Bodrum Gündem

O, CUMHURİYETE VE BODRUM’A YAKIŞANDI…

O, CUMHURİYETE VE BODRUM’A YAKIŞANDI…

uğur-boran-bodrum-da-toprağa-verildi

Hatice YÜCEL / EĞİTİMCİ

16 Ağustos 2016 günü, Hükümet Binasının önünden kaymakam Uğur Boran’ı vakitsiz olarak sonsuzluğa uğurlarken, yakınımı kaybetme acısı içindeydim. Ancak O’nu övücü, hakkındaki sevgi ve saygı dolu sözleri duyunca, sessiz kalabalığı görünce, yaşama böyle anlamlı nokta koyabilmenin her ölümlüye nasip olmayacağını anladım. Geride kalanlaraysa O’nun ışığını sürdürmek düşer.

hatice yücel bodrum kaymakamı uğur boran (1)            Bodrum ve Bodrumlu için bir şanstı Uğur Boran. Daha ilk günden kaymakamlık kapısını ve gönlünü bizlere açma yüceliğini gösteren bir devlet ve halk adamıydı. İyi bir dinleyici ve çözüm üreticiydi. Eğitimi öne alan derneğimize duyduğu güvenden gelen destekleyiciliği bizlerin de başarısı oldu. O, doğru olanı yaptı. Zaman hepimizi haklı çıkardı. Bunda, değerli eşi Dilek Boran’ın da katkısı vardır. Acısını paylaşırız.

hatice yücel bodrum kaymakamı uğur boran (2)            Tarih 29 Ekim 1998. Cumhuriyetin 75. yılı. Farklı bir etkinlik yapmalıyız. Elimde daha önce hazırlanmış bir sözlü tarih çalışması var. 75. yılda 75’liklerle bir cumhuriyet gecesi yapabiliriz. Kaymakam Uğur Boran’ın başkanlığında Belediye başkanı Tuğrul Acar, KKK Özel Eğitim Komutanı Albay Birkutay Günday, üç gönül, üç aklın önünde ne durabilir? Derneğimizden giden öneri hemen gerçekleşti. Cumhuriyet balosu yerine cumhuriyete gönül ve emek verenlerle, cumhuriyet ruhunu tazelemek, Ege’nin meltemiyle yelken açmak engine. Öyle de oldu. Askeri kampın salonunda 70’e yakın 1923 doğumlularla cumhuriyet kutlaması yaptık. Çoğu eline ilk kez aldığı mikrofondan acılı ama onurlu cumhuriyet öyküleri anlattı. O gece cumhuriyet balosunda dans yoktu ama başta Uğur Boran olmak üzere, el ele çekilen horon vardı. Biliyorum ki başka çalıştığı bölgelerde de bu başarısını sürdürerek mesleğini valilikle kapattı. Dedim ya, cumhuriyete yakışan bir devlet adamıydı. O’nun erken gitmesine haksızlık diyorum. Bugünlerde ne kadar da çok ihtiyacımız var onun gibilere. O, Bodrum’a taş koyanlardan değil, baş koyanlardandı. Bodrum’a gelen bu “Uğur’u”, çoğaltarak taşıyacağız.

Hep içimizde, ışıklar içinde kalacaksın!

hatice yücel bodrum kaymakamı uğur boran (3)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.