı ilçe teşkilatında eski ilçe başkanı ile beraberde 15 küsür yıl çalışmış olan Cengizhan Sancar arkadaşımı değilmiş.Çünkü kendisinin ilçe başkanı seçildiği kongrede karşısındaki aday Cengizhan Sancar idi.Eski konuları orada bırakmak lazım ama bunu nedense bir türlü beceremiyor.Bodrumda ilçe yönetim kurulu üyesi idi o dönemde cengizhan ilçe sekreteri idi ve bende yönetim kurulu üyesi ve 2. muhasip idim kendisinin Konacık Belediye Başkanlığına Mhp adayı olarak gösterilmesini onayladığımız toplantıda neler söylediğini ve seçildikten sonra ve ilçe başkanı olduktan sonra neler yaptığınıda bir hatırlasın.İlçe başkanı olacağı kongreye girerken verdiği liste İlk icratıdır ve hepimizin Cengizghan dahil tüm listelerden adımız silinmiştir.Cengizhanın listesinde ise kendi isimleri vardı.En azından bu bile bir fikir vermektedir.Hayırlı olsun Mehmet Tosun bey.

  2. Fikret Karataş dedi ki:

    Birileri Devlet Bahçeli’ye suyunun ılıdığını hatırlatması gerekiyor artık. Onun görevden alma aykırılığını uygulaması, kendini sonlandırma yolunun sona ermesi demek oluyor. Az kaldı, maraz kaldı. Görevden alınanlara geçmiş olsun yerine “KUTLARIM!.” DİYECEĞİM.sANIRIM KABUL EDERELER!…