Bodrum Gündem

KAÇAK İSKELELERİN YIKIMI, BAYRAM SONUNA ERTELENDİ…

çökertme koyu kaçak iskleler yıkılıyor (3)

Özellikle Mavi Yolculuğun önemli duraklarından birisi sayılan Çökertme koyundaki altı restorana ait 4 eski ahşap iskelenin yıkılmasını Milas Kaymakamı Fuat Güler “Turizm sezonunun ortasında olmaz, tekrar değerlendirelim” diyerek durdurdu. Milas Kaymakamı Güner bayram sonuna kadar yıkımı durdurdu.

Bodrum Gündem Haber

Gökova’nın cennet köşesinde özellikle yelkenli yatların ve Mavi Yolculuğun uğrak yeri olan Çökertme koyundaki iskelelerin kaldırılma kararını Milas Kaymakamı Fuat Güler önledi. Çam ağaçları ile kaplı cennet Çökertme koyunda yaklaşık 25 yıl önce yapılan ve altı restorana ait olan dört eski ahşap iskelenin, Mal Müdürlüğü tarafından kaldırılmak istenmesi, turizmcileri ve yat sahiplerini isyan ettirdi. Çökertme koyunda bulunan işletme sahipleri Milas Kaymakamı Fuat Güler’i makamında ziyaret etti, iskelelerin yıkılması durumun yaşanan ve yaşanacak sıkıntıları anlattılar. Rose Mary Restoran işletmecisi Mahir Vurmaz “Yaklaşık 25-30 yıldır turizme hizmet eden iskeleleri bir anda kaldırmak istediler dün bizzat ben kendim yıkmaya başladım, ayrıca buraya her yıl 18 -20 bin TL. ecrimisil ödüyoruz. Zaten turizm kötü gidiyor. İskeleler kaldırılırsa yatların, teknelerin hiçbiri bu koya giremez, insanlar teknelerden dışarı çıkamaz. Sorunumuzu kaymakam beye anlattık. En azından bize bayramdan sonraya kadar müsaade ettiler. O süreçte ne yapacağımıza karar vereceğiz” dedi.

çökertme koyu kaçak iskleler yıkılıyor (2)YILDA 3- 4 BİN YAT UĞRUYOR…

Her yıl yaklaşık 3-4 bin yelkenli ve küçük teknenin Çökerteme koyuna geldiğini ve yerli ve yabancı turistlerin ihtiyacını da karadan karşıladıklarını belirten yat sahibi 64 yaşındaki Halil Sönmez “Buradan iskeleleri kaldırmak 25 yıl kimsenin aklına gelmedi de turizm sezonunun ortasında mı geldi? Buradan iskeleleri kaldırmak demek, yüzlerce yata koya gelmeyin, Yunan adalarına gidin demek. Yıkmadan önce nasıl yasal ve yararlı hale getirilebilir konusu masaya yatırılırsa çok daha önemli adım atılmış olur” dedi.

milas kaymakamı fuat günerBAYRAM BİTİMİNE KADAR SÜRE VERİLDİ…

Milas Kaymakamı Fuat Gürel ise iskelelerin yıkımını turizm sezonunun ortasında olmaz diyerek durdurduğunu belirterek yaptığı açıklamada “İşletmeciler turizm sezonunun ortasında yıkım olmaması konusunda haklı, ancak orada yasal iskelelerin yanı sıra kaçak iskelelerde var. Önemli olan kaçağa müsaade etmemek, iskelelerin pahalıya mal olacağını söyleyen işletme sahiplerine ortak olun birlikte yapın her işletmenin önüne bir iskeleye gerek yok, diye öneride bulundum. Bayram’a kadar gerekli girişimleri yapsınlar. Ardından yasal olmayan bir duruma izin vermeyeceğimizi söyledik” dedi.

Yorumlar

  1. Meltem Ayşe Çağkan dedi ki:

    YAHŞİKÖY Yalısı’nda Kefi beach ve Dilek ağacı otel önü iskeler de kaldırılacak mı ????