Bodrum Gündem

SEVDALI OLDUĞU BODRUM’DA TOPRAĞA VERİLDİ…

uğur-boran-bodrum-da-toprağa-verildi

1996 ile 2000 yılları arasında Bodrum Kaymakamlığı yapan, daha sonra da vali olarak Bitlis’e atanan Uğur Boran yakalandığı kanser hastalığına yenik düşerek 62 yaşında yaşama veda etti. Bodrum sevdalısı emekli Vali Uğur Boran, vasiyeti üzerine Bodrum’da toprağa verildi.

Bodrum Gündem Haber

Geçmiş dönem Bodrum Kaymakamı ve emekli Vali Uğur Boran, vasiyeti üzerine sevdalı olduğu Bodrum’da toprağa verildi. Uzun bir süredir kanser ile mücadele eden Boran, 14 Ağustos günü İstanbul’daki evinde 62 yaşında hayatını kaybetti.
bodrum eski kaymakamı uğur boran toprağa verildi (139)Boran’ın vasiyeti üzerine, toprağa verilmek üzere, eşi Dilek Boran tarafından Bodrum’a getirildi. Bodrum’da ilk tören Bodrum kaymakamlığında gerçekleştirildi. Türk bayrağına sarılı tabutu Çevik Kuvvet Polislerinin omuzlarında hazırlanan katafalka konuldu.  Başta Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon olmak üzere birçok tanınmış isimde cenaze törenine katıldı. Uğur Boran’ın cenaze törenine Bodrum eski Kaymakamlarından İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, Muğla İl Emniyet Amiri Hakan Çetinkaya, Muğla İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, BODER Başkanı Halil Özyurt, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, CHP Bodrum ilçe Başkanı Recai Seymen, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, eski Tarım ve Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar, Türkiye’nin ilk kadın bakanı da olan eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı İmren Aykut, Fenerbahçe eski Başkanı ve iş adamı Ali Şen, Bodrum eski Belediye Başkanı Tuğrul Acar, CHP eski Milletvekili Prof.Aydın Ayaydın, Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Ahmet Biçer, Bodrum Belediyesi meclis üyeleri ve onlarca Bodrumlu katıldı.

bodrum eski kaymakamı uğur boran toprağa verildi (151)Uğur Boran’ın eşi Dilek Boran, eşinin hiç kendisini düşünmeyen, menfaat gütmeyen, kimseye kin beslemeyen çok özel bir kişiliğe sahip olduğunu söylerken, eşinin kendisine öldükten sonra Torba’da toprağa verilmeyi vasiyet ettiğini de sözlerine ekledi.

Muğla Valisi Amir Çiçek meslektaşı Uğur Boran’ın çok müstesna ve iyi bir devlet adamı olduğunu ifade ederek, ailesine ve Bodrumlulara başsağlığı diledi. Vali Çiçek şunları söyledi; “Öncelikle Allah Rahmet etsin diyorum. Meslektaşımız gerçekten cana yakın, hayata bağlı bir arkadaşımızdı. Birkaç defa Bodrum’da birlikte olduk. Bodrum’da çalışması ve Kaymakam olması nedeni ile ayrıldığı halde yine Bodrum için bir şeyler yapmak istiyordu. Kendisi için gerçekten güzel sözler söylenecek bir insan. İnsanları kırmayan, çalışkan ve meslekte çok sevilen bir arkadaştı. Ben bu vesile ile ailesine başsağlığı diliyorum. Bütün meslektaşlarımıza da başımız sağ olsun diyorum.”

Vali Çiçek Uğur Boran’ın da kendisi gibi turizme ve turizmcilere çok destek verdiğini kaydetti.

bodrum eski kaymakamı uğur boran toprağa verildi (98)İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı ise duygularını şu şekilde dile getirdi; “Uğur Boran Devletini milletini seven bir insan olarak, tarafsız bir görev yaptı. Hukuktan ayrılmadan, insan ayırmadan, ötekileştirmeden, insanları kucaklayan, birleştiren böyle bir insandı. Buraya gelen insanlardan da bunu anlıyorsunuz ne kadar sevildiğini. Önemli olan budur. Ülkeye böyle hizmet edilir.”

Taşbaşı Boran’ın turizm ve turizmcilere çok destek verdiğini anımsattığımızda da şunları söyledi; “Tabi turizmciler çok severdi. Çünkü turizme çok hizmet ediyordu. Her türlü sorunlarını dinleyen bir insandı. Sürekli onların yanında oluyordu. Yöneticilik budur zaten. Böyle yaparsanız zaten başarılı olursunuz.”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise Bodrum’un önemli bir siması olduğunu ifade ederek şunları söyledi; “Bodrum bir simasını kaybetti. Bizim ağabeyimizdi. Bodrum’da büyük emeği olan. Bodrum’un buralara gelmesini sağlayan değerli kaymakamımızı, Valimizi kaybettik. Hepimizn başı sağ olsun.”

bodrum eski kaymakamı uğur boran toprağa verildi (93)Geçmiş dönem Adalet Bakanlığı ve İç İşleri Bakanı olarak görev yapan Mehmet Ağar ise duygularını şu sözler ile dile getirdi; “Meslektaşımız, kardeşimizdi bizim. Beraber hizmet ettik. Onun tayininde bizimde imzamız var. Çok değerli bir adamdı. Önemli bir meslektaşımızı kaybettik. Kaybından dolayı derin bir üzüntü duyuyoruz, kaybından dolayı.”

ÇYDD Bodrum kurucusu ve Onursal Başkanı emekli eğitimci Hatice Yücel’de Uğur Boran’ın kaybından dolayı çok üzgün olduğunu ifade ederek şunları söyledi; “Bir Bodrumlu olarak çok acılıyız. Çünkü bu güne kadar kardeşçe el sıkışabildiğim tek kaymakamdır. Bodrum’un tek şansıydı belki. Cumhuriyet’in 75.yılında 75 yaşındakiler ile kışlada horon tepen bir kaymakamdı. Onu güle güle uğurluyoruz.”

Eski Fenerbahçe Başkanı ve işadamı Ali Şen ise 25 yıl önce okul gemisini yaparken çok destek verdiğini ifade ederek çok çalışkan bir kaymakam olduğunu söyledi.

Kaymakamlık bahçesinde Bodrum müftüsü ve iki imam tarafından okunan dualar ve yapılan konuşmaların ardından, Bodrum sevdalısı Boran’ın Türk Bayrağı’na sarılı tabutu, Çevik Kuvvet polislerinin omuzlarında Bodrum Belediye Meydanına kadar taşındı.

Adliye Camisi’nde ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Torba Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.