Bodrum Gündem

İMGE KİTABEVİNDE DENİZ TÜKALİ İMZA GÜNÜ…

deniz türkali imza günü imge kitapev kafe 27 ağustos 2016 bodrum oasis (3)

Deniz Türkali’nin “Yapan insanın fantazisine ve düş gücüne bıraktım.” dediği 60 civarında yemek tarifinin olduğu “Hayatımın Yemekleri” adlı kitap için, Bodrum’un kitapevi, İmge Kitapevinde imza günü düzenlendi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’un Kitapevi olarak yıllardan bu yana Bodrumlu kitapseverlere hizmet veren İmge Kitapevi, geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinin ardından hizmetine kısa bir ara vermişti. Kendini yenileyen ve çok farklı bir ambians ile Bodrumlu kitapseverlere hizmet vermeye devam eden İmge Kitapevi ünlü oyuncu ve müzisyen Deniz Türkali’nin “Hayatımın Yemekleri” adlı ilk kitabı için imza günü düzenledi.

deniz türkali imza günü imge kitapev kafe 27 ağustos 2016 bodrum oasis (5)YAZAR DEĞİLİM AMA YAZMAYI SEVİYORUM…

Yazar Vedat Türkali’nin kızı, yönetmen ve senarist Barış Pirhasan’ın ablası, yönetmen Atıf Yılmaz’ın eşi, şarkıcı Zeynep Casalini’nin annesi, İtalyan şarkıcı Ernesto Casalini’nin eski eşi olmasının dışında, politikanın sol kanadında yer alması ile de tanınıyor.  Oyuncu ve müzisyen Deniz Türkali, sinema alanında da iki filmin yapımcılığını üstlenirken, şimdi de iddialı olmadığın ı söylese de kitap yazmaya başlamış. İlk kitabı “Hayatımın Yemekleri” adlı kitabını hayranları için imzalarken bir yandan da kitabı hakkında konuştuk.

Türkali yazarlığı ve yemek kitabı ile ilgili şunları söyledi; “Kendimi ne edebiyatçı ne de yazar olarak görmüyorum. Zaten değilim. Yazı yazmayı seviyorum Zaman zaman da yazıyorum. Çeşitli dergi ve gazeteler de de yazdım. Ama bu özel bir şey. Hayatımın Yemekleri, iki arkadaşımın gayreti ile oldu desem yeridir. Zaten onlara da teşekkür ettim kitapta. Bu hem anıları içeriyor, hem komik, eğlenceli. Hem kolay yemek tarifleri var, hem de benim hayatımdaki eğlenceli anlara tanıklık etmiş yemekler var. Yada yemeklere tanıklık etmiş anılar. İşte böyle bir şey çıktı ortaya.”

deniz türkali imza günü imge kitapev kafe 27 ağustos 2016 bodrum oasis (6)BAZI YEMEKLERDE ÖLÇÜ BİLE VERMEDİM…

Kitapta sadece yemek tarifleri olmadığını ifade eden Türkali kitap ile ilgili konuşmasını şöyle sürdürdü; “Yapan insanın fantazisine ve düş gücüne bıraktım. Bazı yemeklerde ölçü bile vermedim. Herkes kendi kafasına göre takılsın. Aslında kitabın başında yazdığım gibi, hayat her dakika güzellikler sunmuyor. Hele son zamanlarda, eğer biz çok gayret etmezsek, gerçekten perişan olup gideriz. O yüzden kendi küçük heyecanlarımızı, mutluluklarımızı kendimizi şarj etmek için, doldurmak için eğlenceli bir kitap.”

İnsanın diyetteyken yemek kitabı yazması kadar acıklı bir şey olmadığını kaydeden Türkali; “Yazdığınız her tariften yapıp, hemen yemek istiyorsunuz. Ama dediğim gibi kilo vermedim, ama almadım da.” dedi.

deniz türkali imza günü imge kitapev kafe 27 ağustos 2016 bodrum oasis (2)İKİNCİ KİTABA BAŞLAMIŞ, ÜÇÜNCÜ DE GELECEK…

“Hayatımdaki Yemekler” adlı kitabının, yazdığı ilk kitabı olduğunu belirten Türkali, önümüzdeki süreçte genişletilmiş ikinci baskısının da geleceğini ifade ederek, “Hayatımın Erkekler” adlı kitabını yazmaya başladığını ve sonrada “Hayatımın Kadınları” adlarında iki kitap projesinin de olduğunun bilgisini verdi.

BODRUM’UN HER HALİNİ SEVİYORUM…

Bodrum’un kendisi için çok özel bir yeri olduğunu ve yılın büyük bölümünü Bodrum’da geçirdiğini belirterek Borum ile ilgili şöyle konuştu; “1972’den beri Bodrum’a çok sık gelirim. Hemen her yaz Bodrum’daydım. Bodrum’u gerçekten çok seviyorum. Ben Bodrum bozulmuş diye hiç düşünmüyorum. Bodrum çok güzel bir bebekti, seviyorduk. Şimdi kocaman birisi oldu. Orta yaşa geldi. Hatta orta yaşı da biraz geçti. Ama yine çok güzel. Kendi yaşının güzelliğini yaşıyor. Gelişti diyelim. Hayatı durduramıyorsunuz. Tabi insanların nostaljileri var. Allah’tan benim çok fazla nostaljim yoktur. Ama iki şeyi çok özlüyorum. Biri o pırıl pırıl denizi, İstanbul’da ki denizi de tabi. Bir de John Lenon’u çok özlüyorum.”

Yenilenen İmge Kitabevinin sahibesi Fahriye Ferah Bilge ise şöyle konuştu; “Zorunlu bir ara vermiştik. Ama artık buradayız. Bundan sonra da böyle güzel etkinliklerde hep birlikte olacağımızı umuyorum.”

Deniz Türkali’ye “Hayatımın Yemekleri” adlı kitabını imzalatan kitapseverler, Türkali ile sohbet etme olanağı da buldular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.