Bodrum Gündem

BİRİLERİ BODRUM’U YAKMAYA DEVAM EDİYOR…

bodrum-torba-yangın-28 temmuz 2016 (25)

Bodrum Torba girişinde çıkan orman yangınında, çam ağaçlarının bulunduğu büyük bir alan küle döndü. Kaçak odun kesenler tarafından çıkartıldığından şüphelenilen yangın havadan ve karadan müdahale ile 2.5 saatte güçlükle kontrol altına alınabildi.

Bodrum Gündem Haber

Saat 13.00 sıralarında Torba Mahallesi, Papazderesi mevkisindeki çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alandan alevler ve dumanlar yükselmeye başladı.

Muğla Orman Müdürlüğünden alınan bilgilere göre Bodrum Torba yol kavşağına ve yerleşim alanlarına yakın bir noktada çıkan orman yangını, havadan 2 uçak ve 2 helikopter, karadan ise 8 arazöz, 1 dozer, 3 belediye itfaiye aracı ve 50 orman işçisinin yoğun çalışmaları sonucu kısa sürede kontrol altına alındı. Yangında 1,5 hektar (15 dekar) orman alanı zarar gördü.

Yangının bir ara yakındaki bir akaryakıt istasyonuna 100 metre kadar yaklaşması ise paniğe neden oldu. Bu bölgede yoğunlaşan ekipler su sıkarak alevleri akaryakıt istasyonuna ulaşmadan söndürdü. Söndürme çalışmalarına katılanlardan iki görevli, alevler nedeniyle çeşitli yerlerinden hafif yaralandı.

Yangının ormanda benzinli motorlu testere ile kaçak ağaç kesimi yapılırken çıktığı tahmin ediliyor. Şüpheli üç kişinin polis tarafından gözaltına alınarak Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü ifade edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.