Bodrum Gündem

CEZAEVLERİNDE 38 BİN KİŞİ TAHLİYE OLACAK…

CEZAEVLERİNDE 38 BİN KİŞİ TAHLİYE OLACAK…

cezaevlerinden-38-bin-kişi-tahliye-edilecek

671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’a eklenen geçici madde uyarınca; Koşullu salıverilmesine iki yıl veya daha az süre kalan iyi halli hükümlülerin, denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak, tahliye edilmelerine başlandı.

Bodrum Gündem Haber

Yeni düzenleme ile ilk etapta Türkiye genelinde kapalı ve açık ceza infaz kurumlarından yaklaşık 38 bin kişi tahliye olacak. Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yapılan çalışmaların ardından, açık ve kapalı ceza infaz kurumlarından 17 Ağustos itibarı ile tahliyelere başlanacağı bilgisi edinildi.

Toplam kapasitesi 187 bin 351 olan Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne bağlı cezaevlerinde, 16 Ağustos 2016 tarihi itibarıyla 213 bin 499 hükümlü ve tutuklu bulunuyor. Yani 26 bin 148 kişi fazla. 38 bin hükümlünün tahliye edilmesinin ardından, cezaevlerindeki sayının normal kapasiteye ulaşması hedefleniyor.

HERKESİN MERAK ETTİĞİ; HANGİ SUÇLARI KAPSAMAYACAK?

Bu düzenlemeler, 1 Temmuz 2016’dan önce işlenen suçları kapsayacak. Bu tarihe kadar işlenen suçlar bakımından, Türk Ceza Kanununun (TCK) kasten öldürme, altsoya, üstsoya, eşe veya kardeşe ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı işlenen kasten yaralama veya neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama suçları, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, özel hayata ve hayatın gizli alanına karşı suçlar, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar, casusluk ve Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçları işleyenleri kapsamayacak.
çakıcı tahliye edilecek miÇAKICI DA TAHLİYE OLACAK MI?

Kanun Hükmünde Kararname sonrası Alaattin Çakıcı’nın avukatı Can Sevinç sosyal medya hesabında “Alaattin Çakıcı tahliye oluyor, Ailesinin ve tüm sevenlerinin gözü aydın” mesajını paylaştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.