Bodrum Gündem

BODRUM’DA OTELLER KAPANMAYA BAŞLADI…

otel kapandı personel isyanda (4)

Bodrum’un farklı noktalarında 6 oteli bulunan bir şirket, seyahat acentasından alacaklarını alamayınca otellerini kapattı. Tatilciler başta, tedarikçiler ve personel isyanda…

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’da kötü başlayan 2016 yaz sezonu ve yıl boyunca darbe girişimi de dahil olmak üzere, tırmanan terör olaylar ve ekonomik kriz Bodrum’da etkilerini göstermeye başladı.

Bodrum’un çeşitli noktalarında altı otel işletmesi bulunan bir şirket, iddiaya göre seyahat acentasından alacaklarını alamayınca, batma noktasına geldi. Otellerini kapatan turizm şirketi çalışanlarına da maaş ödeyemeyince isyan çıktı. Maaşlarını alamayan otel çalışanları otel girişinde ve içinde eylem yaptılar. Otel girişini de kapatan çalışanları polis ikna etti. Diğer taraftan, hizmet alamayan ve isyanın ortasında kalan otel müşterileri ise söz konusu otelleri terk etmeye başladılar.
otel kapandı personel isyanda (5)OTEL ÇALIŞANLARI OTEL GİRİŞLERİNİ KAPATTI…
Gümbet Mahallesi Adnan Menderes Caddesi üzerinde battığı ifade edilen turizm şirketine ait otelde, maaşlarını alamayan otel personeli, otel girişine barikatlar kurarak giriş ve çıkışa izin vermedi. Turizm çalışanları sık sık ıslık ve alkışlarla protesto gösterisinde bulunurken, “İşçiyiz Haklıyız Hakkımız Alırız” sloganları attı.
IMG_0274OHAL’E KARŞIN, POLİS SAĞDUYULU DAVRANDI…

OHAL yasasının yürürlükte olması nedeni ile gösteri ve protestoların yasak olduğu bu günlerde, polis olaya müdahale ederken oldukça sağduyulu davrandı. Otel önüne gelen çok sayıda polis ekibi giriş ve çıkışı kapatan çalışanları, bir süre ikna etmeye çalıştı. İkna çalışmaları sürerken, polis otel yetkililerine ulaşmaya çalıştı. Bu sırada da güvenlik kuvvetleri otelin çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Oldukça uzun süren görüşmeler sonucu, mağdur olan personeli ikna eden güvenlik kuvvetleri barikatları kaldırttı.
otel kapandı personel isyanda (6)ÇALIŞANLAR MAĞDUR ve YETKİLİ BİR MUHATAP YOK…
Otel çalışanlarından Mehmet Akay basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı:
“Biz çalıştığımızın hakkını alamadık. Cuma günü bir oturma eylemi yaptık. Bize söz verildi ki bizim geri kalan paramız Pazartesi günü ödensin. Bugün de saat 12:00, ortada ne bir muhatap var, ne bir müdür var, ne de bir genel müdür var. Paralarımız verilmedi, herkes kaçtı gitti. Biz de burada eylem yapıyoruz. Bir lira fazla istemiyoruz, bizim hakkımızı versinler yeter. Bizler bin 500 kilometre yoldan çoluk çocuğumuzu bırakarak gurbete geldik. Herkesin ayrı ayrı sorunları, dertleri var. Bize söz verildi, bugün paramız verilecekti” diye konuştu.
otel kapandı personel isyanda (2)TATİLCİLER DE ŞAŞKIN DURUMDA…
Karısı ve 2 çocuğuyla İstanbul’dan tatile gelen Ersin Çelik adlı vatandaş ise “Çalışanlar maaşlarını alamadığından dolayı böyle bir olay olmuş. Bizim için biraz sıkıntı oldu” diye konuştu. Otel müşterilerinin bazıları bir bir otelleri terk ederken, kimi müşterilerin ise otellerde bekleyerek bir çözüm yolu bulmaya çalıştıkları öğrenildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.